Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ausztriában lakunk anyámnál,...

Ausztriában lakunk anyámnál, mit tennétek e helyemben?

Figyelt kérdés
Kijöttünk Ausztriába anyámhoz és a férjéhez 3 hónapra. Ők ajánlották fel, viszont azt mondták, ha ebben az időben nem talál a férjem munkát, akkor vissza kell mennünk. Férjem alapszinten beszél németül, és sehol sem talált munkát, már a munkaügyi hivatalban is voltunk. Legalább mindenhol középszintet kérnek. Hoztuk a gyerekeket is. Én nem szeretnék visszamenni, viszont itt az együttélés elég elviselhetetlen. Elmennénk albérletbe, az is j´lenne, 400 euroért már láttunk is rezsivel együtt. Én beszélem a nyelvet, viszont anyámék nem engednek el dolgozni, mert hogy az itt a környéken nagy szégyen lenne, mivel itt nem dolgoznak a nők. És ha azt forgatom a fejemben, akkor kotródhatunk is innen. Férjemmel egyébként úgymond már nem vagyunk együtt, csak együtt élünk és ennyi, ezt már meg is beszéltük. Anyám felajánlotta, hogy akkor hajlandó a férje bejelenteni minket ide, ha hazaküldöm a férjemet. Én ost a picik érdekeit nézem és utána az enyémet, de nem tudom, hogy mi lenne a legjobb döntés. Ti mit csinálnátok a helyünkbe? Csak a családi pótlékot kapom, az 52 ezret gyessel.
2013. jún. 14. 18:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt vagy, nem? MIért az anyukád mondja meg, hogy dolgozol-e vagy sem. Mi az, hogy elengednek-e? Nem kell engedélyt kérned.

Ha jónak találjátok, akkor vegyétek ki az albérletet és menj el dolgozni.

2013. jún. 14. 19:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Szóval az a baj, hogy egyikőtök se dolgozik, viszont téged "nem engednek" dolgozni, a férjedet meg haza akarják küldeni. Mire veszed fel a magyar családit, ha külföldön élsz? Miért nem kotródsz el dolgozni, veszitek ki azt a 400 eurós albit és tojjátok le a szüleidet? Miért írod ki minden héten ezt a kérdést?
2013. jún. 14. 19:07
 3/12 anonim ***** válasza:

Ezt már egyszer megkérdezted.

De ettöl függetlenül: elöször költözzetek a férjeddel máshová (NEM anyádékhoz) és menj el TE dolgozni. Olyan ugyanis NINCS, hogy bárhol is szégyen lenne, ha egy feleség dolgozik, ha anyádék ezt követelik meg, akkor ne maradjatok ott. (De azért azt megírhatnád, hogy HOL van olyan környék, ahol "nagy szégyen lenne, mivel itt nem dolgoznak a nők" ERRE nagyon kiváncsi lennék)

Másrészt eleve nem értem, milyen jogon követelik anyádék, hogy a férjedet küldd haza? Arra nem gondolnak, hogy ö meg követelheti akkor, hogy legalább is a gyerekek MO-on éljenek? Mert EHHEZ tényleg joga lenne. De ha mindenképpen bele akarnak szólni az életedbe, akkor abból semmi jó nem fog kisülni.

NEm értem, hogy képzelik: TE nem dolgozhatsz, mert nö vagy és "szégyen lenne", a férjedet küldd MO-ra vissza, ök meg max. 3 hónapig hajlandóak befogani. És utána!?!?!? Szépen éhen halsz a gyerekekkel?

Szóval: költözzetek el, keress munkát és kezdjetek el beilleszkedni. Amig egyenesbe jöttök, addig lakótársakként csak ki tudtok jönni a férjeddel, idövel meg meglátjátok, hogy vagy újra összemelegedtek, ha nem napi téma lesz a megélhetés, vagy szétválnak az útjaitok, de addigra mindkettötöknek meglesz a lehetösége a megélhetésre.

