Miért nem érti meg, hogy ne főzzön ennyi rengeteget, főképp ha nincs is miből?
Anyós kiakaszt.
Havonta-kéthavonta ebédelünk náluk. Olyankor ő pakol főtt kaját,én viszek süteményt.Ezzel nem is lenne baj.
De van hogy csak beugrunk 1-1 órára ha arra járunk,akkor is késztetést érez,hogy bármi kaja van,azzal felpakoljon,ha tudja előre hogy másnap beugrunk 1 órára (nem kajaidőben),akkor annyit főz,hogy hadseregnek elég lenne.
Már rengetegszer mondtam,hogy ne csinálja,párom is,el sem hozzuk,mert én is főztem,nem kell (nem is finom),öntheti ki,mert le nem fagyasztaná.
És siránkozik,hogy de nekünk főzte.De nem érti meg,hogy ne főzze,mert főzök én is,azt esszük.
Ráadául hónap végére mindig kifutnak a fizetésükből,tőlünk kérnek.Ha nem főzne annyit ami a kukában landol,simán kijönnének,de nem érti meg,arra alapoz,mi van ha mégse főztem,és elvisszük.De sosem visszük...
(nem,nekem nem opció hogy hozzuk el mindig,és adjuk oda az árát,én szeretem a saját főztömet enni)
Megoldás?
Valószinű akkor is rengeteget főz,amikor mi nem megyünk,de azt nem látom.
Anyóséknak se kevés a bevételük,rezsi kifizetése után marad 100-130ezrük,és hónap végén már gyógyszerre nincs (lassan megint fizu,felbosszantom magam és megmondo,hogy most van pénze,most menjen el a dokihoz a következő adagért)
Attól, hogy valaki nem tudja beosztani a pénzét ezért mások jóindulatára támaszkodva kéregetnek nem szép dolog.
Ha drasztikus megoldást szeretnél ami "talán" hatásos. Ne adj több pénzt. Ha továbbra is megszánod ezt a magatartását nem fogod megváltoztatni.
Nem tiszted, hogy megváltoztasd egy ember rossz szokását, addig amig ő nem kérni a segitséged. Tehát nem biztos, hogy TE vagy aki megmutassa neki, hogyan kell beosztani a pénzét.
DE lehet valaki, akitől ezt elfogadja, és megérti.
Keresd meg azt a személyt akitől befogadó, és elmondja neki hogy nem éppen jól ossza be a pénzét stb stb.
Tudatra ébredés.
Talán egy másik ember példájával előbb tanul az ember, ha elmondanak neki egy történetet, aki hasonlóan viselkedi ahogyan ő, mit reagál arra, ebből megtudhatod, hogy hol tart szellemiségben. Ezt megteheted többet sajnos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!