Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni hogyha úgy...

Mit lehet tenni hogyha úgy érzem hogy anyósom nem fogadta el a lányom és bolhából elefántot csinál?

Figyelt kérdés

Anyósom egy felnőtt nő, de úgy gondolkodik mint a 7 éves lányom, és játssza a sértődöttet.

5 éve vagyok együtt a fiával, nagyon jól megvagyunk, de úgy érzem sem engem és sem a gyermeket nem fogadta el. Természetesen a lányom az előző házasságomból született és nyilván ez az oka.

Na a lényeg az hogy a lányom és a mama sétáltak amikor azt mondta neki "mama, felkötötted a melled"?

Nem mindig van rajta melltartó de én ezt nem hangoztatom, butaságnak tartom. Ezen kiakadt és szerinte én beszélek neki ilyesmit itthon róla.

Ilyen butaságot egy gyermek mondhat és nem értem miért kell össze veszni ezen. Bár okosabb vagyok mint ő és kitaláltam hogy mi az oka,az hogy szét dúlja a családom!

2014. ápr. 8. 17:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Igencsak szemtelen volt a gyerek! Nem illik ilyet mondani, még ha igaz, akkor sem. Ezt pedig neked kell(ene) megtanítanod neki.
2014. ápr. 8. 20:02
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

ennyi okos embert egy rakáson... :D elolvastátok ti egyáltalán a kérdést? mit is kérdezett a kicsi??? "MAMA FELKÖTÖTTED A MELLED?"

ha beszélnének róla otthon, a kislánynak valami ilyesmit kellett volna beszólnia:

1: mama vettél fel melltartót?

2: mama hogyhogy nem lóg most a melled?

de ez a mondat ahogy megkérdezte... egyértelmű, hogy még csak szóba se kerül, nemhogy a mama melle, de egyáltalán a mell lógása, melltartó viselése sem... egyszerűen nem téma... mint ahogy nálam itthon sem :) na mármost ha nem téma... honnét tudná egy 7 éves hogy erről illik vagy nem illik beszélni? ez a mondat tipikus GYEREKSZÁJ amin én egy jót mosolyogtam, és normális esetben ezt kellett volna a mamának is... párod mit szól a mama szurkálódásaihoz?

2014. ápr. 8. 21:01
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó! Végre aki megérti azt amiről beszélek.

Anyósomat soha nem bántom! A képemről sülne a bőr hogyha párom vagy a gyermekem azt hallaná hogy mit mondok a melléről,és közlöm engem nem érdekel.

A párom is elmosolyodott ahogyan én is, persze nem dicsérgettem a gyermekem, de nem is fogok rá kiabálni emiatt!

-_- felkötni a cickóóóót??!!! Uram Isten, életemben akkor hallottam először.

2014. ápr. 8. 21:10
 14/19 anonim ***** válasza:
47%
A kérdésed olvasásakor nagyon jót nevettem. Az én unokám is tud mondani mulatságosakat a csöpp szájával, néha könnyesre nevetem magam. Anyósod egy fapi*a, nem kell vele túl sokat törődni. Lehet, hogy nem ellened irányul a sértődése, hanem nem fogékony a humoros dolgokra. És tudod:"akinek humora nincs, mindenre képes".
2014. ápr. 8. 21:43
 15/19 anonim ***** válasza:
44%
Hú...hát engem ledöbbentett hogy milyen okos emberek vannak itt,mindenkinek csendes,visszafogott gyereke van. Az én Kisfiam 4 éves,és ha előtte öltözök,megjegyzi hogy anya lóg a cicid! Ja és soha nem beszélünk ilyenekről, kinek milye lóg!!!!
2014. ápr. 9. 08:56
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Hát utolsó van akinek nem a tv neveli a gyerekét.
2014. ápr. 9. 08:57
 17/19 anonim ***** válasza:
71%

Amikor én gyerek voltam, akkor sok időt töltöttem mamámmal, nyáron hetekre ott alhattam. Úgy neveltek, hogy lányok vagyunk, ne legyünk szégyellősek egymás közt. Persze ez nem azt jelentette, hogy pucéran szaladgáltunk, hanem azt, hogy átöltözhettunk egymás előtt és megmasszíroztuk mamám hátát vagy festhettük a haját, és természetes volt, hogy nagyim csak melltartóban van. Később sokszor megesett, hogy mamám rosszul lett és be kellett vinni a kórházba. Aztán feltűnt (ekkor már persze nem voltunk teljesen rábízva), hogy mamám nem hord melltartót és rákérdeztem. Elmagyarázta nekem, hogy ha megbetegedne, akkor a doktorbácsinak könnyebb úgy vizsgálnia és ezért inkább nem hord.

Korábban édesanyámat kérdeztem (késői gyerek voltam), hogy az o mellei miért nagyobbak és miért lógnak. Anyum elmagyarázta, hogy az idősebb ebereknek változik a testük, stb... tehát úgy, hogy megértsem.

Szerintem normális szülő egy 7 éves gyereket úgy a tévé elé, hogy a gyerek bármit nézhet (+18-as műsorok, különböző szennyműsorok, stb...) így én a kérdésben szereplő kislány is inkább egy ártatlan kíváncsi kislánynak képzelem el, mint egy "nah most beszólok a nagyinak" típusnak. Itt a nagyinak kellett volna az eszénél lenni és válaszolnia a kislánynak értelmesen.

2014. ápr. 9. 18:56
 18/19 anonim ***** válasza:
38%

Bezzeganya ideköltözött a Gyakorira. Az ő 7 éves kislánya nem kérdez senkit semmiről, mert anya mondta, hogy nem illik , nem szalad, hanem kimérten sétál, nem kiabál, hanem suttog anya fülébe, nem büfizik és nem pukizik, vagy ha igen, akkor halványlilát , Nina Ricci illattal.

Bezzeganya gyereke h*lye, mert amelyik gyerek nem kérdez, az nem ismer válaszokat, és úgy is marad. Százszor inkább választanám olyan gyerek társaságát, aki akár megmosolyogtató kérdést intéz hozzám, bárkihez, mint az úgynevezett jólnevelt koravén 7 évesét.

2014. ápr. 9. 20:59
 19/19 anonim ***** válasza:
26%

Ja és édes volt a "felkötötted a melled"-del. Csudákat tudnak mondani. :DDD

/előző/

2014. ápr. 10. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!