Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális ez így? Mindenki igy...

Normális ez így? Mindenki igy van vele?

Figyelt kérdés

Az én szüleim elváltak.Anyám az élettársával él egy másik faluban.Apámmal nem tartoma a kapcsolatot.Én és a barátom külföldön dolgozunk.Most én itthon vagyok egy vizsga miatt.

A lényeg az,hogy mivel anyukáméknál szűkösen lennénk, a barátom azt akarta,hogy maradjak az ő anyukájánál nyugodtan.

Itt is maradtam,csakhogy,az én anyukám meg a barátom anyukája,nem tudom biztosra, de nem kedvelik egymást szerintem,soha nem beszélgetnek,mint 2 ismerős, de semmi több( tehát nem mutatkozik meg,hogy én meg a barátom együtt vagyunk)

Meg a barátom anyukája elitéli azt,hogy anyámnak lett egy élettársa és összeköltöztek,mert hogy amikor az ő férje meg meghalt,ő már nem kezdett egy férfival sem. A barátom is azt mondta,hogy minek adta fel anyám a szabadságát és ősszeköltözött a barátjával egy másik faluba.Én csak azt nem akartam,hogy másik faluba menjenek,mert igy nehezebb megoldani a munkába járást, de amugy nem volt kivetésem elllene.

Ja, meg a barátom ,ha összeveszünk valamin, tök mindegy micsodán, egyből az van,hogy témához nem odaillően elkezdi "szapulni" az én családomat,hogy mi milyenek vagyunk meg nálunk ki,hogy viselkedik.Pedig az ő családjáról is lehetne mit mondani,hogy ki milyen,mégse bántom meg ezzel.

Szóval az a gond,hogy a két anya egyáltalán nem beszélget soha,mint két idegen. Ez normális? vagy nem muszáj attól nekik úgymond jóba lenni? Nekem ez olyan ciki.

Mondjuk szerintem a barátom se szeret anyámékhoz járni,mert ha oda elmegyünk,csak hallgat,sose beszél úgy semmit,meg 20 percet ott vagyunk és már ő menni akar.

Ugyanez van nagyanyámnál,az én rokonaimnál sose maradunk,de az ő tesójáéknál például mindig több napot is ott alszunk ha itthon vagyunk Magyarországon. És nekem a saját családomra alig van időm,de ha meg külön mennénk ő meg lenne sértődve.

Elegem van már.

2013. okt. 24. 14:43
 1/5 A kérdező kommentje:

Ja, és a barátom anyukája, többször is kibeszélhet engem,mert egyszer-kétszer már hallottam emberektől célzást erre a dologra. Meg hát a barátom anyukáját is mindig mindenki kibeszéli.

De ha meg olyan rossz vagyok akkor miért nem küld már el engem innen a lakásból.Meg ő soha nem mondja senkinek,hogy én miket segítek,vagy takarítottam,vagy főzni segítek ,vagy ő kitalál valamit én egyből ugrok és csinálom.

Mindig úgy adja elő,hogy ő csinál mindent és húú meg háá.

De őt még a saját gyerekei is kibeszélik nekem.

Ilyet....

2013. okt. 24. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:

1. A barátod anyukájának semmi joga a te anyukád kapcsolatáról véleményt mondania. A barátodtól pedig még nagyobb udvariatlanság volt. A férj halála után érthető, hogy sokan nem kezdenek új kapcsolatba, de egy válás teljesen más. Egy kapcsolat pedig nem a szabadság feladása, hanem egy közös élet kezdete...

2. A barátod egy bunkó, ha a családodat szapulja.

3. Az, hogy a két anya nem beszélget attól, hogy a gyerekeik együtt vannak, normális. Vannak akik igen (nekem anyósom és anyukám pl. nagyon bírják egymást), vannak akik viszont nem, mert nem egyeznek semmiben, akkor minek erőltessék?

4. A barátod továbbra is egy bunkó, ha a kedvedért nem tud jönni, de tőled elvárja a fordítottját.

5. A barátod anyukája is egy bunkó, ha kibeszél téged.

Összességében: mi a lópikulának vagy te ezzel a sráccal, aki így viszonyul hozzád és a családodhoz? MErt szerintem ez nagyon nem normális egy kapcsolaton belül.

2013. okt. 24. 14:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Azért mert,nagyon nagyon szeretem,csakhát nekem ez olyan fura állapot igy a családi részről.

A párommal ezt leszámítva,nagyon jó a kapcsolatunk.Együtt mindig nagyon jó,de tényleg addig csak amig ketten vagyunk.

2013. okt. 24. 14:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy nem normális, hogy a barátod szapulja a családodat, állítsd le, mond meg neki, hogy a családod tabu és kész, és hogy akármilyenek is, vagy akármilyenek is lennének, neki nincs köze hozzá és te meg nem tehetsz róla. Nem a családoddal jár, hanem veled. Különben is, anyukád nem tett semmi megszólni valót azzal, hogy válása után egy új partnert keresett. Maradt volna egyedül egész életében?
2013. okt. 24. 15:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy mindkét család minden tagja túl sokat foglalkozik egymással. Egyikőtöknek sincs semmi köze ahhoz, hogy a másik mit csinál, hogyan és kivel él, hogyan tartja vagy nem tartja rendbe az életét, a házát stb. Valahol te is ugyanazt csinálod most, amire anyóssal kapcsolatban ki vagy akadva, te is vájkálsz a dolgaiba... Nincs erre szükdés, hagyjátok békén egymást, mindenki fogadja el a másikat olyannak amilyen. Véleményt lehet alkotni, de nem kell a másik orrára kötni.

Viszont a párodat minél előbb állítsd le azzal kapcsolatban, hogy szapulja a családodat. Ha már most hagyod, akkor el fog vele szaladni a ló. Értesd meg vele, hogy te a családod tagja vagy ugyan, de nem vagy azonos azokkal az emberekkel és ezért az ő "hibájuk" miatt ne téged bántson és ne is hozza azt be a ti kapcsolatotokba. Nem oda való.

2013. okt. 25. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!