A tegeződés egyénfüggő.... 80 éves szomszédom követeli, hogy tegezzem...
2023. márc. 19. 08:29
12/28 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy az anyós/após nem felsőbbrangú a családon belül, így teljesen természetesnek kéne lennie a tegezésnek. Az meg szerintem nagy bunkóság a részükről ha ők simán letegeznek a magázódást meg elvárják. Én azt gondolom normálisnak ha a bemutatkozásnál felajánlják a tegezést. Egyébként meg nem ezen a tegezésen/magázódáson nem dől el semmi abban az értelemben, hogy tegezve is lehet valakivel szépen és nagy tisztelettel beszélni. Illetve magázódva is lehet valakivel bunkózni.
2023. márc. 19. 08:30
13/28 anonim válasza:
Igen, én tegezném.
Azt szoktam magázni, aki idősebb a szüleimnél. Mást nem.
2023. márc. 19. 08:31
14/28 anonim válasza:
Az a legnagyobb illetlenség, ha az anyós, após tegez, neked pedig magáznod kell, főleg kis korkülönbség esetén.Nagy korkülönbség estén sajnos még mindig elfogadott..
2023. márc. 19. 09:51
15/28 anonim válasza:
Én minden esetben tegezném őket.
Ha megkérdezem és az a válasz hogy nem az sok mindent elmond róla, akkor inkább ne beszélgessünk.
2023. márc. 19. 10:20
16/28 anonim válasza:
Ha felajánlják akkor igen, egyébként nem. De kétszer annyi időseket is tegeztem amikor ajánlották
2023. márc. 19. 10:25
17/28 anonim válasza:
Ha lemagázod egyszer, rögtön rávágja, hogy tegeződjetek:)
2023. márc. 19. 11:34
18/28 A kérdező kommentje:
Aki magazza az aposat vagy anyosat az hogyan szolitja öket?
Pl Jo napot Robi bacsi, hogy van? Vagy ugyan igy csak bacsizas nelkul
A kerdes nem rolam szol, anyosom es aposom kulfoldi es az angolban nincs magazas kulon, annyi hogy min Mr es Mrs megszolitast hasznalom hanem csak a nevuket mondom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!