Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósom rendszeresen megsért,...

Apósom rendszeresen megsért, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Rendszeresen azzal viccelődik az én jelenlétemben is, hogy a férjem milyen jó nőkkel találkozhat a munkahelyén (személyi edző). Lehet, hogy csak a saját vágyait vetíti ki a fiára (aki már többször rászólt emiatt), de attól még megalázó nekem. Mintha én nem lennék elég (jó) a fiának.

Többször hallottam tőle, hogy a magas nők az igazán szépek, máskor viccelődve felhozza, hogy én milyen alacsony vagyok (annyira nem bunkó, hogy a kettőt egyszerre mondja persze).

Korábban nem zavart a magasságom, amit mégcsak alacsonynak sem mondanék, de lassan önbizalomhiányom lesz emiatt. Képtelen vagyok türelmes lenni hozzá, mert egy csúnya kis törpnek érzem magam, ha találkozunk.

A férjem rá szokott szólni vagy figyelmen kívül hagyja, legyint rá, ha így viselkedik. Én mit mondhatnék, hogy abbahagyja? Alapvetően egyébként befogadó és kedves volt velem mindig, nem célom vele összeveszni.

2022. aug. 10. 11:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
68%

Én az ilyen sértegető emberekre csak annyit tudok mondani hogy mindenki lehet találni hibát csak keresni kell. Ha szőke vagy azért ha barna akkor meg azért.

Vagy nem mennék többet, vagy én is elkezdenék beszólogatni.

Pl ilyen téma a kor is. Amivel nem tudsz mit kezdeni. Jól megöregedtél papa, a szép fiatal nőket nem érdeklik a vén trottyok , csak ha ki van tömve pénzzel, és ezt akkor is mondanám ha a papa pl 56 éves. Akkor mondanám csak igazán ha nem vén trotty.

És számos hasonló. Pl nagy az orra és egyebek.

Ő direkt csinálja és te is találsz hibát bőven ha akarsz.

2022. aug. 10. 12:53
 12/29 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, hogy magammal is foglalkoznom kellene, nem kellene, hogy az apósom, egy ennyire kekec ember véleménye határozza meg, hogy magamról mit gondolok.
2022. aug. 10. 12:54
 13/29 anonim ***** válasza:
68%
11-es, akkor az anyós is megharagszik rá, mindenkit nem kéne magára haragítani, mikor csak az öregre mérges.
2022. aug. 10. 12:56
 14/29 anonim ***** válasza:
38%
11 fel kéne nőni. ez nem ovi. azért mert más gyerekes, neked nem kell annak lenmi
2022. aug. 10. 12:58
 15/29 anonim ***** válasza:
58%
"Azt akarom, hogy érezze, hogy velem nem lehet így viselkedni". Hát akkor tegyél róla! Mert pillanatnyilag azt érzi, hogy lehet veled így viselkedni. Rajtad szórakozik. Minek kíméled? Ebből jó viszony csak a te infarktusod árán lenne. Nem kell a konfliktustól rettegni. Pontosan addig csinálja, amíg hagyod. Az anyóstól se kell rettegni, hanem szembesíteni kell vele. Nem vagy értéktelenebb attól, hogy fiatalabb vagy. Ezek az emberek gyárilag bunkók. Nem kell, hogy az életed részei legyenek. És igen, a saját önbizalmadat nem ő rombolja le; ha ettől megkérdőjelezed önmagadat, akkor eleve nem volt.
2022. aug. 10. 13:29
 16/29 anonim ***** válasza:
93%
Próbáld meg a következő technikát: Kérdezd meg, hogy mi volt a szándéka ezzel a megjegyzéssel. "Miért mondtad, Józsi bácsi, hogy a férjem jó nőkkel találkozhat a munkahelyén? Mire céloztál? Hogy a fiad megcsal engem? Vagy nem vagyok elég jó hozzá? Mi volt a szándékod ezzel a megjegyzéssel? Szerinted jóindulatú volt vagy hasznos?" Meglátod, elkezd hebegni, habogni. Soha ne állíts, ne válaszolj, csak kérdezz. Ahogy elkezd mentegetőzni, úgy záporoztasd rá egyesével ezeket a kérdéseket, ezzel átveszed az irányítást és leleplezed az igazi szándékát, hogy a háttérben rosszindulatú. Meglátod, visszavesz. Ezzel te nem alacsonyodsz le a szintjére, mert nem személyeskedés, de nem fogadod el, amit mond, mert nem ignorálással reagálsz, viszont sokkal kellemetlenebb lesz neki, hogy egyrészt nőként te irányítasz, másrészt vagy őszintén fel kell vállalnia a konfliktust (amit nem fog), vagy visszakoznia kell, hogy nem is úgy gondolta, viccelt, stb. Itt persze még tovább szorongathatod, pl "Akkor hogy gondoltad? Szerinted ez jó vicc volt?" Stb. Fontos, hogy a metakommunikációddal is átvedd az irányítást, mosoly nélkül, mereven nézz a szemébe, vegyél fel domináns pózt, pl csípőre vagy hátratett kéz, ha ül, te állj fel, kissé magasodj fölé. Mivel te semmi támadó megjegyzést nem teszel rá, nem lehet majd belekötni abba, amit mondasz, és védekezésbe, magyarázkodásba kényszeríted.
2022. aug. 10. 14:53
 17/29 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó ötlet.
2022. aug. 10. 15:21
 18/29 anonim ***** válasza:
9%

Mondd az apósnak a következőt: Józsi bácsi irigykedik a fiára? Vén kecske is megnyalja a sót. Nyugodtan szóljon beszállok a viagrájába és nem árulom el Kati néninek. A fiának én vagyok a jó nő és nem.az edzőteremben lévő csajok. Józsi bácsinak jobban tetszenek a fiatal edzőtermi lányok,mint Kati néni? Lenne szíve elvállni a világon legjobb anyósától?

Lehetőleg minden szereplő legyen ott és a hatás nem marad el.

2022. aug. 10. 16:37
 19/29 anonim ***** válasza:
58%
Én vagyok annyira temperamentumos, hogy ráöntsek egy pohár vizet és közöljem vele, hogy itt a határ és nem tovább. De ez én vagyok.
2022. aug. 10. 16:57
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
Ne foglalkozz vele, ha foglalkozol csak jobban fogj csinalni.
2022. aug. 10. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!