Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 15 éves vagyok! Hogy köszönjék...

15 éves vagyok! Hogy köszönjék a 17 éves barátom középkorú édesapjának?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem az apósom,de a kérdésem leginkább ide talált. Nem vagyunk rég együtt,1 hónapja és 2 hete. Csókolomot lány nem nagyon szokott mondani egy férfinek,a jó napot kívánok meg olyan átlagos. Melyik lenne jobb? Elég sokszor találkoztam már vele,volt amikor csak magamban motyogtam,hogy ne hallja,hogy köszönök... de az olyan,mintha paraszt lennék és azért nem teszem. De volt már eset rá,hogy csókolomot köszöntem és meg is pusziltam.. hangulattól is függő.

2013. jún. 29. 23:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nálunk a csókolom a megfeleleő, a napszqknak megfelelően köszönéstől (mint a "jó napot"-tól) kitérnek a hitükből.

De mégis ezt javasolnám, mert ez nálunk falun van, ahol nem nagyon szeretik ezt a távolságtartást...ha 40 körüli, szerintem akkor meg fog utána úgyis kérni, hgy tegezd....

2013. jún. 30. 07:34
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

mikor 16 voltam , a pasim szüleit egyszerűen megkérdeztem, hogyan szólíthatom őket, illetve, hogyan köszönjek.

Nem úgy, mintha nem tudnék köszönni, de szerintem látták rajtam, hogy zavarban vagyok, és nem tudom hogy kezelni a helyzetet ifjoncként :D mondták, hogy köszönjek Sziát, mert nem öregek ők. :D

2013. jún. 30. 07:50
 13/22 anonim ***** válasza:
A napszaknak megfelelő köszönés mellé biggyessz egy "kívánokot" is, sokkal szebben hangzik, mint egy odadobott Jó napot! és igen, ez a legmegfelelőbb, úgyis mondják majd, ha tegezést kérnek...
2013. jún. 30. 09:26
 14/22 anonim ***** válasza:

11

Apuka nem kérheti a tegezést, illem szerint a nőnek kell, akkor is, ha ő 17 apuka meg 50.

2013. jún. 30. 10:57
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

14-es, ez nem igaz.

akármennyire fájó az etikett nem követi az emancipációt. a női tegezési előjog csak hasonló korú és társadalmi rangú emberekre vonatkozik.

2013. jún. 30. 11:05
 16/22 anonim ***** válasza:

előző vagyok.

14-es írta jól, és én írtam hülyeséget, elnézést, rosszul tudtam.

2013. jún. 30. 11:12
 17/22 anonim ***** válasza:
Én csokolomot köszöntem. Nincs abban semmi.
2013. jún. 30. 11:43
 18/22 anonim ***** válasza:
Mivel a párod apukájáról van szó, ezért a csókolom illőbb lenne, mint a hivatalos "jó napot". Az olyan távolságtartó és rideg. A párod otthonába mész, nem egy hivatalba.
2013. jún. 30. 12:01
 19/22 anonim ***** válasza:
Jónapot pl. Pista bácsi és csókolom Kati néni.
2013. jún. 30. 14:24
 20/22 anonim ***** válasza:
19%

Nem a 14 írta jól, a tegeződést a nőnek kell felajánlani, hiába idősebb, magasabb beosztású a férfi. Ez munkahelyen is így van, a főnök nem kezdeményezhet csak azért, mert ő a főnök.

A kérdező esete más, mert a lány 16 éves, gyerekszámba megy, már csak azért is mert a fia barátnője.

2013. jún. 30. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!