Szerintetek lesüllyedek az ő szintjükre, ha nem engedem be őket?
Nem nagyon részletezném a dolgokat, mert így is tiszta ideg vagyok, ha meg nagyon belemerülnék, akkor még jobban felidegesíteném magam.
Nos ott kezdeném, hogy a házra hitelt vettünk fel, mikor vettük, mert na ugye ki tudna kifizetni ennyi pénzt egyszerre. Nekem akkor még nem volt jövedelmem, így kellett egy adóstárs, aki jobb híján apósom lett. Nekem a fősuli után lett munkám. Éltünk nyugiban, boldogan, megszületett a lányunk.
Volt egy konfliktusom tavaly a párom anyjával, lehordott minden szemétnek, stb., stb., mert kiálltam a párom mellett, mert valami nagyon fájt neki és megmondtam kulturáltan egy mondatban a véleményemet az anyósnak. Tényleg meg sem emeltem a hangom és csak annyit mondtam, hogy rosszul esett a fiának. És erre átjött hozzánk ordítani, hogy én csak kihasználom az ő kisfiát, meg, hogy én sose fogom úgy szeretni a párom, mint ahogy ő szereti. Hát úgy biztos nem fogom, de máshogy meg még jobban fogom szeretni. Amúgy annyi mindent tudtam volna az anyós fejéhez vágni, de inkább lenyeltem a véleményemet, nem akartam nagyobb cirkuszt. Tudjátok, kirakta a párom szűrét otthonról 18 éves korában, mert minden másnap eljött udvarolni hozzám, és ugye ez bökte a szemét, hogy nem otthon segít. Ha én annyira szeretem a gyermekem, mint ahogy ő állítja, akkor nem teszem ki otthonról. És utána persze egyáltalán nem is kereste a fiát, még ő ment anyák napján egy virággal hozzá, az én anyukám unszolására, mert a párom nem is akart menni. Na ezzel a kis mellékes információval eltértem a tárgytól.
Nos tegnap meg az apósra jött rá a hoppáré és hívta a páromat, hogy azonnal csináltassuk meg, hogy ne ő legyen az adóstárs. Szegény párom sírva jött haza a munkahelyéről, együtt zokogtunk. Most komolyan ennyit nem érdemel meg egy gyermek, hogy így segítsük, ha már mást úgysem adunk neki? Aztán át is jött az a jóember. Velem is minősíthetetlen hangnemben beszélt, párom ekkor nem volt itthon. Köpni, nyelni nem tudtam, mondtam neki, hogy meg lesz csinálva, persze felemeltem a hangom, mert tényleg nagyon durván és csúnyán beszélt. Felvilágosítottam, hogy pont arra van most 50.000,- Ft-unk, hogy a közjegyzőnek adjuk, meg aztán ugye a hitelt is újra el kell majd bírálni, stb., nem is részletezem. Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ki ne zavarjam a házból. Megbeszéltük párommal, hogy megcsináltatjuk majd ezt az egész dolgot, miután én visszamentem dolgozni, mert most gyeden vagyok. És én hozzátettem, hogy akkor ide nem fognak bejönni, se anyós, se após. Nem szólt erre a párom semmit...
Nem szórjuk a pénzt, mindig az az első, hogy minden be legyen fizetve. Úgyhogy nem értem, hogy miért jött most ez a hülyeség nála. De szerintem nem is fogom sose felfogni.
A párom teljesen össze van törve. Nem mondja, de ismerem már annyira, hogy lássam rajta ezt.
Egyébként az apja nem az igazi, hanem az anyjának a második férje. De kicsi kora óta ő nevelte. Két húga van páromnak. A nagyobbik húga állítólag édestestvére, de biztos nem az, mert az állítólagos igazi apja mondta. Na mindegy nem is ez a lényeg. A kisebb húga meg már közös, vagyis az após és az anyós legkisebb lánya. Ő aztán mindent megkap, amit csak kinyög a száján. Persze nem vagyok irigy, csak én úgy nőttem fel, hogy mindenen osztozunk a nővéremmel, a csokin, a szereteten, a szidáson, mindenen. A párom meg úgy, hogy ők a nagyobbik húgával kapják a rosszat, a verést, a kicsi meg mindent, ami jó, ide tartozik a szeretet. Sógornőm mondta, hogy ők szeretve sose voltak, csak nevelve.
Persze ne legyen egy gyermek elkényeztetve, de segítsük és ne keresztbe tegyünk neki. Nem? Vagy én látom rosszul a helyzetet?
Tehát a kérdésem az lenne, hogy szerintetek szemét lennék és lesüllyednék az ő szintjükre, hogy ha megcsináltatjuk ezt az egész adóstárs törléses dolgot, akkor nem engedném be őket?
(Ne haragudjatok a sok szóismétlésért és az értelmetlen fogalmazásért, de nagyon felajzott érzelmi állapotban vagyok.)
9-es tökéletesen leírta a helyzetet.
