Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Adnátok tanácsokat? Tudnátok...

Adnátok tanácsokat? Tudnátok segiteni?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden leirni a helyzetem.Pár héttel ezelőtt mikor párom nagyszüleinél voltunk,(ők nevelték a páromat nem a lányuk-az anyja)kiborult a bili,ugyanis előttük veszekedtünk a párommal.Ő elmesélte nekik mi van köztünk mikor elmentem a boltba.Fiúnk születése után a párom eléggé megváltozott velem.Szülés utáni depresszióm volt hosszú ideig és néha kiborultam a fiamra.Minden altatás kb1 óráig tartott,tart néha most is,éjjel csak én keltem hozzá,teljesen kimerült voltam.Igy előfordult néha,hogy felkaptam a vizet és beraktam a kiságyba,hogy ott bőgjön és azt mondtam a páromnak,hogy csinálja ő,elegem van,lelépek.Tudom,hogy ez nem helyes és szégyellem is magam miatta és türelmet kell gyakorolnom.A párom reakciójára viszont nem számitottam.Egyik alkalommal felkent a falra nyakamnál fogva,máskor a földre tepert és úgy húzott ki a lakásból.Állitólag ezt is elmondta a nagyszülőknek,bár kétlem,hogy részletesen.Erre a nagymama reakciója az volt,hogy mindez ami történt az én hibám,a viselkedésem borzasztó és változatassak magamon.Még aznap felhivta az ő rokonait is elmondta mindezt nekik,bár kétlem,hogy a párom agresszióját emlitette volna.Most az egész rokonság elitél engem,rossznak tart stb.Még édesanyámmal is összeveszett és ugyanezt elmondta neki a nagymama,anyám viszont semmiről nem tud,mert én nem mondtam el ezeket a dolgokat senkinek.Eldöntöttem,hogy ilyen helyzetben nem nevelem tovább együtt a fiamat a párommal,de még nem adott a helyzetem a költözésre.Viszont a fő problémám az lenne,hogy én be nem teszem a párom nagyszüleihez a lábam ez már biztos,de viszont a fiamat nem szeretném elszakitani tőlük.De amennyire ismerem a nagymamát,mert eddig csak ezt tapasztaltam nála,ő mindenkit kibeszél,elitél negativan beszél másokról,igy a fiamnak is majd telebeszéli majd a fejét ahogy nagyobb lesz,hogy én vagyok a hibás amiért szétmentünk az apjával stb.

Legszivesebben soha nem vinném el oda a gyerekem,de nem tudom mit tegyek.

Ti mit tennétek?

Ksözönöm.

2013. jún. 15. 12:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
tipli, de gyorsan
2013. jún. 17. 16:53
 12/15 anonim ***** válasza:

Olyan apukának, aki fojtogat és üt, nincs joga látni a gyerekeit. Tudod miért? Mert egyszer majd a gyerekre emel kezet, ha épp valami neki nem tetszőt csinál.

Most lehet mondani, hogy nem, azt sosem tenné, de fogalmazzunk úgy hogy az én anyám is azt hitte. Pedig őt még meg sem ütötte, csak üvöltözött vele meg fenyegetőzött. Engem meg gyerek létemre... na mindegy.

A kérdező helyében ha legközelebb ilyen történik, látleletet vetetnék és távoltartást kérnék. Mert sajnos annál, aki agresszív és fizikai bántalmazásra hajlamos, nem lehet megmondani, hogy mikor fordul a gyerek ellen...

2013. jún. 17. 16:57
 13/15 A kérdező kommentje:

Én 30 éves vagyok a párom 35 éves.Ő azt mondta,hogy azért tette,mert a fiúnkkal úgy viselkedtem amit irtam fentebb.Őt védte tőlem.Mindene a gyerek,főképp azért amiért őt nem nevelte az anyja,apja azt sem tudja kicsoda.

Nem állt módomban közölni vele,hogy költözni szeretnék.Egyelőre azon sem gondolkozok,hogy eltiltanám a gyereket tőle és remélem,hogy soha nem lesz olyan,hogy őt bántaná.Bár még csak 1 éves.

2013. jún. 17. 17:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Zavaros és zagyva a történeted. Nem kell foglalkozni senkivel: sem nagymamával, sem pótmamával, sem a mit szól a falu? -val, sem a rokonokkal. Ki él a férjeddel (apropos: túl sok a "párom"), te vagy ők?

A legközelebbi bántalmazás után tessék szépen elmenni a dokihoz, látletetet vetetni, aztán pedig egyenest a rendőrségre, feljelenteni a kedves férjedet vagy élettársadat, utána pedig beadni a válópert és közben elköltözni. Akár albérletbe is, vagy átmeneti szállóra, vagy krízisszállóra, bárhova.

2013. jún. 17. 18:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Teljesen meg tudlak érteni, a párom családja velem is nagyon kegyetlenül bánik, de nem tudom miért, és nem mehetek hozzájuk... Nem tudom, véleményem szerint az ilyen családdal meg kell szakítani a kapcsolatot, én is azt tettem. Szerintem a legfontosabb dolog, hogy beszélj édesanyáddal, ő még is csak az anyád, szeret téged, idővel hinni fog neked, talán éppen ő segíthet. A párod nagyon durva, ha bántalmazott téged, aki egy gyengébb embert bántalmaz az hatalmas gyávaságra vall, persze, hogy vannak nehézségei egy kismamának, főleg,ha az első gyereke, azt sem tudja miért sír a gyerek, mi a baja. A sok kérdéses dolog, aggodalom depresszióhoz vezet, de hogy azt agresszióval akarják "kezelni" megbocsájthatatlan, ha most ilyen, milyen lesz később??? Nem élheted le az életed rettegésben, és hogy még be is márt a rokonoknak és leéget téged (a saját feleségét) megbocsájthatatlan, mindenképp el kell válni, sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez csak rosszabb lesz. Talán édesanyád tud segíteni, tanácsot adni a pici nevelésében, és talán idővel mikor begyógyulnak a sebek, majd új társra is lelhetsz, ne aggódj a világon nem vagy egyedül, számtalan nő küzd ilyen problémával, sőt még olyan is van, hogy férfi marad egyedül a gyerekekkel. A nagyszülőktől nem kell elszakítani, de max majd a párod viszi oda a gyereket, és ha jól neveled és szeretettel bánsz vele, nem fog nekik hinni, ha szépen türelemmel mindent elmagyarázol neki, akkor inkább melletted fog állni, és nem engedi, hogy majd rosszat mondjanak rólad a hátad mögött. Hidd el van ilyen ismerősöm, tapasztalat. :) Sok sikert és kitartást!
2013. jún. 18. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!