Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Törekednétek jó kapcsolatra...

Törekednétek jó kapcsolatra az anyóssal az unoka miatt? Keressem fel négyszemközt?

Figyelt kérdés

Már a kapcsolatunk kezdete óta áskálódik, megjegyzéseket tesz rám a férjemnek. Az egyetlen élő hozzátartozója a férjemnek, az esküvőnkre mégsem jött el (mert hogy őt onnan a mentő vinné el, ha ennek az eseménynek a szemtanúja lenne). Havonta egyszer együtt szoktak ebédelni, olyankor beszélgetnek, felületes témákat érintve, de ebben ki is merül a kommunikáció náluk. Kérdeztem a férjemet, hogy még mindig utál-e engem az anyja, mondta, hogy erre nem mond inkább semmit. Tehát igen.

A bajom az, hogy kisbabánk lesz, és úgy gondolom, hogy anyósom akármilyen ember is, az unokáját azért csak ismernie kellene... Viszont én nem akarok sárdobálásba kezdeni, nem vagyok kíváncsi a károgására, rosszindulatára. Szóval vagy játszik az én szabályaim szerint, vagy láthatja képeken az unokáját.

A férjemre nem bíznám ezt, mert ő a szőnyeg alá seperné szépen az egészet, meg hogy majd kialakul, majd látjuk hogy lesz. Itt szerintem felesleges kerülgetni a forrókását, udvariaskodni. Nem kedveljük egymást, ő engem kifejezetten utál, rendben van. De lesz egy unokája, amire állítólag évtizedek óta vár (75 éves).

A helyemben próbálnátok beszélni vele, tisztázni a szabályokat vagy egyszerűbb hagyni az egészet, hiszen ezt a helyzetet magának köszönheti?

2023. máj. 15. 21:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
A 79 éves anyósom ugyanez, annyi a különbség, hogy eleve találkozni se volt hajlandó velem soha. A gyerekeket akarná látni, csak engem nem. Se a férjem, se én nem megyünk bele ilyesmibe. Nincs erre szüksége senkinek. Amúgy is elmebaj, hogy engem látatlanban gyűlöl 10 éve, szóval elmebeteg ember közelébe amúgy se engedném a gyerekemet tudatosan.
2023. máj. 16. 07:25
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Dehogy! A közelébe sem akarnám vinni
2023. máj. 16. 08:14
 13/17 anonim ***** válasza:
78%
Azért elképzelem micsoda idilli kapcsolt lehetne ebből,ha a közeletekbe engednéd... Örökösen fúrna téged, hol a párodat, hol a gyerekeidet uszitaná ellened. Micsoda "békés" karácsonyok, szülinapok lennének, melyekről végül magad mondanál le, mert nem bírnád idegekkel. Ha a gyerek rád jobban hasonlít, akkor még belőle is lehet céltábla, anyós rajta verné le az irántad érzett utálatát. Remek lenne, nem??
2023. máj. 16. 09:01
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
A bajom az, hogy kisbabánk lesz, és úgy gondolom, hogy anyósom akármilyen ember is, az unokáját azért csak ismernie kellene - nem kellene, az más kérdés, hogyha az idióta apuci mégis elviszi a szüleihez semmit nem tehetsz.
2023. máj. 16. 09:34
 15/17 anonim ***** válasza:
62%
Önmagában attól, hogy nem szereti a menyét, még nem lesz anyós rossz ember, ahogy apuci se idióta, ha elviszi hozza a gyereket. Mindenki eleteben van olyan szemely, akit nem hogy nem kedvel, de kimondottan utal és szíve szerint semmi kapcsolatba nem kerülne vele. Itt anyós van így a kerdezovel-lehet ok nélkül, de az is lehet, hogy jó okkal. Ettől még nem lesz xar ember és tévedés azt hinni, hogy a kerdezonek bármi joga lenne emiatt eltiltani az unokat tőle. Pláne, hogy a gyereknek apja is van.
2023. máj. 16. 11:21
 16/17 anonim ***** válasza:
94%
Én nem tiltottam a gyereket, de a férjemmel együtt tisztáztuk, hogy amint ellenünk hangolják vagy a gyerek rosszul érzi magát velük, azonnal beszüntetjük a kapcsolattartást. Nekik bosszantó a mi viselkedésünk, nekünk meg csak gond a zavarodott gyereknek magyarázni, ha úgy viselekdnek. Elkerülve egymást megszűnik ez a probléma.
2023. máj. 16. 11:57
 17/17 anonim ***** válasza:
97%
Már ne is haragudj, de te miért vagy ennyire csicska, hogy egy ilyen embere szeretete kellene?
2023. máj. 17. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!