Megbeszélnétek velük, vagy próbálnátok eltűrni, ha szülő (nekem anyós, após) folyton rá- illetve mellépisil a közösen használt wc-n?
Már sok WC-s kérdésbe beírtam.
a WC annyira intim dolog, legjobb volna, ha mindenkinek sajátja volna.
Van lehetőség kiépíteni még legalább egyet? Van valahol 1 nm hely erre? Kb. 25 E Ft-ból kijön az egész projekt.
Nálam nemrég volt felújítás, úgyhogy kértem erre árajánlatot, és körülnéztem a piacon.
Új WC-csésze 4500 Ft-tól felfelé van, WC-tartály 3 E-től. A vezeték kiépítése a csésze és tartály beépítésére 12-15E Ft-os ajánlatot kaptam.
Én esztétikusabb csészét és tartályt kerestem, mint a legolcsóbb, 7800 és 4500 Ft-ot költöttem rájuk.
De mi van, ha mondjuk 2x annyi? Akkor is alternatíva, csak legfeljebb nem döntenek mellette, ha nem tudnak annyit beáldozni a probléma megoldására.
Komplett fürdőszobát min. 200 E-ből tudnék létrehozni, falakkal együtt. Persze kell hozzá 4 nm olyan helyen, ahol hozzáférhető a vizes blokk. A lakás adottságai nagyban meghatározzák ezt.
Megértelek, nagyon szomorú, dühítő és kínos helyzet.
Nálunk is hasonló kicsit, bár talán ennyire nem durva. Én még a szüleimmel élek (különféle okokból kifolyólag), akik az 50-hez közelítenek, viszont valami iszonyat, hogy mennyire igénytelenek, ha én nem csinálom meg a dolgokat vagy nem vitázok miatta, akkor még nagyobb a mocsok. Na mindegy, de rettenetes ez is.
Nálunk szerencsére nem ér bokáig a vizelet, de apám olykor (ha éjszaka megy ki és tesz az egészre, vagy ha ittasabb állapotban van és méginkább tesz mindenre) mellé (is) szokott vizelni. Illetve nálunk az nagy probléma, hogy ők takarékossági okokból nem húzzák le a wc-t, meg mert éjjel az hangos és nem akarják stb. Na szóval ha nem üzemeltem volna be a kádba a kisvödröt, amibe mindig van engedve víz és azzal leöntik (nagy wczésnél természetesen le szokták húzni - szerencsére!), akkor még büdösebb lenne. Viszont így sokszor melléöntik a vödörből a vizet, mert sosem figyelnek semmire. Tehát én már jó ideje úgy szoktam, hogy még a szobában leveszem a nadrágom és csak bugyiban megyek ki a wc-re, így nem ér bele a nadrág a piszokba. Szerintem nyugodtan kimehetsz így te is, egyrészt éjszaka valószínűleg nem sokan látnak meg, másrészt annyira nem nagy dolog. Esetleg alváshoz válassz hosszabb pólókat, akkor még jobban takarva vagy odalent. Különben vigyázni kell, mert ha padlólapra, kőre kimegy a víz az még csúszik is, nem is értem, hogy ők hogy nem félnek úgy kimenni. Ráadásul ha egy idős ember elesik, az már veszélyes, a csontjaik is könnyebben törnek, nehezebben forrnak össze stb.
És ekkora mennyiségű vizelet mellett már valóban jó lenne, ha tartanál ott egy felmosót (esetleg vödörrel együtt, fertőtlenítőszeres vízzel, amit pár naponta cserélsz), amivel csak gyorsan feltörölsz.
A wc-t pedig, az ülőkét le tudod fújni gyorsan valami fertőtlenítő spray-jel, amit aztán hagysz hatni egy kis ideig, majd gyorsan letörlöd wc-papírral és már használhatod is. Vagy ha meg tudod oldani, akkor pisiléshez ne ülj le, akkor kevesebbszer kell ezzel bajlódni. Én sem szoktam olyankor leülni hasonló okok miatt, lány vagyok és nem okoz problémát. Ugyanúgy, mint nyilvános helyeken, csak felhajtod az ülőkét és a wc fölé guggolsz (ha nőnemű vagy persze, ha férfi akkor meg nem kell magyarázni).
Őszintén nem tudom melyik a jobb, ha szóltok nekik, vagy ha inkább megpróbáltok megnyugodni (tudom nehéz, olykor még engem is elkap a dühroham és éjjel átmegyek ordítani, aminek persze semmi értelme, mert csak felkeltem őket, meg akkor úgysem fognak fel a mondandómból még annyit sem, de néha már nem bírom, ha nem tenném felrobbannék). Vagyis az a baj, hogy én például hiába mondtam szüleimnek, hogy azért takarítsanak már fel maguk után (eleve az is hónapokba telt, mire ráneveltem őket, hogy hajtsák le a wc tetejét), mert csak összecsapták az egészet, tehát nekem ugyanúgy meg kellett csinálnom, mielőtt használni akartam.
Nem részletezném, de előfordult, hogy piszkos ronggyal törölték át az ülőkét, vagy simán letörölték vele a wc oldalát, esetleg a földről is, letették és később azzal az ülőkét, és jól láthatóan mocskos volt, látszott, hogy össze van kenve, mégis képesek voltak úgyhagyni. És ez sokszor megesett. Meg hát az sem akkora megoldás, ha csak simán papírral letörlik a vizeletet, te pedig utána ráülsz... Márpedig kétlem, hogy ha ilyenek, akkor majd nekiállnak minden alkalommal takarítgatni, pláne ha már idősebbek (ugye nagyobb az esélye, hogy esetleg el is felejtenek egyes lépéseket). Jobban jársz, ha te gondolkodsz a dologról. Lehet kapni kendőket is, például domestos kendőt, de az elég drága, ha minden használathoz elmegy egy kendő (nem sok van egy csomagban). Én a dm-ben kapható sajátmárkás fertőtlenítő sprayt szoktam venni, igaz cipőbe is lehet fújni, meg bútorokra, de erre is jó. Azt hiszem etanol van benne, rá is van írva, hogy mi ellen hatékony. Amikor pedig ráértek akkor lemossátok domestosos vízzel, az új domestosok állítólag 24 órás védettséget nyújtanak. Szóval ha amellé használjátok a sprayt, akkor talán még jobban védve vagytok.
