Alkoholista apósom tönkreteszi a családot. Mit csináljunk vele?
Figyelt kérdés
Masszív alkoholista, minden nap részeg. Fél éve nem dolgozik, persze ez sem az ő hibája. Egész nap piál. Az összes családi ünnepet tönkrevágja, persze nem ismeri be hogy alkesz. Nem lehet vele beszélni, nem lehet rá hatni. Már milliószor próbáltuk. Tegnap is részegen ordítozott, a fejemhez vágta h. nem törődök a kisfiammal, és hogy úgy vagyok hülye ahogy vagyok. Gyed alatt csinálom a másoddiplomát., azt mondta hiába van 5 diplomám akkor is hülye maradok. Mindezt azért mert napközben rászóltam hogy esőbe sapka kabát és cipő nélkül ne vigye ki a gyereket az udvarra. Egyébként is rosszul vagyok ha a gyerekem közelébe megy. Legyszívesebben eltiltanám tőle de kikapja a kezemből (1 éves) . Mit csináljak? Már nem bírom idegekkel.2014. ápr. 30. 09:44
11/22 A kérdező kommentje:
Igen . Szereti a gyerek,mert ő is szereti a gyereket ez tény.De ez mit változtat a dolgon? Szerintem semmit..érte se hajlandó megváltozni.
2014. ápr. 30. 15:10
12/22 Őszödi Ferenc válasza:
Amikor izzadtan, nyakig meszesen, porosan dolgozott napestig az az "öreg barom" a házatokon, akkor is "raplizott" a kisgyerek?
Vagy akkor még minden szép, és jó volt?
13/22 A kérdező kommentje:
Ezzel mit akarsz mondani?
2014. ápr. 30. 15:49
14/22 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az a kegyetlen hárpia. Soha nem tiltottam tőle a gyereket. De amikor egy józan pillanatában bíztam benne és elvitte a gyereket sétálni majd részegen tolta haza azóta bizony komoly kontroll alatt van... Mondtam hogy hálás vagyok neki amiért megcsinálta a házat de akkor mostantól tűrjek el mindent? Az lenne a normális?
2014. ápr. 30. 15:56
15/22 anonim válasza:
A gyermek (testi és lelki) épsége érdekében költözz el onnan a férjeddel mihamarabb! (A "testi épség" esetében nem szándékos, hanem gondatlanságbol elkövetett cselekvésre utaltam.)
(egy férjes, 3 gyermekes anya)
16/22 anonim válasza:
Én vagyok megint, a 15-ös válaszado. Ha az aposod a ti házatokban lakik, tegyétek ki sürgösen a szürét. Az alkoholizmusa NEM AZ Ö MAGÁNÜGYE. Többtagu családi életközösségben abszolut nem. Nem kisgyermeknek valo otthoni környezet. Az alkoholista nemcsak magát, hanem elöbb-utobb a környezetét is tönkreteszi. Nincs jogában a gyermeket "kikapni" a kezedböl. Az embernek égnek áll a haja! Komolyan. Hivjatok rendöri segitséget, ha randalirozik, mert fog.
17/22 anonim válasza:
Én azért adnék neki egy lehetőséget, mert valószínűleg szereti a gyereket elmondásod alapján, és titeket is...csak hát az a fránya alkohol... Szóval józan pillanatában próbálnék beszélni vele, hogy szívesen látjátok(amennyiben ez igaz) jöhet unokázhat De csak józanul, és a gyereket nem viheti csak felügyelet mellett... Amíg ezt betartja nincs gond, ha nem akkor viszlát nem engedném a családom közelébe bármit adott vagy tett. Annyit tehetsz még, hogy a helyi Addiktológiánál segítséget kérhetsz ...családtagoknak is van segítség és ott szépen mindent megértesz, hogy lehet segíteni önmagadon és az apósodon. Sok szerencsét! ;)
18/22 anonim válasza:
Az alkoholista nagypapi szép mintát ad a gyereknek, hogyan is kell "felnőtt módra" viselkedni.
19/22 ghajhigopsdfjhs válasza:
Szerintem ha józanul látod, ülj le vele beszélni. Mondd meg neki, hogy most őszintén, nem fogsz megsértődni, csak mondja el, mi a baja veled. Mindent elmond, majd mondd neki, hogy most te mondod meg, hogy mit nem komálsz benne. Mondd el neki, hogy te nem szereted, ha ittas. A baba is szeretni fogja valószínüleg, mert a nagyapja. De ez nem a nagyapaság. Add tudtára, hogy az nem baj, hogy titeket nem annyira kedvel, de legalább a kicsiért tegye meg, hogy kicsit kevesebbet iszik. Ilyenkor bármit mond neked, ne szakítsad félbe, hagyjad, hogy végigmondja, kérdezzed meg, hogy miért nem szeret stb. És ha már az övén túl vagy, akkor győződj meg róla, hogy benned is van hiba? Aztán térj rá arra amit mondtam
20/22 anonim válasza:
ha após nem lakik veletek, nem kell beengedni a házba , vagy a kertbe. Ha részeg akkor meg főleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!