- Adóstársi helyzetből NEM lehet kilépni (hacsaknem vállalná más az adóstárs szerepét),
- ti NEM vagytok kötelesek erről gondoskodni (sem jogilag sem erkölcsileg),
- a saját házatokba azt engedtek be akit akartok.
Amit tehettek: rendben fizetitek a törlesztőket, anyós-apóst meg nem engeditek be a házba.
"Nos tegnap meg az apósra jött rá a hoppáré"
Karácsony előtt 2 héttel? Csak úgy? Nem hiszem én azt, biztosan volt valami előzmény, amit a kérdező "elfelejtett" megemlíteni. Évekig minden rendben ment, miért pont most ugrott az após? Netán megint terhes vagy, emlegettetek előttük valami nagyobb nyaralást/autócserét, tehát valami olyasmi lesz a háttérben, hogy úgy érzi, veszélybe kerül a fizetőképességetek? Mert úgy logikus és érthető lenne az egész történet, csak ugye akkor már nem egyértelműen az após lenne a szívtelen negatív főszereplő..
Először is köszönöm a válaszokat.
Egy kicsit már lehiggadtam, de még mindig totálisan ideges vagyok. És pont ez a lényeg, hogy nem tudjuk miért is ordítozott így velünk (párommal telefonon, velem meg személyesen is). Teljesen le vagyunk taglózva, és nem a jó értelemben...
Nem szeretném minősíteni az anyósékat, de annyit mondhatok, hogy egyszerű, buta emberek. És nem volt választásunk, őt kellett megkérnünk adóstársnak. Jött is, nem motyogott semmit.
De most, hogy miért viselkedik így, fogalmunk sincs. Nem ártottunk nekik semmit. Arra gondoltunk, hogy egy ismerősük rossz helyzetbe kerülhetett ilyen okokból. És ha már más nem fizet, akkor mi sem. Biztos így gondolkozik. Fél, hogy ő fog majd helyettünk fizetni. De tényleg nem éri fel ésszel, hogy eddig még csak alapja sincs a félelemének. Tudják amúgy, hogy hamarabb kell majd visszamennem dolgozni, mint ahogy a gyed lejárna, vagyis nem lesz még 2 éves sem a lányom akkor mikor majd a bölcsibe kerül, mert vissza kell mennem, mert számítanak a munkámra. Tehát még azt sem lehet mondani, hogy nem lesz munkahelyem és itthon fogok lébecolni, míg az ölembe esik valami.
Tehát én tényleg csak arra tudok gondolni, hogy az ő együgyűségük és szűk látásterük miatt volt ez a nagy patália a részükről. Annyira tudom, hogy valakitől, valahonnan hallottak valami butaságot és azt már készpénznek is veszik.
Nos majd bemegyek a bankba, megérdeklődöm.
Az anyjában sem csalódtam amúgy túl sokat, mert az sose áll ki a nagyobb gyermekeiért, csak a kicsiért (aki már 20 éves), meg ugye azt is elnézte az urának, hogy a gyermekét (páromat) az övcsattal úgy elveri, hogy a háta tiszta vér, meg seb, amit látott a tanár tesiórán, és értesítette is az illetékes szerveket.
Hú na mindegy is. A lényeg, hogy nem értjük, de nem is érdekel már, hogy miért is volt ez. Szerencsére eddig sem sokat sűrítettek a jövetellel, remélem ezután meg még ritkábban jönnek. De lehet "véletlen" nem leszünk otthon.
Az após nem szállhat ki csak úgy, ha egyszer aláírta, hogy adóstárs lesz, akkor az is marad, amíg ki nem fizetitek a hitelt.
Ennyi erővel mindenki felkérné Bill Gates-t adóstársnak, megkapná a hitelt, majd Gates lemondana mint adóstárs, és akkor így mindenki kaphatna hitelt. Nyilván ez egy sarkított példa, de gondolom érted....
Anyósékkal meg nem kell törődni, ha találkoztok velük valahol, köszöntök rájuk egy szép hangosat, és ennyi.
szerintem meg nem vagy szemèt.a te hàzad a te vàrad.az màr rèszletkèrdès hogy ki adostàrs/de azèrt nem neki kellett fizesse,csak egy alàiràs/.
lehet hogy èn màskèpp làtom a dolgokat,mivel a fèrjem vett fel hitelt hogy kifizesse anyosèk hàzàt.ès a fèrjem fizeti,ergo vett egy hàzat mamièknak.ès nem nem volt semmi oka rà,mert leszartàk a fejèt,csak a novère lètezett,lètezik.
Nagyon el tudom képzelni a szitut.
Apa nevelőapja is ilyen magas értelmi színvonalú lény, a vér szerinti anyukával együtt, aki a nagyanyám. Évek óta nem láttam és csak hálás vagyok érte az égieknek :)
Finoman fogalmazva is dinkák.
Szerintem nem lesüllyedés, ha egyszerűen kizárjátok őket az életekből, örüljenek, ha majd a közös gyerek ajtót nyit rájuk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!