Elfogadnál egy testi fogyatékost menyként?
A párom szülei nem szeretnek a fogyatékosságom miatt.
A sógornőm fb-on azt írta a páromnak, hogy miért egy nyomorékkal akar élni, mikor annyi csinos lány van a városban.
Megjegyzem nem vagyok nyomorék, "csak" a kezemmel vannak problémák.
Munkát nem kapok, most szakmát tanulok amiben a kezem nem hátráltat... 2 hónapja nyújtottam be az Államkincstár felé fogyatékossági kérelem miatt papírokat...Most a válaszra várok.
Egy ügyvéd azt mondta érdemes lenne perelni a kórházat, mert orvosi hiba miatt lettem olyan amilyen, de sajnos ez a papírokból nem derül ki :(
A háztartás vezetésében illetve a főzésben nem akadályoz a kezem.
Páromat nem bánja, hogy "eltart".
Sokat sírtam a problémáim miatt, általánosban csúfoltak is emiatt, akkor egy autó elé ugrottam, de az autós időben meg tudott állni.
A kívülállók azt hiszik csak lógatom a lábam, de senki sem tudja lelkileg ez milyen sz.r nekem.
23L
Akartam a sógornőmnek egy szál virágot venni,meg sütni valami finomat névnapjára. Párom mondta, hogy nem érdemli meg az az ostoba nő.
Kérdeztem miért beszél így a testvéréről, aztán elmondta a levelet, majd meg is mutatta.
Én is elfogadnálak. Nem is értem ezt, szerintem is a párod választ nem más.
Viszont elég sok olyan ember van aki nagyon szeret más dolgába beleszólni. Ha pl. ilyen menyem lenne, aki folyton beleugat a dolgomba na azt nem lennék képes elfogadni.
Több állásinterjún voltam, de ott ugye meglátták a kezem, beszélni kellett róla, aztán mondták hogy amíg hivatalosan nem vagyok rokkant sehova se vesznek fel.
És tényleg nem kapok munkát. :(
én anyósom is fél mi lesz ha... de ő még kedves szimplán csak nem érti,de igen sokan mivel nem értik félnek tőle és hülyeségeket beszélnek. Ilyenkor én szépen mosolyogva kioktatom mint egy hülye gyereket és a végén még ő szégyenkezhet:D
az én epilepsziám is orvosi műhiba,most ő a szülészet vezetője:S
AZ is nehezen kap munkát akin nem látszik semmi. De aki nem adja fel az előbb kap mint akin nem látszik semmi de feladja.
Amúgy milyen munkákról van szó?
A parod szulei es a sogornod az igazan "nyomorekok" agyilag biztosan.
Barmikor megeshet veluk is egy baleset ami miatt akar lebenulhatnak vagy pl elveszithetik valamelyik vegtagjukat.
Akinek van fogyatekossaga az mar nem ember?Nem erdemli a boldog eletet?
Nem ertem az ilyen gondolkodasu embereket...de olyan sokan vannak.
Ha latnam, hogy a gyerekem boldog mit bannam en kivel az...boldog lennek en is.
Szerintem szard le, hogy mit ugat a leendő rokon.
A sütit meg csináld meg, mert azzal csak jót teszel nekik. Ja és a virágot se felejtsd el :)
17F/meleg
Anyósom amikor először meghallotta, hogy fogyatékos, azt hitte értelmi fogyatékos vagyok...
Kérdezgette páromat a telefonba,hogy írni, olvasni tudok e, felfogom e a külvilágot rendesen... egyedül lehet e hagyni engem...
ne is mondd én anyósom a legkedvesebb lény a világon apósom is de..
Egyszerűen nem fogadják el az ötleteimet hisz egy epilepsziás nem lehet valami nagy észlény -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!