Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mennyire jó ötlet...

Szerintetek mennyire jó ötlet az ha egy harmadik személyre bízzuk a pénzünket hogy mi ne tudjunk költekezni?

Figyelt kérdés

Egy háztartásbelire gondolok, anyósomra.

Mert egyszerűen nem tudjuk beosztani jól a pénzt apródonként mindig elmegy valamire.

Amikor meg szükség lenne rá akkor meg nincsen.

Én arra gondoltam hogy egy füzetbe írnánk hogy mennyit adunk letétbe és mennyit adunk a közös konyhába.

Amikor meg váratlan dolog történik amiért sürgősen kell a pénz akkor mindig lenne és csak akkor adná oda anyós a pénzt ha tényleg szükség van rá.

Szerintetek jó ötlet?

Próbáltuk már kis dobozkába rejteni de az sem segített mert ugyanúgy ahogy bele tettük 1-2 hét úgy ki is vettük.

tippek?

2013. szept. 20. 16:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

9.-nek. Még véletlen se kötözködni akarok, kérlek ne értsd félre. :)

Csak van egy meglátásom azzal kapcsolatban, amit írtál: a legtöbb családban az elköltött pénz pont nem "élményekre" és "emlékekre" megy el, hanem a márkahűségre(ami nem mindig hasznos) és az impulzív vásárlásra.

Az élmények szerzése nem feltétlen pénz kérdése. Most nem akarok jönni a szentszöveggel, hogy a kapitalizmus így, a fogyasztói társadalom úgy, de hidd el, a legnagyobb kiadás(kispénzűeknél) a kajára, és a szükséges(nek vélt) holmikra megy el. Éppen ezért azon lehet a legtöbbet spórolni, ennek meg nincs köze az élményekhez. Ahhoz van köze, hogy a Lidl-ben 8 tekercs sima WCpapírt 199-ért kapsz, a színes, illatos, 4 nyelven beszélő változatáért meg 600+ ft-ot kell fizetned. És ez csak egy példa volt. (És nem, a Lidl-estől se lesz sz.ros senki ujja, csak mert egyrétegű. :D )

De mégegyszer mondom, nem kötözködni/okoskodni akarok. A spórolás mellett nekünk is vannak élményeink, amikhez ingyen/picipézér' jutottunk hozzá. :)

7. voltam.

2013. szept. 20. 17:10
 12/16 anonim ***** válasza:

hol veszel a lidl-ben 8 tekercses wc papírt 199 forintért? mert én ugyanebben az üzletben 4 tekercsest veszek ennyiért.

értem én hogy nem kötözködsz, meg a lényeg érthető hogy mit akartál mondani ezzel, ami jogos is, de akkor valóságos példát hozz fel, mert ez így hülyeség.

2013. szept. 20. 17:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Privátban megírhatom azt a dél-alföldi várost, ahol konkrétan ennyiért lehet kapni.
2013. szept. 20. 18:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Én nem látok igazán különbséget a sima, vagyis nem illatosított, nem mintás wc-papírok, nem háromrétegű árában.

Mert ha egyrétegű, akkor több kell, hogy ne szakadjon át.

Szóval ugyanakkora összeg megy el papírra, akármilyet is veszünk.

És ez így van rendjén, jól is csinálják a gyártók, hogy így össze van hangolva az ára a különböző papíroknak. Így már csak ízlés kérdése, ki melyiket veszi, az egy- vagy kétrétegűt, vagy melyik márkát.

2013. szept. 20. 19:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kell egy olyan számla, amihez nincs kártya. Egy részét a pénznek automatikusan odautalni. lehet, hogy van fenntartási költség, de még mindig kevesebb, mintha az összeset elköltenétek.

Én felnőtt emberként nem mennék vissza 10 éves szintre, hogy anyósom rendelkezzen a pénzzel. Ez nevetséges, hogy valaki ennyire ne tudja megoldani. A mi szüleink azt se tudják mennyiből élünk semmi közük hozzá, nem még ők osszák be! Egy felnőtt ember legyen képes beosztani a pénzét, vagy ha már nem az, akkor legyen már annyira tájékozott, hogy tudja mennyi lehetőség van azon kívül, hogy anyósnak leadja. Arról nem beszélve, hogy semmit nem is tanulnátok belőle, csak valaki ülne rajta.

2013. szept. 21. 00:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha teljes mértékben megbízol anyósban, akkor szerintem jó ötlet. Persze az elején le kell tisztázni, hogy milyen esetekben akartok a pénzhez nyúlni, tehát neki mikor kell majd belőle adnia nektek. Amúgy tök jó dolog, hogy így belátjátok a pároddal, hogy egyikőtök se tud nagyon a pénzzel bánni. Hidd el, hogy nagyon sok ember van így, csak maguknak se merik bevallani. Ügyesen csináljátok!
2013. szept. 21. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!