Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek is arról szól egy...

Szerintetek is arról szól egy család, hogy mindig minden esetben hallgatni kell?

Figyelt kérdés
Anyósom szerint a családi béke érdekében, le kell nyelni a másik menye szurkálódásait. Ez valóban így van? Arról szol egy csalad, hogy mindent megteszünk a béke érdekében, a masiknak meg mindent szabad?
jún. 5. 10:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Szó sincs erről. Nagyon hülyének néz ha ezt akarja megetetni veled.
jún. 5. 10:03
 2/20 anonim ***** válasza:
94%
Ha ez igaz lenne akkor a másik menynek meg visszakellene fognia a basztatásait, főleg ha nem is igazak. Ha meg igaza van, akkor sem belepofázni más dolgába.
jún. 5. 10:08
 3/20 anonim ***** válasza:
38%
Te most az anyóst jöttél áztatni, hogy hordják le a többiek, és a te lelked megnyugodjon? Tudod jól te is a választ, miért kell a megerősítés? Ja, hogy jól esik olvasni? Komoly lelki bajok vannak!
jún. 5. 10:09
 4/20 anonim ***** válasza:
34%
Ő legalább a szemedbe szurkálódik, te meg itt a háta mögött.
jún. 5. 10:12
 5/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem, de minden emberi kapcsolatban azért fontos megválogatni, melyik vitába megyünk bele, és melyiket engedjük el, nem is a béke, hanem a lelki egészségünk érdekében.
jún. 5. 10:15
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Abban igaza van, hogy pitiáner dolgokon nem érdemes csatázni. Ki hogyan főzi a töltött káposztát, hányszor mossa meg az ablakot, stb. Ezek nem fontosak.

De abban nincs, hogy a béke kedvéért mindent benyelünk. Mert azok a feszültségek, amik a szőnyeg alá vannak söpörve, egyszer csak robbannak, teljesen inadekvát helyzetben. Esetleg évekkel később. Noha ha rögtön a csírájánál megoldottuk volna, akkor nem robbannának.

jún. 5. 10:23
 7/20 A kérdező kommentje:

Abszolúte nem, nekem van erről egy véleményem, es érdekel másé is.

A szemébe is megmondtam a véleményem, pont ebből van a baj, mert szerinte nem kellett volna (egyébként arról van szó, hogy kénytelen kelletlen jobban tudja nevelni a gyerekem, mint én, es ezt egy idő után meguntam, én sem nevelem elméleti síkon másét)

jún. 5. 10:42
 8/20 anonim ***** válasza:
24%
Ja, hát a gyerek téma az mindig feszült minden családban. Azt tényleg érdemes elengedni a füled mellett, amíg a stílus nagyjából elfogadható, még ha a mondanivaló nem is. Gyerekneveléskor ütközik ki, hogy ki mennyire bírja elviselni, ha mások kéretlenül beleszólnak a dolgába. Aki nem tudja kezelni, az olyan szinten van, hogy alapból nem kéne neki gyerek szerintem.
jún. 5. 10:56
 9/20 anonim ***** válasza:
76%
Elméletileg nem kéne különbségnek lennie, de a gyakorlatban igenis van az a meny, aki inkább a család tagja, és a másik, aki csak a másik fiuk felesége. Ha fejreállsz, sem lehetsz fontosabb az elsőnél. Akkor már jobb, ha kimondod, amit gondolsz, hogy ne nézzenek bokszzsáknak.
jún. 5. 10:57
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

8: "Gyerekneveléskor ütközik ki, hogy ki mennyire bírja elviselni, ha mások kéretlenül beleszólnak a dolgába. Aki nem tudja kezelni, az olyan szinten van, hogy alapból nem kéne neki gyerek szerintem."

Hát szerintem meg pont fordítva van!

Először is: Miért kéne bárkinek is elviselnie, hogy mások kéretlenül beleszólnak a dolgába? Ill. miért szól bele bárki is kéretlenül a másik dolgába?

Másodszor: Pont annak nem kéne gyerek, aki nem tudja elfogadni, hogy másnak más a véleménye és nem kéne ráerőltetnie a sajátját.

Igenis, a kérdező jól tette, hogy helyre rakta a sógornőjét. Én is azt vallom, hogy apróságokon nem kell fennakadni és ne álljunk bele minden konfliktusba, de ha rendszeresen beleokoskodna a gyerekem nevelésébe, alighanem én is megmondanám neki, hogy nevelje a sajátját, az enyém nevelésébe meg ne pofázzon bele. És nem érdekelne, hogy sértődés lesz belőle.

jún. 5. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!