Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom az édesanyjával él...

A párom az édesanyjával él együtt kettesben, hogy tudjon neki mindenben segíteni. Szinte az egész életünk a vénasszony hangulatától függ. Szeretnénk összeköltözni de a párom fél, hogy az anyja nem bírja majd egyedül. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

én elhiszem,hogy a párom ennyire jószívű,hogy segíteni akar az anyósomnak. Azt is elhiszem,hogy nem könnyű neki egyedül. de már 37 éves a párom!!!!!! nagyon félek attól,hogy ha összeköltözünk majd állandóan a nyakunkra jár és nem hagy minket élni. A páromat állandóan terrorizálja és sokszor ha találkozni akar velem az öregasszony direkt keresztbe tesz nekünk. Sosem gondoltam volna de egy anyós tényleg csak a bajt hozza az emberre. Tanácsok? Tapasztalatok?

köszi mindenkinek!

2013. okt. 22. 13:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

a nyáron 2 hetet nyaraltunk együtt és akkor még csak fel sem hívott az anyja minket, tök jól elvolt nélkülünk. de amikor a párom saját lakásában vagyunk, nem messze az anyjától, akkor 5x felhívott egy nap,hogy főz nekünk és én 5x elmondtam,hogy én már főztem, de őt ez nem érdekli, a kisfia az ő főztjét szereti......

igaz, bármennyire is jószívű a párom, ha hülye és idegesítő az anyja akkor leteremti....

2013. okt. 22. 14:24
 12/18 anonim ***** válasza:
58%

Anyóst el kell fogadni olyannak amilyen, nem lehet rajta változtatni. Itt egyetlen kulcsszereplő van, a te párod. Ha ő elköltözésetek után már az elején meghúzza anyukánál azt a határt, ami mindkettőtök számára megfelel, akkor anyuka kénytelen lesz elfogadni ezt. Az elején biztos lesz hiszti meg bepróbálkozik majd, úgymond feszegeti a határjait, de ha (elsősorban) a párod és te is következetesen kitartotok a játékszabályaitok mellett, akkor egy idő után meg fog békélni az új helyzettel.

Ami fontos! A tiszteletet meg kell adni anyósnak minden pillanatban, akárhogy is viselkedik, még ha nem is hallja ő vagy a párod. Mert ő szülte meg azt az embert aki a te boldogságod. Ha ő nem lenne, akkor nem lenne boldogságod se! Alap! Kezdetnek mondjuk hagyd el a "banya" és az ehhez hasonló negatív jelzőket. Nem miatta. Saját magadat és a szerelmedet tiszteld meg ennyire. Legalább ennyire!

2013. okt. 22. 16:02
 13/18 anonim ***** válasza:
4%
hmm anyós csak nem lehet olyan rossz "banya" ha még főz is nektek.Legalább is akar-na.Na de ha megéred belőled lesz ám olyan anyós hanyatt homlok menekülnek majd a lányok előled..
2013. okt. 22. 17:29
 14/18 A kérdező kommentje:

neki nyílván nem mondom,hogy "banya" de ha ismernétek.............

én pedig egy szókimondó nagyszájú és igazságtalanságot nem tűrő ember vagyok!

2013. okt. 22. 17:53
 15/18 harleynagyi ***** válasza:
13%
Nem is adtal alkalmat a "parod" Anyjanak lehetoseget arra hogy meg ismerd egybol a feltekenyseg es irigyseg zudul szavaidbol , Nem az Anyosod es lehet soha nem is lesz az Ha mar most azon aggodsz mi lesz "ha ossze koltoztok " miert nem aggodsz azon "mi lesz ha soha nemkoltoztok ossze
2013. okt. 22. 18:40
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

Elhúzni a francba, jó messzire. Telefonszám letilt, ajtózár lecserél, adatlap zárol stb.

Ha a párod nem megy veled, hanem anyuka szoknyáján akar ragadni, akkor nélküle, de egy a lényeg: hátra se nézz, úgy húzz el onnan! Az ilyen mama-kisfia párocskák nagyon-nagyon betegesek. Ha a srác önszántából nem akar elmenekülni és téged választani, akkor ne reménykedj: soha nem tudod őket megváltoztatni, mert a mamának helyzeti előnye van veled szemben.

2013. okt. 22. 19:52
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

5-ös, akartál válaszolni is valami értelmeset, vagy csak kiélted a frusztrációidat azokon a nőkön, akik páromnak nevezik a párjukat?! Nem beszélve az ízléstelen célozgatásaidról.......

Kérdező, ha tanácsolhatok valamit, akkor ne a költözés legyen a vízválasztó. Értem ezalatt azt, hogy ne várd, hogy szombaton összeköltöztök aztán vasárnaptól egész más lesz a párod is meg anyuka is, csak mert ti összeköltöztetek. Ha jól értettem, akkor a párod valami ilyesmivel kecsegtet.......

A dolgok ezen a téren nem így működnek. Ha valóban gond van anyós viselkedésével (a túlzott ragaszkodásra és kisajátításra gondolok), akkor azt előzőleg kell megoldani, vagy legalábbis el kell kezdeni, aztán folytatni. Ha már együtt éltek, ott sanszosabb, hogy majd te beletörődsz a kettejük közti viszonyba, végül is te lépsz be az ő kapcsolatukba.

Ha valóban komolyan gondolja a párod, hogy változtat a kialakult viszonyokon, akkor tessék azt megmutatni még összeköltözés ELŐTT. Te pedig próbálj meg egy kicsit közeledni anyóshoz, nem mindig jó dolog a szókimondás meg nagyszájúság, mert gyakran párosul hirtelen haraggal meg tapintatlansággal :-). Próbáld megértetni anyóssal, hogy nem óhajtod a fiát teljesen elzárni tőle és nem kell rettegnie, hogy többet nem nyit rá ajtót, csak ezentúl ketten lesztek, és elséosorban, hogy családdá akartok válni, amibe neki bele kell nyugodnia, hiszen ez az élet rendje.

Azért nem hagy nyugodni, hogy 37 évesen, ill. eddig egyedül élt a párod (vagy addig, mikor megismerkedtetek - szóval érted), sem család, sem semmi (vagy elvált?), kicist fura.

2013. okt. 22. 23:17
 18/18 anonim ***** válasza:
26%
ultimátum a párodnak. a vén qrva had pusztuljon. vagy a párod is vele.
2014. aug. 13. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!