Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Probléma anyóssal. Hogyan...

Probléma anyóssal. Hogyan tudnám leszoktatni az anyósomat arról hogy kopogás és kérdezés nélkül jöjjön be a szobába?

Figyelt kérdés
Egy háztartásban élünk a párom nagymamájával és anyós minden nap jön ápolni a mamát. Így szabad bejárása van a házba. Csak egy a baj, hogy nem kopog ha be akar jönni és meg sem kérdezi hogy bejöhet-e. Nyilván nekünk is van privát életünk, csak neki nem esik le... Teszem hozzá, hogy akaratos fajta egy asszony.

jan. 10. 20:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
#20 Utóbbi
jan. 11. 21:51
 22/29 anonim ***** válasza:
Én laktam anyóséknál pár évig,sajnos engedtem a zsarolásnak,ami azt jelenti ebben az esetben,hogy könyörgött,hogy lakjunk ott,mert neki csak ez az egy fia van.Akkor még naiv voltam,ami ugye a leírásból látszik.Direkt benyitott a szobánkba.Egy napon úgy döntöttem bugyiban fogok járkálni a házban.Neféljetek,máris rászokott a kopogásra🙂
jan. 12. 08:24
 23/29 anonim ***** válasza:
64%
20-as, a kárdezőék a mamánál laknak - ezért nem is értem, mi joga volna onnan bárkit kizárni. Semmi. Ha nem tetszik, lehet elköltözni.
jan. 12. 09:32
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Akárhol lakik akárki,az ajtót senki sem nyithatja rá az emberre kopogás nélkül.Itt most a hálószoba ajtóra gondolok.Akinek ez nem világos,ott súlyos bajok vannak.
jan. 12. 09:35
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én is úgy értelmezem hogy a haló ajtóról van szó és nem a bejárati ajtóról. Mármint miért lenne valakinek probléma az hogy a bejárati ajtón kopogas nélkül megy be az aki gondozza az anyját. Viszont az tényleg megoldás ha nem ő gondozza hanem ti és akkor nem is megy, nyit be sehova.

Megoldás lehet még hogy bezárjátok, és az hogy elköltöztök. Akár tetszik akár nem, ha több felnőtt ember együtt lakik akkor alkalmazkodni kell. Ha ez valakinek nem megy ÉS nem is tudod elküldeni , akkor neked kell menni.

3-4 évig laktam ilyen környezetben, utáltam. Ha nekem lett volna haszonélvezeti jogom a kártevők már az első rossz szólás után repültek volna..de az élet igazságtalan. Sorry elkalandozas.

jan. 12. 10:12
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
24, persze ez nem normális. Csak az a baj hogy akinek ezt magyarázni kell azzal tényleg nem lehet mit kezdeni. Persze lehet kellemetlen helyzetet teremteni, hátha elmegy a kedve a benyitogatastól stb..de nekem ezzel az a bajom hogy erre a problémára lehet hogy megoldás, de lesz még sok ilyen. Mert aki ilyen gyökér az sok mas helyzetben is az lesz és egy idő után baromi fárasztó tud lenni. Más házában meg nyilván nem lehet dirigálni így marad a költözés. Rokonságban van példa arra hogy anyós mellett laknak, persze arról leszokott hogy hívás nélkül átmenjen, de van 100 dolog amivel kiborítja őket. Dehát hiába mondtuk hogy rossz ötlet..
jan. 12. 11:46
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

El kell dönteni, hogy bevállaljátok-e ezt a kellemetlenséget cserébe a lakhatásért, vagy elköltöztök, és akkor nincs ilyen gond.

Ha magéri, költözzetek, ha nem, akkor alkalmazkodjatok.

jan. 12. 11:56
 28/29 anonim ***** válasza:
kulcs a zarba es szokjatok hozza hogy ha bent vagytok ajto legyen kulcsra zarva.
jan. 25. 09:16
 29/29 anonim ***** válasza:
Nem tűrnék meg olyant a házamban, aki folyamatosan zárt ajtók mögött különül el a háziaktól, vagy tőlem. Kivéve persze, ha idegen, pl. albérlő.
jan. 25. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!