Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy fogadtatható el anyóssal,...

Hogy fogadtatható el anyóssal, hogy nem kell hozzánk költözni szülés után?

Figyelt kérdés

Kitalálta,hogy amint megszületik a kicsi, ideköltözik "segiteni".

Semmi bajom vele,addig amíg havonta pár órára kell vele lenni,de hogy napi 24 órában itt legyen,na azt nem.

Meg is mondtuk rögtön,hogy köszönjük,de nem kell,hármasban tökéletesen elleszünk,párom is kap 2 hét szabit,nem lesz hiány semmiben,a háztartás nagy részét már így is párom csinálja,én már csak fetrengek.(még egy hét van,már menni alig birok,akkora a hasam és a lábam).

De nem érti,minden telefonhívásnál elmondja,hogy akkor ő jön,és miket fog főzni,meg majd ő megtanítja hogy kell szoptatni,fürdetni.Minden egyes alkalommal elmondjuk mindketten,hogy nem,kórházba majd be lehet jönni látogatóba kicsit,utána otthon első 1-2 hónapban mindenki 1-2 órákra jöhet csak,egyébként hármasban leszünk.

Tegnap már közölte hogy össze is pakolt,ha hamarabb jönne a kicsi.

Normális ez?

Nekem ide ne jöjjön lakni,segiteni senki.

(150km-re lakik,nem megoldható az "átjön naponta fél órára babázni")

2013. jún. 11. 15:44
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:

Azzal nem lett volna bajom,ha szépen megkérdezi,hogy heti 1-2 napra ne jöjjön-e.

De így hogy bejelenti hogy ő költözik,és nekem semmittudónak majd megmutatja hogy kell bánni a gyerekkel,na így nekem ne jöjjön 1-2 óránál többre.

2013. jún. 11. 16:06
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem irigyellek.

Férjed mennyire határozott és kitartó?

Mert nekem úgy tűnik, hogy eddig minidig az anyuka "nyerhetett", bármiről is volt eddig szó, ezért nem hiszi most sem el, hogy tényleg nem mehet.

Kitartást! Nehogy elgyengüljetek!

Inkább legyen sértődés, minthogy teljesen rátok telepedjen.

"Anya, hiába jössz ide 150 km-ről, nem fog meghatni. Úgy gyere, hogy fordulhatsz is vissza!"

2013. jún. 11. 16:08
 13/46 anonim ***** válasza:
96%

Azért azt nem gondolhatja komolyan, hogy majd ha jön a következő gyerek, majd akkor is megy hozzátok. Sajnos ez az az időszak, mikor bele kell rázódni a helyzetbe nektek, a testvéremék is megoldották az első gyereknél. Anyukám ott volt az unokájával gyakran, néha főzött nekik, vitte ebédre, akkor kicsit babázott, hogy a sógornőm elintézze, amit kell, de ez gusztustalan dolog, hogy szinte ő rendezkedik meg megmondja mit hogy csinálj! Sajnos anyu is beleesett kicsit ebbe a hibába, hogy mit hogy tegyen, de hamar le lett állítva, meg mikor látta, hogy egyre ügyesebb a sógornőm, akkor már ráhagyta.

Tudod, a nagymamák tudják már, hogy mit hogy kell egy gyerekkel, talán kicsit aggódnak, hogy valamit elrontasz vagy nem jól csinálsz, miközben ezeket neked kéne kitapasztalnod és megérezned, nem úgy, hogy azt megmondják neked. Csak az a megoldás, hogy amikor cuccolna át (úgy látszik nem ért a szép szóból), akkor hagyjátok, hogy babázzon, aztán a cuccaival együtt vigye a párod a vonatállomásra, szóval haza......ahogy egy előttem lévő megírta. Nem értem, miért nem veszi észre magát az anyósod, én a falra másznék a helyedben.

Azért kitartást! :)

2013. jún. 11. 16:10
 14/46 A kérdező kommentje:

Eddig igazán csak egyszer volt összetűzés,amikor elkötöztünk abból a városból,ahol anyósék élnek.(ott se velük laktunk,hanem teljesen külön)Akkor nagy patáliát csapott,de nem volt hatása,költöztünk.Bár azóta is emlegeti,hogy pedig ott olyan jó helyünk volt.

Szerintem eléggé határozott párom,sőt,már már átmegy durva stilusba.(én anyám már sirva fakadt volna attól ahogy meg lett mondva hogy nem.-mielőtt kérdezné valaki,az én anyám se jön,senki nem jön 1-2 óránál többre)

De anyós nem ért belőle.

2013. jún. 11. 16:13
 15/46 anonim ***** válasza:
92%

Milyen erőszakos emberek vannak...

Arra nem gondol, hogy a saját fiától is elveszi így az első napokat a babával, ha beleszól mindenbe?

Ha oda is megy, akkor egy pár órát maradhasson, de utána a fia vigye ki az állomásra tényleg....

2013. jún. 11. 16:14
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy már írták, ha ennek ellenére odacuccol, köszönitek, de nem kértek segítséget, ne pakoljon ki, a párod segít hazacuccolni. Kiviszi az állomásra, vagy kocsival hazaviszi.
2013. jún. 11. 16:18
 17/46 Amado atya ***** válasza:
100%

Rövid, tömör, egyesek szerint "bunkó" hárítás:

"Köszönöm, de nincs rád szükség, jól elvagyunk magunk is."

2013. jún. 11. 16:22
 18/46 A kérdező kommentje:

Sosem gondoltam,hogy ennyire bunkó,modortalan stilust kell elővennünk.

Sosem voltunk puszupajtások,de azért a jómodor mindig megvolt.

2013. jún. 11. 16:23
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Kénytelenek lesztek kitenni. Sajnos úgy néz ki, hogy így is úgy is átmegy hozzátok, szóval tényleg ki kell majd tennetek. Baromi kellemetlen lesz, de meg kell lépnetek, különben hónapokig a nyakadban fog lógni.

Esetleg férjed megfenyegethetné, hogyha nem hajlandó letenni erről, akkor őt nem értesítitek, amikor megszületett a baba. Persze, egy idő után rá fog jönni magától is, de milyen nagymama akarná kihagyni az első babanézőt a kórházban?

2013. jún. 11. 16:24
 20/46 anonim ***** válasza:
100%

Szegénykém! Amikor olvastam a sztorit, magamat láttam a helyzet mögött. Anyósom velünk ugyanezt csinálta. Nem tudom miért nem értik meg, hogy kilenc hónapig várjátok azt a picurkát, és amikor végre megérkezik, hazajöttök a kórházból, hármasban szeretnétek kiélvezni minden egyes pillanatot. Mi leültettük anyóst, és ezt így szépen nyugodtan, tisztelettudóan elmagyaráztuk neki. Nehezen, de megértette.

Kitartás, és sok-sok boldogságot nektek!!! :)

2013. jún. 11. 16:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!