Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetnék, hogy kicsit...

Mit tehetnék, hogy kicsit jobban megismerhessem az anyósomat?

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve vagyunk együtt a párommal, talán 1-2 éven belül már esküvő is lesz, de az "anyósom" alig akar tudomást venni rólam. Állítólag az a baja, hogy nem ismer engem eléggé, de ha meg kedvesen közeledni próbálok, azt visszautasítja, elzárkózik. Személyesen kedves velem 1-2 alap szó erejéig, de közben látatlanban megjegyzéseket tesz a páromnak velem kapcsolatban, például hogy úgysem lesz ebből a kapcsolatból semmi, és hogy majd rájön, 'milyen is vagyok'. Ez nekem borzalmasan rosszul esik, de dühös is vagyok, és őszintén szólva, ilyenek után már kedvem sincs a szemébe nézni, persze közben nagyon vágyok arra, hogy elfogadjon... úgyhogy szeretnék azért ennek a dolognak még egy esélyt adni. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Egyáltalán jogos, hogy így vélekedek? 22/L

2013. jún. 13. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyósodnak az a baja,hogy nem ismer eléggé,akkor majd közeledik feléd,ha úgy gondolja.Te már megpróbáltad...most már hagyd.Ha érdekelni fogja valami veled kapcsolatos dolog,elôbb-utóbb odamegy hozzád és beszédbe elegyedik veled....aztán lehetôséged nyílik megismerned ôt.Légy türelmes.
2013. jún. 13. 19:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Igyekszek türelmes lenni, de szerinte én nem akarom, én nem próbálom eléggé. Persze ezt sem nekem mondta, hanem a fiának. Azért köszönöm a választ!
2013. jún. 13. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ez nekem 2 ellentétes álláspont: nem ismer téged eléggé, de a közeledésedet visszautasitja. Akkor mégis hogy akar megismerni? Ha nem is ismer, és már most igy házsárkodik - majd rájön a párod, milyen is vagy, akkor szerintem túl sok jót ne várj tőle. Sokaknak nincs jó kapcsolatuk az anyóssal, örülj, hogy nem még rosszabb a helyzet.

Szerintem hivd meg őt egyszer ebédre, ahol nyugodtan hosszan tudtok beszélgetni, ott lenne a párod is. Szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy zavar, hogy 3 év után alig ismered, szeretnéd egy kicsit közelebbről megismerni. Ha nem vevő továbbra sem, akkor szerintem törődj bele, hogy ő már csak ilyen. Viszont a páromat megkérném, hogy ha anyukája megjegyzéseket tesz rád, határozottan állitsa le.

2013. jún. 13. 19:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Na ezaz! Én is ezt kérdezném meg tőle elsősorban, hogy akkor mit vár, csodát? Azt én sem tudok tenni. Az, hogy elhívom valahova, nekem is eszembe jutott már, talán ez lesz. Én még a szüleimmel lakom, és kínos lenne ha ide hívnám jópofizni, de talán máshová. A páromat folyton kérem, hogy kérje ki a nevemben, ha ilyet van, és nekem ad igazat ha beszélünk róla, de az anyját sosem állítja le igazán. Ez is zavar, de nem akarom, hogy konfliktus legyen köztük emiatt, ezért nem nagyon erőltetem. Köszönöm!
2013. jún. 13. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Max többször mentek hozzá a barátoddal együtt vagy ilyesmi.

Én nem értem, ha valaki nem bír, akkor minek akarsz rányomulni. Most tök mindegy, állítólag azt mondja, azért nem bír, mert nem ismer eléggé. Ha az lenne az igazság, akkor csak sajnálkozna, nem köpködne rád, sőt esetleg megpróbálna megismerni.

Ha közeledsz elzárkózik. Nem tűnik fel valami? Nem kíváncsi rád. Egyszerűen nem tetszik neki valami, vagy csak eldöntötte, hogy nem bír téged, ha te meg még próbálod majd ráerőszakolni magad, akkor csak még jobban felidegesíted a nyomulásoddal.

Mit vársz? Elmented fagyizni és megszeret? Ez nem iskolai barátság, ez egy teljesen más viszony. Ha nincs szerencséd annyi lesz az "előrelépés" hogy jó pofát vág hozzád, de egy folytában azt nézi, hogy milyen hülye vagy és idegesítő.

Nem is értem, miért kell így rányomulni anyósra. Ő az anyósod. A párod anyja. Nem a barátnőd. Ha egyszerűen úgy alakul a viszony valaminél fogva, lehet örülni. Ha nem? Akkor nem. Az se tragédia. Minek erőszakolni?

Örülj neki, hogy a párod elmondja mi(ke)t mond, így legalább tudod magad mihez tartani, meg a pároddal is úgy viselkedni, hogy ne legyen igaza. Ennyi.

Gondolom nem szándékozol beköltözni hozzájuk, ahhoz meg, hogy évente pár családi ünnepet ellegyél ott vagy néha elmenj te is látogatóba majd a férjeddel ez is bőven elég. mint kultúremberek el tudjátok majd tölteni ezeket az időket normálisan, mint akármelyik távoli rokonnal, maximum nem fog majd olyan hevesen érdeklődni minden magánügyed/magánügyetek iránt tőled. Minek többet erőltetni, ha egyszer nem érdekled? Nincs ebben semmi különös.

2013. jún. 14. 07:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja és a párod ne a te nevedben kérje ki. A magáéban. Neki kell kiállni melletted, nem tolmácsolni, hogy a Julcsi nem így gondolja, hanem közölni, hogy ÉN nem így gondolom.
2013. jún. 14. 07:05
 7/9 A kérdező kommentje:
A köpködés azért elég durva szó ide, nem köpköd, nekem inkább úgy tűnik hogy nem igazán tud mit kezdeni a helyzetekkel. Egyszer, de csakis egyszer a párom ott marasztalt egy gyors ebédre, de akkor is csak feszengett végig. Isten ments, hogy rányomuljak és megpróbáljam ráerőszakolni magamat rá! Nekem nem életcélom, hogy megszerezzem őt barátnőnek. Egyszerűen csak jólesne, hiszen hosszútávra tervezünk a párommal, és szeretném ha elfogadna/később esetleg nem kezdene el komolyan köpködni, és ha ez mégis így lesz, legalább szeretném ha úgy lenne, hogy tudom, hogy én mindent megtettem. Szerintem ezek normális érzések. Ezért gondoltam egy utolsó esélyt a dolognak, hiszen lehet, hogy simán el tudnánk rendesen beszélgetni, ki tudja, még sosem tettünk ilyet....
2013. jún. 14. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:

"úgysem lesz ebből a kapcsolatból semmi, és hogy majd rájön, 'milyen is vagyok'"

Akkor ez mi? Kedves kis leírás? Ráadásul komolyan azt hiszed, hogy szó szerint, részletesen elmondja neked mit mondott? Én inkább nem akarnék tudni róla.

2013. jún. 14. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a leírtakból az jön le, hogy nem veled van baja. Vannak fiús anyukák, akik egyszerűen nem tudnak leakadni a ficskájukról, és minden eszközt bevetnek, csak hogy elvadítsák őt a párjától. Szerintem az anyósod is ilyen. Hagyd a fenébe, ne erőltesd a dolgot.
2013. jún. 14. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!