Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy elviseljem...

Mit tegyek, hogy elviseljem az anyósomat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy megszülte a férjemet, ezért tisztelet neki. (De nevelni inkább a nagymama nevelte, mivel együtt éltek.) De egyszerűen feláll a szőr tőle a hátamon. Egy tudatlan, tanulatlan, önző nő, aki soha életében semmit nem dolgozott. Tesze-tosza. Nem ismeri a tisztaságot, csak úgy lébecol. Életben semmit soha el nem intézett. Igénytelen. Volt, hogy a gyerek tisztára lebukta az ingét és úgy akart jönni sétálni. Én szóltam rá, hogy vegyen már fel magára valamit, ne így jöjjön az utcára, de ez csak egy a millió dolga közül. Már sokszor kértem, hogy ne késő este jelentkezzen a skypon, mert baba van, vele foglalkozunk, aztán altatás, utána van kicsit időnk egymással foglalkozni, de nem ért semmit. Falra hányt borsó. Mintha meg sem hallotta volna. Mikor beállít hozzánk inkább csak hátráltat, mint segítene. (De nem is várok tőle semmi segítséget.) A gyerekkel is csak úgy foglalkozik, hogy Tssss, naaa, nnaaa, meg neeeeneeee, ha épp nyügös. Én elhiszem, hogy vannak szuper anyósok és irigylem is, akinek az van, sajna az enyém nem ilyen. Tudom, hogy még lesznek nagyobb bajok is vele, mivel mindent a fiától vár, hogy az intézzen, mintha Ő képtelen lenne. Van neki egy másik fia, de arra nem alapoz. Nem érti meg, hogy a fia nős ember, nem késő este kellene skypolgatni.

2012. júl. 23. 10:06
1 2
 11/14 anonim válasza:
38%

Én még fiatal vagyok anyósnak...de Isten óvjon, hogy a gyerekemnek ilyen felesége legyen...

Ok, tudom, nem ismerlek...de nekem az elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy az anyósod lehetne akár egy földre szállt angyal is, te csak egy boszorkát látsz benne.

Azt mondta pisál és nem azt, hogy pisil...és ezt képes voltál tűrni szó nélkül?! -ez HISZTI

Ne vedd rossz néven de én csak egy hisztis anyukát látok benned.

Ahogy észrevettem a negatívabb kritikákra is elég felháborodva válaszoltál.

Szerintem az segítene neked, ha megpróbálnád megérteni az ő helyzetét is, nem azt mondom, hogy hagyd, hogy a fejed tetejére üljön...elvégre a ti életetekbe semmi beleszólása nincs, de most veszítette el fiát és érthető, hogy ragaszkodik hozzá és nem akar eltávolodni tőletek.

Kicsit több toleranciára lenne szükséged, ez hiszti.

Ne csak a saját szemszögedből figyeld a dolgokat:)

2012. júl. 23. 18:16
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy hiszti... Hisztis lettem a sok eszement dolga miatt. Az elején, mikor megismertem még nem így láttam őt, de mikor kezdtem jobban megismerni tényleg kezdett irritálni. A saját gyereke élete iránti közönye miatt, az önzősége miatt. Hogy rászállok este 10-kor meg 11-kor skypon. Hogy nem csinálok semmit, hogy megeszi a retek, hogy képtelen bármit is csinálni. Képtelen egy önálló gondolatra. Igen, szegénykém valóban egy földre szállt angyal is lehetne... Mi az, hogy most vesztette el a fiát? Nem halt meg, csak családja lett...57 évesen mikor odamegyünk hozzá zacskós levest képes készíteni. Én nem így nőttem fel. Mikor megkérdezem, hová dobhatom a szemetet, akkor azt mondja, hogy b..szd csak ki az udvarra. Igen, igényes, kedves, földre szállt angyal. Téged is össze zárnálak vele kedves utolsó! És sajnos nem tudok azonosulni azzal, hogy milyen lehet az, ha egész életemben nem csinálok semmit és igénytelen vagyok magamra és a környezetemre, csak saját magammal foglalkozok, mert Ő ezt teszi és tette is és tenni is fogja.
2012. júl. 23. 18:43
 13/14 anonim ***** válasza:
65%

én teljesen megértelek, hiszen voltam ebbe a helyzetbe.

anyós játssza a madame-ot, közbe meg kosz van náluk.

szomszédba laknak mikor megszületett a gyerek voltak komoly problémák:(:(

de ő is próbál alkalmazkodni meg én is.

ha nem akarom hogy átjöjjön, bezárom az ajtót

(szomszédba lakik)

mivel nem lakok vele nem érdekel, mit csinál, és túl léptem a dolgain.

(pl. cukorbeteg, és panaszkodik hogy sok a cukra, mikor előtte tömte, szó szerint tömte magába a csokit)

az ő élete.....így én is nyugodtabb vagyok.....

2012. júl. 23. 20:18
 14/14 anonim ***** válasza:
42%
Ha nekem csak ennyi problémám lett volna az anyósommal.....nekem ebből az egészből az jön le, hogy te maga a személye ellen tiltakozol, a saját intim dolgait kritizálod ( tisztaság-igénytelenség, "lébecol".....). Nézd, neked ezekbe a dolgokba, amit most felsoroltam, nincs beleszólásod. Ő se szól bele gondolom, hogy öltözz át stb....amit ide leírtál, az szerintem egyáltalán nem olyan vészes, hidd el, sokkal rosszabb esetek vannak ennél. Kicsit gondolkozz el azon, hogy ki az, aki nem bírja elviselni a másikat és ki az, aki kötekedne a másikkal.
2012. júl. 24. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!