Kölcsönadtunk egy motorfürészt apósomnak. Eddig nem kellett nekünk, de mivel a rezsiárak emelkedtek, mi is faval fogunk fűteni..vissza akartuk kérni,de kiderült elromlott...Kifizettessük/vetessünk e újat, vagy hagyjuk csak azért mert rokon?
A kérdésből úgy látom, elfekvőben hagytatok az apósnak a cuccot, azaz ti sem törődtetek a sorsával eléggé.
Másrészt nálatok rosszabb anyagi helyzetben lévő szülő, néktek meg nem létszükséglet az ara, ezért nem kérnem vissza.
Harmadrészt nem értem azt, hogy szakértő vagy, szóval simán lehet, hogy javítható.
Máskor ha kölcsönadtok valamit, rögtön vissza kell kerni, évek múlva felemlegetni már elég gáz.
Ott hibázik a szituáció, hogy ő nem ajánlotta fel azonnal a javítást, innentől mindenképp lesz szájhúzás valamelyik oldalon. Annak sincs értelme, hogy egy laikus haver megmókolja javítás címén és még rosszabb lesz a gép.
Szerintem vegyétek vissza, javíttassátok meg és tanuljatok az esetből, ne adj oda olyat másnak, amit később hiányolnál.
Akármi lesz a vége, valakinek keserű lesz a szája íze tőle.
Ha gondoljátok, vegyetek újat, ő pedig javíttassa meg, ha nem akar megfagyni. Beszéld meg a férjeddel is.
Elég paraszt hogy nem szólt arról hogy elromlott. Cuki.
Én vetetnék vele újat, legközelebb meg nem adnék neki kölcsönbe semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!