Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire normális, hogy a...

Mennyire normális, hogy a család bele akar szólni hol èljünk a férjemmel?

Figyelt kérdés

Eddig egy kis közösségben éltünk, párom a szomszédos kisvárosból származik, tehát mindkettőnk családja 10km-es körzetben van. Eddig dolgoztunk, gyűjtöttünk, hogy végre eltudjunk költözni saját házba. Egy tőlünk 130 km-re eső településen találtuk meg álmaink házát, közel egy városhoz normális lehetőségekkel. Ahol most élünk, lassan már cigánytelep lesz, munkalehetőség kevés van, nyomasztó az egész jövőkép.

A probléma viszont, hogy most mindenki úgy érzi bele szólhat a döntésünkbe. Jönnek jobbról balról a tanácsok meg hogy miért nem jó ott ahol kinéztük. Főleg a párom szülei, nekik van egy régi házuk, ahol lakott a nagyi, tőlük 25 km-re. Folyton azt próbálják erőltetni, hogy fizessük ki a testvéreket, újítsuk fel a házat és ott lakjunk, mert mennyivel olcsóbb lenne. Többször elhangzott, hogy sajnálják a hàzat mert tönkre fog menni, eladásra pedig alig ér valamit. Nem fogok csak azért ott lakni, hogy ne menjen tönkre a házuk, illetve az egész település kiöregedett , az említett kisvárosba kellene ingázni, ahol szr munkák vannak. Már-már össze vesztem velük, annyira ment ez a tukmálás. Aztán jöttek azzal, hogy ott messze lennénk mindenkitől, nem lenne segitségünk ha kell valami.

Amit szintén nem értek, mert rengetegen költöznek akár külföldre is, hogy jobb életük legyen, mi kb másfél órára lennénk. Szerintem itt is a saját javukat nézik.

Anyum főleg olyan, akitől távolabb akarok kerülni, mert mai napig gyerekként kezel, próbál dirigálni és ha nem jön be, sértődik meg és állandóan megy a bűntudatkeltès.

Párom szüleiről azt hittem normálisak , nagyon rossz látni, hogy nem támogatnak és saját elképzelést próbálnak ránk erőltetni.

Nálatok is volt ilyen?

okt. 26. 06:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát mondjuk a falusi fiatalság hogy milyen, az is változik. Van ahol jófejek, van ahol alkoholista szülők, mélyszegénység, meg generációs traumák nagyon zűrös gyerekeket eredményeznek.

Kisvárosban legalább nagyobb a választási lehetőség barátok terén.

Én is falun nevelkedtem, ahol a tőzsgyökeres gyökerek szemében két generáció után is gyütment volt egy család, kinézték. Úgy, hogy a nagyszülők voltak a betelepedettek, és volt valami összetűzés '78ban, és azóta mindenki furán néz rájuk.

Más az, ha valaki tényleg odavalósi, és más venni egy házat valahol ahol nem ismernek.

De nem is nagyon akartam menni inni a kannás bort meg szipuzni unalomból 12 évesen, meg 14 évesen teherbe esni. Kb ez volt a program.

Tökre függ attól milyen falu.

Én egy rosszat fogtam ki, lehet vannak jobbak.

okt. 26. 10:24
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Persze, hogy beleszólnak és mindenről van véleményük. Azért család 😃 de majd ti döntötök, a ti életetek. Én is mennék.
okt. 26. 11:03
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

#9: regen nem volt eletveszelyes a tomegkozlekedes.

Ulj fel a rackevei hevre. Ha nincs dugig tomve, akkor tele van cigannyal. Kosz nem. Tolunk is van max 4 busz naponta pestre ami nem c kategorias. Auto nelkul meghalsz.

okt. 26. 11:04
 14/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem normális.

Nálunk anyós brilliáns ötlete volt, hogy a társasházi 60 négyzetméteren, éljünk velük a férjemmel, amíg összegyűjtjük a lakásra valót.

Anyámék meg egy félkész tákolmányt tartogattak nekünk az udvarukon.

Mondjuk ez megyeszékhely, de ugyan itt inkább albérletbe mentünk.

