Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezek után megengednétek, hogy...

Ezek után megengednétek, hogy találkozon az unokákkal?

Figyelt kérdés

A volt anyósomról van szó. Több éve elváltam a fiától. Az első évben még vitte a gyerekeket, utána már csak havi egyszer jött egy két órára. A volt anyósom már több mint egy éve nem látta az unokákat. Előtte sem igazán foglalkozott velük, névnap, szülinap karácsonyról már nem is beszélve. A gyereknek rendszeresen engem szidott, nekik is azt mondta, hogy senkiháziak. Amikor a kisebbik gyerekkel voltam terhes, akkor is azt mondta, hogy vetessem el. A fiától azért váltam el, mert bántalmazott, ő szerinte én azt is megérdemelten. Tudta azt is, hogy nem fizet gyerektartást. Nagyon sokat bántott szavakkal engem is és a gyerekeket is, erre csak a nagyobbik gyerek emlékszik.

Tegnap összefutottunk vele, csak a nagy volt velem. Puszit akart adni a lányomnak, ő elhúzta magát, majdnem sírt. Mondta neki, hogy menjen hozzá nyaralni, ő erre sem mondott semmit. Kérdezte tőlem, hogy eljöhet meglátogatni a gyerekeket, annyit mondtam, hogy nem tudom. Igazából szóhoz sem jutottam. Az a sok bántás nem megy ki a fejemből. Már nem fiatal 70 fölött van, létezik, hogy megváltozott jó irányba?

2023. jún. 28. 15:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
84%

Biztos, hogy nem.

Te inkább olyan valaszokat akarsz, amiben meggyőzzünk, hogy miért igen, mert nem tudsz határt húzni és nemet mondani. A személyiség egyetlen esetben változik meg. Az pedig egy pszichoterápiai folyamat több éven keresztül. Volt anyósod járt? Kétlem. Semmi esetre se engedd. Mert a gyereket összezavarja, ha ilyen gyenge az anyja. Elhúzódott, majdnem sírt. Nem véletlen. Azt jelenti, nem akarja. Pont.

2023. jún. 28. 16:56
 12/35 anonim ***** válasza:
96%
Nem.
2023. jún. 28. 16:56
 13/35 anonim ***** válasza:
38%
Maximum úgy, hogy semleges környezetben velem együtt. Mondjuk beülni együtt egy cukrászdába, megenni egy sütit, utána menne mindenki a dolgára. Kezdetnek mondjuk havi egyszer. Ha úgy veszed észre, hogy tényleg változott, és a gyerekek is hajlandóak neki adni egy újabb esélyt, nagyon lassan lehet bővíteni a programot. Mondjuk havi egyszer egész délutános program (még mindig velem együtt, semleges környezetben). Ha ez is működik, lehet havi egyszer nálam, havi egyszer nála találkozni (persze csak ha ki lehet zárni, hogy az exemmel összefussunk). Ha ez is jól működik, és a gyerekek szeretnék, akkor lehet szó róla, hogy egyedül is találkozzon a gyerekekkel, akár rövid nyaralásról is.
2023. jún. 28. 17:08
 14/35 anonim ***** válasza:
87%
Nem engedném, de ha a gyerekeid azt szeretnék, akkor ne mondj nemet
2023. jún. 28. 17:26
 15/35 anonim ***** válasza:
94%
Ezt nagyon nem kéne erőltetni.
2023. jún. 28. 20:06
 16/35 anonim válasza:
93%

Ha a kislány nem akar menni, nem kell erőltetni.

13 véleménnyel egyetértek.

( A lányomnak mindig azt mondtam, ha akarsz elmehetsz hozzájuk. Jelezd, ott vagy. A nagymamád... Nem igazán ment, talán 1 alkalommal ).

2023. jún. 28. 20:06
 17/35 anonim ***** válasza:
96%

Dehogy engedném. Sőt ott helyben elküdtem volna a pcsába.

Ne legyél már nyuszi. Állj már ki a gyerekeidért és önmagadért.

Miért bánt egy senki szavai?

2023. jún. 28. 21:52
 18/35 anonim ***** válasza:
9%
Ha jól értem itt az a fő kérdés megint, hogy meg lehet-e akadályozni, hogy az apuka vagy a nagyi elvigye a gyerekeket.
2023. jún. 28. 23:17
 19/35 A kérdező kommentje:
18-as, eddig sem igazán éltek a láthatással, szóval nincs is mit akadályozni
2023. jún. 29. 09:09
 20/35 anonim ***** válasza:
67%
Azért mondom kedves kérdező, hogy hidd el nem lesz ebből semmi. Az öreglány kínjában mondta csak ezt, semmi másért. Ha meg esetleg jelentkezne mégis csak, amit nagyon erősen kétlek, egyszerűen nemet kell mondani. És nyugodtan élhettek tovább békében, ahogy most is.
2023. jún. 29. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!