Anyós/após problémára milyen gyógyír létezik? Általánosságban
Meg kell húzni a határokat.
Igen, konfliktus lesz, de azt meg fel kell vállalni. Lehet kulturáltan is.
A lényeg nem a távolság, hanem az, hogy papucsban ne tudjon átmenni hozzátok.
A legjobb stratégia, hogy meg kell hallgatni a tanácsaikat, helyeselni, megköszönni ês menni a saját fejetek után!
Előbb-utóbb rájönnek, hogy nem kell osztani az észt!
9es jól mondja. Amilyen a mosdo, olyan a torulkozo.
En pl. Probaltam anyosomhoz kozeledni, joban lenni, kedveben jarni, de nem lehetett. Neki akkor is a szar a jó, ami jó az szar. Tok mindegy,hogy mit csinalsz.
Szoval, ahhoz ragaszkodj, aki hozzad ragaszkodik, aki teged szeret annak viszonozd, masszoval ne fuss olyan szeker utan ami nem vesz fel.
Az a tapasztalatom, hogy döntő többségben a nő-anyós között alakul ki a komoly probléma. Az ok ugyan az:mindkettő ragaszkodik, hogy valami/minden úgy történjen, ahogy szeretnék. De ez a legritkább esetben azonos. :)
Az a tapasztalatom, hogy ha valamelyik (esetleg mindkét) fél elég inteligens, akkor ez a probléma megszüntethető.
Az anyósnak tudomásul kell venni, hogy a fia már egy másik családban/szokásrendszerben él, a menynek tudomásul kell venni, hogy a férjben nem egy világtól elzárt lelket/testet kap az esküvőn, hanem egy múlttal, családi gyökerekkel, más szocializációval rendelkező élő lényt.
Ha bármelyik/mindkét fél ragaszkodik a csak-én-tudom-jól hozzáálláshoz, akkor lehet vitatgozgatni egy életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!