Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy értessem meg anyósommal,...

Hogy értessem meg anyósommal, hogy inkább ne vegyen semmit?

Figyelt kérdés
Anyósom olyan ember, aki ha vesz egy buborékfújon a lányomnak, akkor 2 hónapig azt halljuk, hogy bezzeg ő vett és hol van és ha rossz lesz visszaveszi stb. Születésnapja lesz a lányunknak és már előre kijelentette, ő cipőt vesz. Mondta a férjem, hogy ugye tudja, h mi csak bőrcipőt adunk a gyerek lábár, 2 éves, ne tegyük tönkre stb. 2 nap múlva szól, hogy menjünk megnézni micsoda klassz cipőt vett. Egy pink sportcipő, csukott és kínai. A férjemkérdezi tőle, h bőr? erre ő, hogy mit tudom én....1500 ft. Azt válaszolta a férjem, h vigye vissza. Ha megkérdezi mit vegyen,mindig az a válaszom, hogy nincs szükségünk semmire, ne költse a pénzét, mert amúgyis feleslegesen teszi,mivel olyan haszontalan dolgokat vesz, amiket csak rátolok, mert időközönként eszébe jút hogy vett ezt meg azt hol van, játszik e vele stb.
2013. aug. 9. 12:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem vagy "fogyóeszközt" kérjetek, pl.gyurma, kréta, színező, vagy nem "tárgyi nyereményt", mint belépő, koncertjegy, akkor nem lesz gond a későbbiekben. Egy próbát megér...
2013. aug. 9. 13:55
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

Ha kérdezi, akkor őszintén mondjátok el, hogy nem adjátok rá, mert tiszta műszál/műbőr zárt és befülled/viszket az ilyentől stb. Az enyém is ezt csinálta, egyszer a férjem megunta és egy szatyorba visszavitt neki mindent, hogy értse már meg, hogy nem vele van baj, nem akartuk megbántani, de mi ilyet nem, mert nem jó. Azóta megkérdezi mi legyen az, vagy azt mondja válasszuk ki és kifizeti.

Valahol sajnálom, de olyan iszonyatos szarokat vásárolt össze. Komolyan a piaci cigány árusoktól azt a sok hulladékot, minőségre, kinézetre is szörnyű. Nem is az olcsósága zavar én kifejezetten imádok outletekből, leárazásokon vásárolni, élvezem, hogy hú mennyit megtakarítottam, a ruháink nagy részét Angliából nagy leárazásokon rendeljük, fillérekért iszonyú jó minőségű és itthon drága cuccokat, szóval tényleg nem az a bajom, hogy olcsót én nem adok rá. Én szart nem adok rá. Mindegy mennyiért vette. A férjem két ruhánál úgy volt, hogy ugye nem gondolja komolyan, hogy ilyet ráadunk?! És még meg sem fogta milyen az anyag. :D

2013. aug. 9. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
73%
Mondd meg neki, hogy a gyerek mit szeretne kapni. Nem csak a kínai gagyi cipő, de a kínai játékok sem valók a gyerek kezébe. Ki tudja, milyen mérgező műanyagokból, mérgező festékekkel készültek.
2013. aug. 9. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Azt nem tartom jó megoldásnak, hogy amikor jön, akkor vegye fel a gyerek, meg játsszon a gagyi játékokkal, mert hazugságra neveli ezzel az ember a saját gyerekét. Őszintén meg kell neki mondani. Addig, amíg meg nem érti. Esetleg megmutatni neki, mielőtt megvesz valamit, hogy melyiket szeretnéd a gyerek lábára adni. Menjetek el együtt, és amit kiválasztasz, vegye meg azt.
2013. aug. 9. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

10-es nekem sem az volt a bajom soha, hogy nagyi meglepi a gyereket. A férjemnek sem. Hanem az, hogy olyat vesz, ami nem jó. Amit mi nem adunk rá. Ha én eldöntöttem, hogy nem adok rá ízléstelen, rikító, rosszul összerakott, rossz anyagú ruhát, vagy műbőr cipőt, vagy olyan cipőt, amit nem a kis lábára terveztek az anatómiai sajátosságok figyelembe vételével, akkor nem adom rá. Mert így döntöttem. Így látom jónak, egészségesnek, szépnek.

Így aztán anyós teljesen feleslegesen költi a pénzét és az idejét, mert nem fogjuk ráadni. Viszont ezért meg is fog sértődni, mert miért nem adjuk rá?

2013. aug. 9. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg, ha legközelebb megkérdezi, hogy mit vegyen, akkor találj ki valamit, amit mindegy milyet vesz. Például mesekönyvet. Minden gyerek szereti a meséket és nagyon jó hatással van rájuk, fejlődik a képzeletük és a későbbiekben ők maguk is szívesebben olvasnak. Egy mesekönyv nem lehet ártalmas, nem kerül sokba és a nagyi is elégedett lesz, hogy tud adni valami hasznosat.
2013. aug. 9. 17:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Én két lehetőséget látok:

1. csinálj listát, hogy minek örülne a gyerek (és ti is:) .Szépen böngészd végig a boltok listáját, ahová jár és onnan jelölj meg néhány apróságot. Vagy keresd ki a neten gyártó és bolt szerint, nyomtasd ki neki, vagy küldd át emailen.

2. Amikor elmész bevásárolni, vidd el egyszer magaddal, azzal a szöveggel, hogy most a szülinapi bevásárlást tartjátok, milyen jó lenne ezt együtt megtenni. És akkor szépen együtt kiválasztjátok a megfelelő dolgokat.

2013. aug. 9. 21:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Inkább vegye meg, azt amit a gyerek szeretne
2013. aug. 11. 21:30
 19/20 anonim ***** válasza:

és mi lenne, ha felesben vennétem meg egy pl. bőrcipőt ?

anyós sokallná a pénzt ?

2013. dec. 1. 17:10
 20/20 anonim ***** válasza:

Amit vett gyűjtsd egy külön vitrinbe és ha kérdezi mutasd meg, lehet egy sufni is :D

ráér és van pénze vásárolgasson

2014. ápr. 27. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!