Nem bírom elviselni a párom anyját. Vélemények? (kicsit hosszú)
Gyakran vagyok a pároméknál.Fél éve vagyunk együtt.Eleinte úgy tűnt,hogy az anyuka normális,kedves.Aztán kb 3 hónapja mindenért beszól,illetve mindenbe beleszól.Nem vagyunk már gyerekek hozzáteszem,de kijelentette,hogy szeretné tudni,mikor megyünk el tőlük és hova és mikor jövünk vissza.Nincs is ezzel baj,mert azt gondolom,talán aggódik,és szeretné tudni,hogy hol keressen,ha netán baj történne.
De ma reggel nagyon szívenütött amit mondott.Engem mindig úgy tanítottak,hogy ha vendégségben vagyok,vagy akár a mamámnál,nem szabad,nem illik belenyúlni más hűtőjébe,szólni kell,hogy szomja,éhes vagyok,szeretnék enni,inni kérni.Szóval én 24 évesen sosem nyúltam be a saját nagyim hűtőjébe sem.Na ma reggel keltünk párommal,mert mentünk dolgozni és kérdezte,hogy kérek-e inni,én meg fogtam a poharat és mondtam,hogy igen.Erre odaszólt az anyja,hogy tudom hol a csap,minek szolgáltatom ki magam! Hát azt hittem,leesik az állam,mert ez nem valami kedvesen mondta.Erre szólt a párom,hogy persze,hogy tudom,hogy hol a csap,de ásványvizet szoktam inni,az meg a hűtőben volt.Erre az anyja meg vágta a pofákat.
Aztán meg jött azzal az anyuka,hogy nem is érti,hogy nem tudok havi 30ezret félrerakni a fizetésemből,ami megjegyzem 65ezer és vannak olyan kiadásaim,amiket muszáj befizetnem.Mert,hogy ő így meg úgy be tudja osztai a pénzt,stb.Ja,meg szinte számonkért,hogy mert mit veszek én a fizumból,hogy nem tudok ennyit félrerakni.most őszintén,ha a saját anyám nem kér számon,egy vadidegen mért szól bele a dolgaimba?Mert a jótanácsot persze szívesen fogadom,HA KÉREK TANÁCSOT,de a kötekedés azért nekem sem tetszik.van így más is a párja anyjával? És már előre félek,mi lesz ha összeköltözünk,majd anyuka akkor is be akarja osztani a pénzünket?!
Pedig normálisabb családokban természetes az hogy a szülők gyerekük házastársát már teljesen gyerekükként kezelik.
Persze furcsa lehet az eltérő családi kultúrák ütközése. Lehet egy olyan teljesen normális család is akik már 14 évesen nagy szabadságot biztosítanak gyermeküknek, különösen ha már középiskolásan kollégista lesz, máshol meg mondjuk szintén rendes szülők a családi házukban lakó felnőtt gyereket és pártját is saját háztartásukba akarják terelni (közös kassza, étkezések, házimunka megosztás...), ami mindenképpen a függetlenség részének feladásával jár, de adott esetben fiatal pár esetén pár évig lehet kényelmes is.
Azt nyilván nem látja, hogy nálatok te szolgálod ki a fiát. Mondjuk nekem az is fura lenne, van keze a pasimnak, szája is, megkérdi, szabad-e töltenie ebből a vízből, majd kitölti.
Tudod mi ez? Vihar egy pohár vízben, de a legkonkrétabban!
Kérdés: ha összeköltöztök, ki fog kit kiszolgálni? Vagy akkor hirtelen átálltok majd a mindenki magának álláspontra? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!