Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok hozzá?

Mit szólnátok hozzá?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 es negyed eves de alig mond par szot. A 2,5 eves statusza szeptemberben lesz addig vedono tanacsolta varjunk szakerto vizsgalattal. Anyosom mar mondogatja mostanaban h csak meg kene nezettetni a gyereket. Most adtuk le nyaralni a kicsit es anyosom mondta h a kozelben lakik logopedus ismerose emlitette neki h megnezhetne a kicsit. Erre mit reagalnatok? En most nem szoltam ra semmit mert nem ugy jott ki a szitu, de reml nm fogja meglépni. Jol gondolom h az ilyen dolgok intezese szuleire tartoznak? Egyszer mar megbeszeltem vele h szeptemberig mi varnank vele.

2023. júl. 5. 10:07
1 2
 11/15 Kései Sirató ***** válasza:
79%

Milyen hátránya lesz a gyereknek abból, ha megnézi egy logopédus?

Szerintem semmilyen.

2023. júl. 5. 16:28
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Én is félek a késői beszédfejlődéstől. Én mondanám h szóljon a logopédus ismerősnek. Biztos ad tanácsot is
2023. júl. 5. 23:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A logopédus megnézi most, a másik szakember megnézi szeptemberben.Lesz két vélemény,ez egyáltalán nem rossz dolog.Főleg, ha mindkettő azt mondja, nincs itt semmi baj.
2023. júl. 6. 11:18
 14/15 anonim ***** válasza:
47%
Ez szuper lehetőség, megköszönném anyósnak.
2023. júl. 7. 18:36
 15/15 anonim ***** válasza:
64%

Hasonló, kicsit rosszabb helyzetben voltam a gyerekemmel. Ha Belzebub ajánlotta volna fel pluszban egy szakértő ismerős ingyenvéleményét, annak is örültem volna, mint majom a farkának.

Egyébként ha a gyerek beszédkészsége 2,5 éves korára hirtelen fejlődik egy nagyot, akkor megállapíthatjátok, hogy felesleges kör lett volna szakértőkhöz ugrálni. Ha viszont nem fejlődik eléggé, akkor lehet, hogy sajnáljátok majd, hogy nem vittétek még előbb, mert 2 és negyed évesen nem túl korai - minél előbb, annál jobb.

A korai fejlesztés - amit javasolhatnak, ha szükségesnek ítélik - ártani nem árt (sőt a "nem problémás" gyerekeknek is csak jót tesz, hiszen nem más, mint a készségek játékos gyakorlása), és kifejezetten 3 éves kor alatt a leghasznosabb. Inkább csinálnám feleslegesen, minthogy elmulasszam, mikor szükséges lett volna.

Az én gyerekemnél egyébként több területre kiterjedő (pervazív) fejlődési zavart állapítottak meg. A beszéd mellett beszédértésben, mozgásban, szociálisan is fejlesztésre szorult/szorul (ezek láthatóak voltak laikus anyaként nekem is, főleg akkor, kétéves kora körül, szóval nem akarlak ezzel ijesztgetni, ha a beszéden kívül más hiányosságot nem lát rajta senki), magyarul általános lemaradásban van. Nem vészes amúgy. Cuki, értelmes, csak beszédre és viselkedésre kicsit kisebbnek tűnik a koránál, most 4 és fél évesen például inkább háromnak, ami azért már nem nagy gáz. De mikor 2 éves volt, paráztam.

Amúgy akkor is elfogadnám az ingyen véleményt, ha a gyerekem lemaradását nem találom ijesztőnek. Baja nem lesz tőle, és minél több vélemény, annál jobb. Több szem többet lát. Anyósod helyében én is felajánlanám, akár a menyemnek, akár egy barátnőnek, bárkinek; szerintem rendes tőle.

2023. júl. 7. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!