Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom szerint a családba...

Anyósom szerint a családba csak a vérrokonok számítanak bele, a beházasodottak nem. Szerinted?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 19:35
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Az én véleményem szerint az a családom, akit én annak tekintek.Nem biztos, hogy vérrokont odasorolok, és van olyan családtagként kezelt ember, akihez vérszerint semmi közünk.Ez csak nézőpont kérdése szerintem.A gyerekem házastársa/élettársa egyértelműen családtag, hiszen az unokám szülője. Jól néznénk ki, ha a gyerekem, meg az unokám családtag, de már az unoka anyja/apja nem.
2013. dec. 12. 06:41
 22/36 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem pont arról szól a házasság, hogy onnantól a másik a család része lesz. Szóval az én felfogásomban a családtag barátja/barátnője nem családtag, ellenben a férje/felesége már igen.

Bár ez persze itt-ott csorbul, mert mi van, ha már tíz éve együtt vannak két gyerekkel, mégse házasodtak? De ilyen eddig még nem fordult elő.

2013. dec. 12. 07:05
 23/36 anonim ***** válasza:
85%

Ez szamárság, anyósod pedig egy buta agresszor. Mi a francnak hallgatsz egyáltalán egy ilyen emberre oda? Tán még a véleménye is számítana?

Az én féregfajzat anyósom - hála istennek, már nem él - annak idején "kitiltott" a városból (nem tudom, hol álmodta, hogy milyen jogon), csakhogy elválasszon a fiától. Nem jött össze. Ő meghalt, én élek.

Általában neked van időelőnyöd, úgyhogy az ilyen önző buta emberek halálát csak ki kell bekkelni. Addig pedig igyekezz minél kevesebbet találkozni vele. A távolság a legjobb gyógyszer a férgek ellen, hidd el - na meg a haláluk.

2013. dec. 12. 08:31
 24/36 anonim ***** válasza:
51%
Anyósom szokta mondogatni eleinte,hogy ez nem bűn,ez a családban marad,nem is kell beszélni róla,de mindig csak dugás után jutott ilyesmi az eszébe,talán mégiscsak bűntudata lehetett,de akkor ezek szerint én nála mégiscsak családtagnak számítok.
2013. dec. 12. 23:50
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki, akkor anyósod nem rokonod neked se!!!
2013. dec. 13. 21:41
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Modern, felvilágosult, intelligens családokban szerintem ilyesmi szóba sem kerül, max a kis falvakban, ahol hirdetik a szentigét, közben meg ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol tudnak.

Nekem van olyan ismerősöm, aki sokkal többet tett értem, mint apám, vagy az ő családjából bárki. Ha lehetne, le is tagadnám, hogy vérrokonok. Nyilván ha választani kell valakinek pl.a gyereke, meg egyik barátja között, akkor a gyerekét választja, de egyébként normális embernek mindenki a családja, akit a családhoz sorol és szereti.

2013. dec. 13. 22:49
 27/36 anonim válasza:

igazából a családot a gyerekekre értették régen. Nézz régi filmeket. Ott megkérdi az egyik a másiktól...feleség? van...család? kettő. Vagyis kettő gyerek. A házasok "csak" házasok. Családos ember az, akinek van gyereke. Ha nincs, akkor "csak" házasember. A leszármazott a család, van ahol csak a vérszerinti, van ahol az örökbe fogadott is. Ez utóbbi a tisztességesebb szerintem. Más dolog a rokonság és más a vérrokonság. A családtag az rokon, de a rokon nem feltétlenül családtag. Ha azt nézzük, az anyósod gyereke révén a férje ( a gyerek vér szerinti apja) családtag. De szerintem ezek csak címkék. Itt az érzések számítanak, kinek mit jelent a család. Az ember családtagnak tekinti a férjét amíg szereti. Ha már nem, nem érzi annak. Nekem a nagynéném is családtag, édesapám testvére. Mert szeretem, közel érzem magamhoz, tartjuk a kapcsolatot. Tágabb értelemben az embernek egyéb rokonai is lehetnek, ahol semmi jogi vagy vér szerinti kötelék sincs. Keresztszülők és társai kategória... Ha anyós így gondolkodik, inkább örülni kell ha nem érez családtagnak. Így neked sem kell őt.

amúgy a wikipedia szerint társadalmilag a család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás. Tehát így értelmezve a "beházasodott" is családtag. Szóval azt hiszem gyönyörűen tisztáztam a helyzetet és igencsak egyértelmű választ adtam ;)

2013. dec. 14. 12:05
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

27-es: édesapád testvére vérrokonod, csak nem egyenesági, hanem oldalági. Jogilag így nevezik.

A "család" mint gyerek nem csak régi filmekben szerepel, hanem ma is így hívják a gyereket a kis vagy nagyobb falvakban, kisvárosokban is.

Kérdező: már írtam, de most megint erre járok. :)

Anyósod szövege azért durva, mert implicit (rejtetten) az van benne, hogy TE nem vagy családtag. Értsd: cirka másodrangú vagy sokadrangú helyre tesz téged, azaz leértékel. Ez erősen önbizalom-törő agresszió, úgyhogy ezért kell anyóspajtit azonnal helyretenni, amikor ilyen szamárságokat beszél.

2013. dec. 14. 16:47
 29/36 Celtix válasza:

Csak az utolsohoz: en mar azt is halltottam, hoyg a "gyerek" a fiugyerek. A "lany" a lanygyerek.

Igy aztan izgalnmas volt hallani, hogy "harom csaladom van, vagyis ketto gyerek"

2013. dec. 16. 07:25
 30/36 anonim válasza:
100%
Az anyósod elég bunkó és még hülye is. Őszinte részvétem.
2013. dec. 17. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!