Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hova lehet fordulni ilyen...

Hova lehet fordulni ilyen esetben? Hívjunk rá mentőt?

Figyelt kérdés

Anyósék 330 km távolságra élnek tőlünk. Daganatos beteg. Sógornőmék állítólag el látják őket.

Mi nemrég jártunk náluk, és szerintem nagy a baj.

Sógornőm családja orvos ellenes. Nem viszik, sőt tele beszélik a nagyi fejét azzal, hogy az orvos nem fogja őt meggyógyítani. Valami sarlatánhoz vitték, aki azt mondta hogy koplalnia kell 3 hétig. Csak ivott a nagyi. Most jöttünk le vidékre és a nagyi lázas, nem tud kikelni az ágyból, lehet covid, de ők abban sem hisznek.

Mit tudunk csinálni? Hogyan lehetne segíteni rajtuk?

Mondtuk veszünk tesztet, de nem akarják.

Borzasztó ezt látni.

Mit tennének?

2022. aug. 31. 23:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%
Ha nem eszik és lázas, akkor van egy nagyon rossz hírem.... Sajnos tapasztalatbol írom.
2022. szept. 1. 07:12
 12/25 anonim ***** válasza:
91%

A férjed mégis HOL van a történetben? Ugyanolyan sáros, amiért a sógornőékre passzolja az anyját.

Nem, ne mentegesd, mert ez az igazság, a férjednek illett volna néhanapján meglátogatni a daganatos édesanyját, nem havi egyszer, hanem mondjuk hetente, és akkor nem ki tudja, mennyi idő után szembesülne azzal, mekkora a baj.

2022. szept. 1. 07:28
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Vigyétek el hozzátok, onnantól tudtok intézkedni. Sógornőék meg majd aggódnak a távolból.
2022. szept. 1. 07:46
 14/25 anonim ***** válasza:
36%
Hospice, azonnal
2022. szept. 1. 07:58
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
Nem kéen otthagyni ilyen helyen.
2022. szept. 1. 08:49
 16/25 anonim ***** válasza:
74%

Lehet lepontozgatni, de igen. Hospice-szal kell beszélni és ez már nem jelent semmit jót, ha lázas. A belazasodas sosem jelent semmi jót egy kezeletlen rákos betegnel. (Főleg H nem evett 3 hétig kvázi semmit...) És lehet lepontozgatni, ezt az agyremet végigcsináltam az edesanyammal, belazasodassal kezdődött, gocot kerestek, nem volt semmi. Vért kapott, utána jobban lett, de elindult lefelé a lejtőn. Aki ezt nem tudja felfogni, megérteni, elfogadni, az ne pontozzon le, hanem hagyja figyelmen kívül a kommentem, mert ez másnak segíthet a merlegelesben...

Egyébként túl későn észrevett daganat volt az oka, kapott gyógyszert, de azzal az életét 3 és fél évvel tudták meghosszabbítani.

(Aki még a dokikat szidja: ha nem kezelték volna édesanyámat 1 éven belül elment.volna, olyan tünetei voltak) csak nyilván aki hülye ehhez, az az orvost cseszteti. De így kapott 3 és fél évet teljesen korrekt eletminosegben, meg utazott.is. a végén lett rezisztens a rák...

2022. szept. 1. 09:05
 17/25 anonim ***** válasza:
80%
Ilyen körülmények között szerintem már semmit nem tehetsz. Ezek új infók voltak, hogy nem viselik gondját, mert orvosellenesek? Nem hiszem. Persze, kényelmesebb 330 km-re megnyugodni abban a tudatban, hogy majd a másik megoldja, lovagolni a covid teszten, meg kiírni ide kérdést ahelyett, hogy azonnal bevitettétek volna a 3 hete koplaló lázas nénit a kórházba, és ott előadtátok volna ezeket a dolgokat, kivenni szabadságot, és intézkedni annak alapján, amit az orvos mond, csak akkor nem kell eljátszani az aggódó családtagot, hogy így gyakorlatilag megölik. Valószínű, hogy már a betegség így is végez vele, főleg ilyen közegben, szóval én a helyetekben most már nem pattognék itt áltörődéssel, mert már valószínű, hogy felesleges.
2022. szept. 1. 09:06
 18/25 anonim ***** válasza:
13%
#10 vagyok, tapasztalatból írtam amit írtam, de köszönöm a lepontozást.
2022. szept. 1. 09:42
 19/25 anonim ***** válasza:
72%

Ok, hospice, de mivel ígyis-úgyis meghal, mert rákos, akkor már annyiban kell hagyni, hogy a család tudatosan rontott az állapotán? Ha most át is kerülne oda, ők ússzák meg?

Ide hatóság kell, majd felmérik, milyen azonnali ellátás kell most a néninek, a gondatlan hozzátartozók ellen pedig induljon eljárás.

2022. szept. 1. 10:14
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

"Gondolom a sógornőék nagyon várják már az örökséget.."

Hát nézd, a kérdezőék sem tesznek többet az öregekért, nem?

Nekik kényelmes, hogy azt mondhatják, sajnos messze élnek és nem tudnak részt venni az ápolásban.

2022. szept. 1. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!