Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért zavarja ez ennyire Anyósom?

Miért zavarja ez ennyire Anyósom?

Figyelt kérdés

Lassan már egy éve hogy ott hagytam az előző munkahelyem. Bolti eladó voltam, de rajottem hogy nem nekem való. Nehezen találtam másik munkahelyet. Igaz gyár, de szeretek ott dolgozni, jó a fizetés, kollégáim rendesek, főnökre sincs panaszom.

Anyósom tanárként dolgozik már szerintem 30 éve biztos.

Multheten hétvégén voltunk anyósnál vendégségben. Kérdezte tőlem a munkahelyem milyen stb, és rátért a fizetésre, megkérdezte hogy mennyit keresek. Mondtam neki hogy nettoba 350k körül. Erre megszólalt, hogy de jó hogy egyesek többet keresnek, mint én tanárként 2 diplomával. Utanna elkezdett picsogni hogy gyári munkások semmit se érnek, tanároknak járhatna ennyi. Itt a férjem is felszolalt mivel ő is gyárban dolgozik. Szóval lett egy szép családi vita és azóta anyósom nagyon fura velem.

Nem tudom hogy miért vette ennyire a szívére az egészet, de ha tudom hogy ekkora cirkusz lesz belőle inkább nem mondom el neki.

2022. máj. 6. 23:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%
24-es, a párom mérnökségen dolgozik és hidd el, hogy semmivel nem tartja magát többre, mint azok, akiknek gépeket terveznek és gyártanak a gyártósorra. Így is lehet, nem csak úgy, hogy lenézed azt, aki végzettséget nem igénylő munkát végez!
2022. máj. 7. 15:45
 32/43 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván zavarja, hogy a diplomaival kevesebbet keres, mint te. Mondjuk én nem is mondtam volna meg pontosan mennyit keresek, egyáltalán nem tartozik rá .
2022. máj. 7. 20:14
 33/43 anonim ***** válasza:
96%
Irigy, undok.... Nagyképű.
2022. máj. 7. 20:36
 34/43 anonim ***** válasza:
76%
Érthető a frusztrációja, de erről pont nem Te tehetsz, hogy ezt megfizetik, azt nem. Sajnos ez egy ilyen világ. Én is pénzügyes végzettséggel rendelkezem, de sehol nem tudtam elhelyezkedni. A barátnőm és egyben volt osztálytársam szakmánkban dolgozik gyakorlatilag a vizsgánk óta, ami 2007, tehát 15 éve mérlegképes könyvelőként, közalkalmazotti fizetéssel. Én elhelyezkedtem egy biztosítónál, mint ügyfélszolgálatos, már 5 éve is jobban kerestem, mint ő, most máshol dolgozom, és 240-320 nettó között keresek. És úgy, hogy én lazsálok, aki igazán odateszi magát, 400-500 között is hazavisz. Igazságtalan, de erről nem az tehet, akit megfizetnek.
2022. máj. 7. 21:22
 35/43 anonim ***** válasza:
65%

“ De ha nem lenne, aki megcsinálja Nekik akkor ők állnámak be?”

Nálunk van rá példa, ha a betanított gyárimunkás nincs, vagy már annyira sz.rul csinálja, akkor s telepvezető csinálja meg.

Mivel mindenki képes rá. A munkautasításokat úgy írjuk meg, hogy aki az utcáról beesik, az is meg tudja csinálni.

Nyilvan nem mi fogjuk, hisz akkor ki foglalkozik a haccp-vel, a reklamációkkal, az auditokkal és egyéb ezerszer fontosabb dologgal, ami a gyári munkád nem tud megcsinálni.

De ez egy örök probléma, a munkások többre tartják magukat, mert szerintük mindent ők csinálnak, ők végeznek fizikai munkát, más típusú munka nem is munka, azt hiszik az irodisták, gép előtt dolgozók lenézik őket, pedig valójában pont annyira tartják őket, amennyit érnek

2022. máj. 8. 11:14
 36/43 anonim ***** válasza:
89%

35! Sztm meg itt sok diplomás néz le másokat.

Mellesleg én nem egy putri gyárba dolgoztam.

2022. máj. 8. 11:48
 37/43 anonim ***** válasza:
86%

"Mivel mindenki képes rá"

De egy szintet elért mérnök pl nem lesz hajlandó rá, max amíg javítja a teszt gépet pl, mert valami gondja lett.

2022. máj. 8. 12:18
 38/43 anonim ***** válasza:
89%
Ha javítja...azért is fujjog sok, h ki kell jönni. Aztán csak annyit csinál vele, amit én is tudok. Azokat amúgy is elküldtéj már.
2022. máj. 8. 12:45
 39/43 anonim ***** válasza:
80%
Vagy csak gondolod, hogy annyit csinált rajta, mivel nem értesz hozza. Szimpla dunner-kruger hatás ez, semmi más
2022. máj. 8. 13:50
 40/43 anonim ***** válasza:
90%
39, mikor végig nézzük azért látjuk, hogy ha átlag pcvel kapcsolatos amit csinál vagy komolyabb. Volt szerencsém mindkettőhöz. Pláne, hogy beszélgettünk is róla. Van hogy szimplán újra indított mindent, a külön kis gépeket is, aztán jó lett, panaszkodott is, hogy ennyi? Aztán volt, hogy a programba nyúlkált, ott nyilván komolyabb...
2022. máj. 8. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!