2013. jún. 14. 19:08
 4/12 A kérdező kommentje:

Én még ezt a kérdést biztosan nem tettem fel, összekevertek valaki mással.

Azt mondták, hogy férjemmel és a gyerekekkel együtt lehetünk itt 3 hónapot max, ha nem talál a férjem munkát, mert hogy ők biztos nem fognak ide bejelenteni. Ha talál 3 hónapon belül, akkor maradhatunk, és bejelentenek, sőt spóroljunk, hogy majd tudjunk házaz venni egy év után és fizetni részletre. Én kapjam a családit meg az itteni gyest a férjem meg a fizetését. Amikor meg nem volt itthon a férejem, azt mondták, hogy ha hazaküldöm, akkor ők bejelentenek minket ide a picikkel és elrendezik, hogy kapjam a családit innen.

Azért Mo-ról kapom, mert még csak egy hónapja vagyunk itt a családi pótlékot. Azért szégyen szerintük itt a nőneek dolgozni, mert ők tehetősebbek és itt laknak a rokonaik minden felé, és őnáluk sem dolgozik a nő. És ez a szemükben szégyen lenne.

Viszont ha elküldöm a férjem, akkor kapom itt a családit (csak azt nem tudom, hogyan) és hogy találok párt magamnak, ha nem mehetek semerre sem... Férjem egyébként vissza akar menni magyarországra, de mondom neki, maradjon, hátha talál munkát.

2013. jún. 14. 19:16
 5/12 A kérdező kommentje:
És azért nem tudok elmenni se a férjemmel és a gyerekekkel, vagy pedig csak a gyerekekkel albérletbe, mert nem tudnánk kifizetni a kauciót, de még munka nélkül az első havi lakbért sem. Csak a másodikat tudnánk majd. Pénz nélkül nem tudunk. Vagy menjünk vissza magyarországra, spóroljunk? Csak hogy a férjem 99 ezres fizetéséből és az én 52 ezremből hááát nem is tudom...
2013. jún. 14. 19:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Hazaküldeném a férjem 1-2 hónapra.Te is gyűjtenél,be is lennél jelentve és ő is,amikor elég már a lakásra a pénz,akkor ő is kimegy és elköltöztök a szüleidtől és akkor dolgozhatsz is,anélkül,hogy beleszólnának.
2013. jún. 14. 19:36
 7/12 anonim ***** válasza:

Biztos vagyok benne, hogy nyitottál már erről kérdést, most miért kell letagadni?

Egyébként meg próbáljatok albérletbe menni te pedig menj el dolgozni, a férjed meg mehet helyetted gyesre...

2013. jún. 14. 21:52
 8/12 anonim ***** válasza:
2013. jún. 14. 22:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Ti úgylátszik sehol sem akartok dolgozni. Itthon már elárverezték a házatokat, gondolom, nem a túlfizetés miatt. Ausztriában meg nem találtok munkát, illetve neked nem szabad dolgoznod. Tudod, ez leegyszerűsítve azt jelenti, kint sem akartok dolgozni. És mi az, hogy hazaküldöm a férjemet, de hol találok másikat? Ez csak ennyi? Gondolom a hapsi nem a gyerekek apja, ha csak egy hónapja vagytok együtt. Jut eszembe: milyen munkát keres a férjed? Mert már a fél Magyarország talált magának munkát odakint. Gondolom, valami főigazgatói munkát keres. Az valóban kevés kell. Odakint is.
2013. jún. 14. 23:31
 10/12 anonim ***** válasza:

"Csak hogy a férjem 99 ezres fizetéséből és az én 52 ezremből hááát nem is tudom..."

Most látom, ti idehaza sem végeztetek főiskolát, hogy ennyi volt a keresetetek. Culáger meg odakint is elkelne. Ne mond, hogy nem..

2013. jún. 14. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!