Kaja kérdés. Ez nem bunkóság? Hogyan kezelnéd?
Arról van szó hogy párom családja nagyon fukar, és sosem kínálnak meg. Kezdem az elején. Amikor együtt jártunk és náluk voltunk este, párom lement kajálni, vagy vacsorázni, és engem 5 éve alatt egyszer sem kínáltak meg. Vagy volt hogy együtt mentünk be a konyhába, mert rögtön a bejárati ajtónál van, páromtól kérdezték eszik-e ilyesmi rám meg rám sem "hederítettek". Igaz, a párom anyja nagyon kimérten főz, 4 fős vacsora náluk kb egy normális 2 fős vacsorának felel meg. Néha viszont párom megkínált a sajátjából. (kb havi 1x fordult ez elő, hogy én ott voltam náluk, szóval nem napi még csak nem is heti szinten) Aztán ez a dolog elkezdett egyre jobban zavarni. Pl amikor reggel keltünk fel szombaton fél9-9 fele és az anyja már kiabál, hogy "fiacskám" nem jössz enni? Nah ezek az esetek nagyon kellemetlenek voltak a számomra. Párom kezdetben szinten napi szinten evett nálunk, az én anyám nem sajnálta tőle. Azonban anyám, és apám is furcsálották hogy ha én jövök haza reggel, folyton éhes vagyok, és a szűk szavú, egyébként semmibe bele nem szóló apám is megkérdezte, hogy mivan az anyósom engem nem tud megkínálni? Eltelt így kb 1 év, és úgy döntöttem nem megyek többet oda hozzájuk, mert nem érzem ott jól magam. (bár itthon sem túl nyugis a helyzet, anyám elég problémázós típus) Volt olyan is, hogy a párom mondta az anyjának, hogy tegyen ki egy tányért nekem is (ezt én nem hallottam) párom pedig mondta hogy menjek egyek velük. És páromnak újra kellett szólnia az anyjának, hogy hol a tányér? Ez is tök kellemetlen volt hogy az anyja elfelejti 2 perc alatt amit mondanak neki. Mindegy.
Most hogy már összeköltöztünk párommal, az anyja mindennap hivogatja, hogy nem megy-e haza enni, meg hogy én főzök-e és ha főzök mit, és hogy ehető-e?
Viszont amikor átjön az anyja, akkor úgy les be a hűtőbe ha azt véletlenül kinyitom előtte. Még nem rég lakunk együtt párommal, de eszem ágában sincs megkínálni az anyósomat egy kávén kívül mással, mert anno én sem kaptam tőle még vizet sem!! Páromnak lehet hogy kicsit rosszul esik hogy nem vagyok udvarias, és hogy én is képes vagyok enni előtte úgy, hogy őt nem kínálom meg belőle, mert ő is ezt csinálta velem!
Szerintetek bunkó vagyok? Vagy anyósom csak azt kapja amit érdemelt?
Én se hivnám át,és max pohár vizet kapna,nem kávét.
Ez durva amit irsz,nálunk pont ellentéte,állandóan etetnének ha megyünk (nemrég lakunk együtt mi is),mig jártunk,akkor is mindig kinálva voltam sokszor,és fülünkbe lett rágva szinte hogy nyugodtan nyissam ki a hűtőt ha éjjel 2kor arra ébrednék hogy éhes vagyok :):)
Még most is csomagol mindkét szülő amikor jövünk el 1-1 ott töltött hétvége után,direkt többet főznek,hogy legyen elhozni való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!