Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ezek után beszélnétek vele?

Ezek után beszélnétek vele?

Figyelt kérdés
1 éve ismertem meg a menyasszonyom, találkoztam a szüleivel már egy párszor, de akkor normális, intelligens embereknek tűntek, kedvesek voltak velem, látszott rajtuk (azt hittem) kedvelnek, sokszor megvendégeltek. Így történt most is a hétvégén, mondták hogy menjünk át hozzájuk ebédre, meg utána beszélgessünk még egy kicsit. Elmentünk mert nem volt más programunk. Minden a szokásos volt amíg meg nem érkezett a párom testvére, azelőtt nem találkoztam vele sose, mivel nincsenek jóban a párommal, annyit tudok róla hogy nagyon rossz az életvitele és rossz körökben mozog. Beállított tiszta részegen, majd egész végig bunkón viselkedett velem, egyfolytában szívta a vérem. Kezdődött azzal, hogy úgy köszönt, mutatkozott be mintha 100 éve ismerném kb (mi a helyzet öcskös, meg ilyenek). Elején csak a szüleivel beszélt nagyrészt, akkor még nyugodt voltam, mert nem kötekedett, csak nagyzolta magát. Majd elkezdte mondogatni, hogy miért nem dolgozok nála, meg hogy az én munkámat ő biztos nem csinálná, mert azt csak "asszonyok" csinálják. Mondtam neki nem akarok, mert én nem azért tanultam hogy fizikai munkát végezzek, meg jól érzem magam a szakmámban, jól keresek. De nem értette meg, folyton kötekedett. Majd mikor mondtam neki álljon le, mert már idegesít, elkezdett pattogni, hogy én neki ne emeljem meg a hangom, meg tudja hogy kivel beszélek meg ilyen hülyeségek. Elkezdtünk vitázni, majd a végén már a hajamba, öltözködésembe kötött bele, meg verekedni akart. Akkor felálltam és elmentem. Jött velem a párom is, majd mivel nagyon ideges voltam ráírtam este az "anyósra", hogy miért hívta ide ha tudta hogy ő ilyen, meg miért nem védett meg. Utána lettem csak igazán ideges, mert elkezdte mondani hogy az ő fiának igaza volt, meg csak jót akart, meg hogy ő nem is ilyen csak részeg volt, és hogy ÉN szégyelljem magam, amiért nem tudtam normálisan lereagálni ezt a helyzetet. Párom is beszélt vele, neki is csak hasonlókat mondott. Amúgy elvileg egész életében ilyen volt a nő, akármilyen hülyeséget csinált régen (iskola verekedés, drogozás, rendőrségi ügyek stb) minden nyalta a sggét, ő az anyuci kicsi fia. Azóta amúgy üzent, hogy beszéljem meg vele, meg hogy menjek majd legközelebb is. Mit kéne csináljak? Menjek bele a kellemetlen találkozókba, vagy maradjon minden így, ti mit tennétek? Nyilván nem akarok vele beszélni, de lehet kínos lesz évekig ezt az egészet csinálni.

2022. jún. 22. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Lehet eppen meg egy eselyt adni neki, lehet csak "szar napja" volt, de nem hiszem, h majd masmilyen lesz, esetleg-ideig oraig. Nyilvan nem veletlen, h a parod sincs vele joban.
2022. jún. 22. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Francokat. Maximum az esküvőn találkoznék velük ezek után, oda is csak a párom kedvéért, ha akarja, hogy jöjjenek.

Te a párodat szereted, a szüleit nem muszáj. Te megadtad nekik a tiszteletet, sőt nagyon jól toleráltad, amíg a helyzet engedte. Szép is, hogy az anyuka védi a részeg kölykét, aztán még te szégyelld magad, hogy xarul reagálod. Miért, hogy kéne? Baxxa meg, ne állítson haza részegen, ha meg igen, takarodjon a szobájába, ha nem tud viselkedni. Az anya helyében én mélyen elsüllyedtem volna szégyenemben. Hát, nem vagyok a helyében.

2022. jún. 22. 19:14
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon jól kezelted a helyzetet)

Szerintem beszélj vele józanul,és várd meg amíg bocsánatot kér,egyszóval adj neki egy utolsó lehetőséget,(Mindenki megérdemli). Ha vissza él az eséllyel,és újra bunkó lessz,akkor kalap kabát

2022. jún. 22. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon jól és higgadtan kezelted a helyzetet, gondolom inkább a párod kedvéért nem az anyósékért.

Sz*r alak de nagyon gyakori az ilyen rokon, szerintem minden nagycsaládban van legalább egy. Ha a párod kéri akkor fogadd el a bocsánatkérését és békülj ki vele, és onnantól 3 lépés távolság minden helyzetben. Ja és arra is készülj fel hogy a jövőben kunyerálni fog tőletek.

2022. jún. 22. 19:47
 5/9 anonim ***** válasza:
92%
Így van, jól kezelted a helyzetet. Anyósod tart a fiától, azért akarja, hogy te is lapíts és tűrd a viselkedését. Nagyon helyes, hogy nem teszed. Én adnék még egy eselyt, hogy megbeszeljetek, de ha ugyanazt szajkózza, akkor annyi. Nem mennék hozzájuk egy jó darabig.
2022. jún. 22. 20:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem akarom tartani velük, kínos helyzetek elkerülése végett gondoltam ezt a megoldást. Persze lehet, hogy kéne még egy esély, csak az a baj, hogy amiket hallottam róluk nem hiszem hogy változni fog a helyzet. A testvér nagyon szeret inni, meg drogozni, kötekedni másokkal, valószínű úgyis megtalál majd, nem egy verekedéses ügye volt/van, bűnözők a haverjai, amióta meg van pénze nagyon nagy embernek hiszi magát. Anyós meg mindig védte őt, én meg attól tartok még egy ilyen helyzetet nem fogok ilyen lazán kezelni, nem akarok balhét. De majd meglátom mi lesz, lényeg hogy a gyerekkel ne találkozzak, nem kell a feszültség megint.

2022. jún. 22. 20:40
 7/9 anonim ***** válasza:
7%
Beszélni lehet vele majd ettől még.
2022. jún. 22. 20:43
 8/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha legközelebb anyóspaját meghívja, fogjátok magatokat, és gyertek el. Amúgy undorító az ilyen szülő.
2022. jún. 22. 20:45
 9/9 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem meg rosszul reagálta le. Egy részeg emberrel leálltál kötekedni? 🤭
2022. jún. 23. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!