Beperelhetem az apósomat?
Apósom a múlt héten kölcsönkérte az egyik kocsimat. Aztán szépen össze is törte. A helyszínen kint volt a rendőrség. De mivel személyi sérülés nem történt és másnak sem okozott kárt csak egy jegyzőkönyv készült.
A kocsiba első javítási árajánlat alapján 2 millió forintos kár keletkezett. Nem márkaszervizben, számla nélkül.
Apósom a kárt nem hajlandó megtéríteni! Pedig ő erőszakoskodott, hogy adjam neki kölcsön a kocsit. Én nem akartam, csak a béke kedvéért adtam oda.
Na most ha megcsináltatom a kocsit márkaszervizben, számlával, mindent szép tisztán. Akkor aztán egy polgári perben kérhetem, hogy térítse meg a javítás árát? Én úgy gondolom igen, mivel rendőrségi jegyzőkönyv van arról, hogy ő csukta össze a kocsit.
Írtatok esetleg kölcsönadási papírt, hogy használhatja az autódat? Akkor még könnyebb dolga van.
Egyébként feleséged mit szól hozzá? Ő nem akar az apja körmére nézni? Nem is értem, nekem Édesapám előbb tanulna meg fénnyel táplálkozni, hogy a más tulajdonában általa okozott kárt kifizethesse, mint hogy sumákoljon meg hülyeségeket kitaláljon, miért ne fizessen.
Meg egyébként alap, hogy ha kölcsönkérem más autóját, akkor anyagi felelősséggel is tartozom érte.
Úgynézki após zsebbe nyúlhat:)
Ma eltréleztem a kocsit a márkaszervizbe, hogy adjanak rá árajánlatot.
A hozzáállásuk több mint példás és profi! Német nagy nevű márka egyébként!
Mikor fény derült rá, hogy problémás esett vagyok a munkafelvevő azonnal a főnökéhez küldött. Elmeséltem neki az egész stroyt aztán azt mondta nem lesz semmi probléma majd ők mindent elintéznek.
Mondta, hogy menjek el az általuk megnevezett ügyvédhez. Fel is hívta az ügyvédet aki soron kívül azonnal fogadott. Kifejezetten gépjárművekkel kapcsolatos ügyekre specializálódott. Azt mondják messze a legjobb. Vele is megbeszéltünk mindent amint meglesz a kocsiról a szakvélemény és az árajánlat azonnal felveszi majd a kapcsolatot az apóssal. Nem fog sokat várni. Egy felszólítás és ha nem reagál indul a per.
Aztán visszamentem a márkaszervizbe. Ott már egy független kárszakértő fényképezgette meg vizsgálgatta a kocsimat. Még a hétvégén szétszedik a szerelők és hétfőre forintra pontosan megmondják mennyibe fog kerülni (ez csak formalitás, mindenképpen ők fogják javítani kerül amibe kerül). Legkésőbb 2 hét múlva kész lesz a kocsi.
Azt mondta a főnök, hogy nekem gyakorlatilag semmi doglom nem lesz. Egyszer megkell jelenni a bíróságon, ha az após nem akar fizetni. Minden mást ők és az ügyvédek intéznek.
Fel is hívom apósomat aztán elújságolom neki a híreket:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!