"Folyton azt próbálják erőltetni, hogy fizessük ki a testvéreket...sajnálják a hàzat mert tönkre fog menni, eladásra pedig alig ér valamit. "

De jópofák. Romhalmaz, de a tesókat fizessétek ki.

Menjetek oda, amit a legjobbnak láttok.

Legyen szempont normális távon belül a meló, orvos, szolgáltatások, később szülészet, gyermekorvos, ovi, suli.

okt. 26. 11:15
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
A tesók fizessenek ki titeket, legalább nem város meleett kellene akkor házat nézni, hanem meg tudnátok fizetni a városban is...
okt. 26. 11:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

ne angedjétek hogy bårki beleszoljon a saját életetekbe,oda költözetek ahová ti szeretnétek azt vegyétek meg amit ti szeretnėtek és ki tudjátok fizetni ,mindenki másnak rokonak stb csönd legyen.

anyukámnak 4 ėve azt sem tetszett hogy külföldre költöztünk mondta a magáét de nem ėrdekelt.

okt. 26. 17:34
 17/19 anonim ***** válasza:
79%

Öreganyám anno azt csinálta (apám anyja), hogy amíg szüleim elmentek városba megnézni egy házat, addig ott a faluba apám pénzével kifizette az előleget egy félkész házra.

😡

okt. 26. 19:48
 18/19 anonim ***** válasza:
84%

A beleszólás nem normális, de mi nem tudjuk innen megállapítani hogy okoskodnak csak vagy tényleg tanácsot adnak. Pont a házvétel az aminél vigyázni kell, sok a buktató, sokszor a rejtett hibák rengetegbe kerülnek, de veszélyes is lehet. Mi még lakásvásárlásnál is csak lestünk néha pedig csak panelt vettünk. Az sem baj ha mások szemszőgéből is látjuk a dolgokat.

De had mondjak saját példát. Anyámém falun eladták kiskoromban a házat, mert a varosba akartak költözni ahol dolgoztak. Ott kwzdődik hogy a pénz nem volt elég, egy szép családi ház lett kb elkótyavetyélve. Kitalálták hogy akkor a város üdülőövezetébe költöznek. Vízpart, madárcsicsergés, egy köpés a város...aha. Csak épp bejárni nem lehetett rendesen. Busz arra már nem járt, üzemanyag sokba került. Egymáshoz voltunk kötve, én nwm maradhattam sosem a városban suli után, mert nem volt aki hazavitt volna. Egyszer elöntötte a házat a Duna. Szép volt a környezet de amúgy szívás volt. Volt pár öreg szomszéd, de gyerek sehol nem volt, magányos voltam. Ja és a poén hogy a falu ahonnan bejöttünk 20 percre volt busszal a várostól, eleg jól jártak buszok is, szóval önálóbb tudtam volna lenni ha ott maradunk. Ja és ez a ház sokkal kisebb is volt, hisz nyaralót nem lehetett annyira átépíteni. Mamámat elmondták mindenféle vészmadárnak meg mit károg....hát tök igaza lett. Jobb lett volna ha hallgatnak rá.

Nem mondom hogy nalatok is ez van, csak gobdoltam megosztok egy tapasztalatot.

okt. 26. 21:26
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

18.

Úgy tűnik, hogy ezt te élted meg ennyire rosszul.

Mi is megyeszékhely víkendházas övezetében tudtunk csak házat venni 25 éve, de annak a tudatában tettük, hogy hiába jár erre több városi busz is, és két irányból is tudunk járatot választani, autó kell.

Hamarosan belterülethez is csatolták, de a gyerekeknek nem a körzetes ovit és általánost választottuk, mert színvonaltalan volt, így ha beljebb lakunk is autó kellett volna.

Meg, ha olyan ovit, sulit választasz, ami nem körzetes, akkor kishaver sem lesz a környékről, mert a város különböző részeiről viszik a gyerekeket.

A város belterülete, már rajtunk is túlér azóta, de a buszközlekedés még rosszabb lett.

Ezzel csak arra célzok, hogy a városi lét sem garancia a kényelmes életre, a te helyzeteddel összehasonlítva.

okt. 27. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!