Csak nem tudom mi lesz, ha elköltöztök, mert ha esetleg elesnek ott bent, akkor ti meg sem halljátok, ha szólnak és mentőt sem tudtok hívni. Szóval mindenképp érdemes lenne ezt megemlíteni nekik azért, hátha szerencsétek lesz és sikerül valamit javítania helyzeten. De tartom, hogy egyszerűbb és jobb, ha ti gondolkodtok a dologról. (Az is lehet, hogy nehezükre esik lehajolni is, bár szerintem egy felmosóval feltörölni nem annyira megerőltető munka, én amíg tudnám elvégezném, mert szégyellném magam, ha nem tenném, nem vagyunk állatok.)Idővel meg lehet szokni, hogy még éjszaka sem lehet nyugton az ember és minden egyes kis pisilés ennyi vacakolással jár... De az az igazság, hogy nem éri meg minden alkalommal idegeskedni miatta, nem gyengeség elfogadni, hogy ez van és inkább megtenni amit kell és nem felhúzni magát az embernek, mert hamarabb is kész van, meg nyugodtabb is. Meg sajnos nem is nagyon változtat semmin a dühöngés sem, még a kiabálás sem. Kitartást!
Amúgy biztos le leszek pontozva, de szerintem itt nem érvényes az, hogy az az ő lakásuk, ti kussoljatok. (Persze mindenhol ezt puffogják ezen az oldalon mindig.) Azért mindennek van határa! Ti az ágyba ürítetek, csak mert saját házatok van és azt csináltok, amit akartok? Ez már olyan dolog, hogy normális ember nem így él, nem hagyja ott maga után a tetemes mennyiségű vizeletet, hanem igényes annyira, hogy feltörli. Szerintem ha nem is a kérdezőnek, de a párjának, akinek a szüleiről van szó, mindenképpen joga van beleszólni a dologba már csak azért is, mert egy család, a szüleiről van szó és ez így nem normális, ahogy élnek. Meg tényleg, mi van, ha elcsúsznak. Pláne esetleg később, ha mondjuk már csak az egyikük él és az mondjuk ott lakik majd egyedül. Ha úgy esik el, fel sem tud majd kelni és ha nem mentek hozzá pár naponta, akkor akár meg is halhat. Ez nem vicc. Tehát már csak az aggódás miatt is joga van emiatt beleszólni a kérdező párjának. Meg azért tényleg, azért, mert az ő házuk, az alapvető dolgokra még lehetne figyelni. Ha mondjuk hangosan nézik a tévét még este is, mert már csak úgy hallják, vagy akár éjszaka hallgatnak operát, mert ahhoz van kedvük és nem tudnak aludni, vagy reggel már fél5-kor csörömpölnek a konyhában, mert megszokták a koránkelést, az más. Persze akkor is lehetnének tekintettel egymásra, hiszen nem idegenekkel laknak együtt, hanem családtagokkal, akiket elvileg szeretnek. De az még érthető lenne és nem lenne szép ha folyton panaszkodnának miattuk a kérdezőék, hiszen valóban nem az ő házuk. De azért az, hogy bokáig állnak a vizeletben szerintem nem ez a kategória.
Közben olvastam a többi választ, nem akarok vitázni, de azért vicces, hogy egyesek szerint szórni sem lehet, mert az ő házuk, mások szerint pedig az is megengedett, hogy szinte átépítik a házat (új wc). :)
De mindegy, mert ahogy látom mindenki nullára van pontozva. Nem tudom, ki az a b@rom, akinek semmi, normális, segítő szándékkal írt válasz sem felel meg, de nem is érdekel. Remélem sikerül tűrhetőbbé tenni a helyzetet, kérdező!
Az én apukám 64 éves. Kései gyerek vagyok, nem rég költöztem el otthonról. Nálunk a kardinális probléma az volt, hogy apukám az utóbbi időben nem használta a WC kefét és ott maradt a féknyom. Egyszer kifakadtam neki, hogy hogy lehet ilyen igénytelen, miért nem használja a kefét?! És szegény borzasztóan szégyellte magát, mondta, hogy annyira fáj a dereka (nehéz fizikai munkát végez, hiába nyugdíjas), hogy nem tud már annyit hajolni, hogy kipucolja maga után a WC-t...
Szerintem próbáljátok finoman megbeszélni velük. Lehet, hogy őket is zavarja, csak nem tudják, hogy mit tehetnének ellene. Mi beszereztünk egy jó hosszú nyelű WC kefét, amivel nem kell hajolgatni és már meg is szűnt a probléma. De előtte hónapokig csak duzzogtam és WC-t pucoltam. 25N
"Nem tudom, aki rendre lepontozza a javaslatomat, az vajon azért teszi, mert nem hiszi el, hogy 25 E Ft-ból kijön, vagy kétli, hogy növeli a komfortérzetet a saját WC?...."
Persze! Szinkronba egymás mellé a két wc. Vagy a nagyszoba sarkába is tenni egyet. Persze lefolyóstól, vizvezetékestül. Ekkor a marhaságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!