Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdenétek egy ilyen...

Mit kezdenétek egy ilyen anyóssal?

Figyelt kérdés

A férjem anyja tegnap hozta a húsvéti "csomagot" a kislányunknak, benne teljesen rossz méretű és gusztustalan ruhákkal. Mivel más is volt ott, mikor jött, nem akartam bunkó lenni, de este megnéztem, és szívem szerint kidobnám. Címke egyiken sincs természetesen. De látszik (és tudom is, mert láttam a boltban ahol vette), hogy ez a hibás, leselejtezett készletből van.

Szívem szerint bedobnám neki az udvarba, vagy nem is tudom.

Ne értsetek félre, nem az árával van bajom. Csak ott a többi unoka, akikre mindig van ideje (és pénze), a mi lányunk pedig magasról le van tojva. Távolság nincs köztünk, kb 2 percnyi, mégsem láttuk itt 3 hónapja.

A sok szemétkedése miatt megérdemelte volna tegnap is, hogy mások előtt szégyenítsem meg azzal, hogy visszaadom neki a csomagot, de nem akartam erre a szintre süllyedni.

Inkább ne hozott volna semmit, vagy 1 tejszeletet, de az, hogy ideállít ilyenekkel, megint bebizonyította, hogy mennyire lesz@rja a kislányunkat.

Tudom, velem van baja, ugyanis elvettem a kicsi fiát, meg a kislányunk is rám hasonlít (már párszor pedzegette is, hogy a férjem vonásait nem is lehet látni, és röhögve mondta, hogy lehet kéne egy teszt, persze erről a férjem nem tud, nem mondtam el neki. Természetesen a férjemé a gyerek, és érdekes módon csak anyós nem látja benne a saját fiát, mindenki más igen.)

Köszönöm!

2022. ápr. 21. 13:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
12%
Szo nelkul ki kell dobni es elkerulni a ven bolondot.
2022. ápr. 21. 14:14
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Amit én tanácsolnék, először is, hogy szokjatok le a húsvétkor ajándékozásról. Minek, felesleges kiadás. És nem erről szól. Tojásfestés, csokinyuszi, miért nem elég?

A ruhákat meg nem kell ráadnod a gyerekre, ha neked nem tetszik. Add tovább, vagy dobd ki.

Anyósnak meg mondd meg, hogy nem volt jó, és máskor ne vegyen ruhát, majd te megveszed, vagy ha annyira szeretné, akkor menjetek el együtt, és te kiválasztod, ő meg kifizeti. Vagy ha annyira adni akar, akkor adja oda az árát.

Ha rám hallgatsz, eggyel kevesebb konfliktus lesz köztetek :-)

2022. ápr. 21. 14:22
 13/17 anonim ***** válasza:
89%
Pff mint az én anyósom. Húsvétra turiban összeszedett ruhákat adott a fiamnak. Nincs bajom a turival, én is szoktam nekik használtan venni, de megnézem milyenek. Ő bemegy és az első ami a kezébe akad, azt veszi meg. Így kapott a fiam töredezett mintás, 2 számmal nagyobb, velencei szuvenír pólót pl.... és akkor vágyjak hozzá jó képet, hogy ennyit törődik ő ezzel. Persze, ha az ő ünnepéről van szó, benyújtja a kívánságlistát, hogy mit kér. Előtte mindig elmondom neki, hogy ne adjon ruhát, de ennyire tartja tiszteletben a kérésem. Én még abban a fázisban vagyok, hogy nem szólok utólag, csak kidobom a vackokat, de nem tudom meddig tudom még visszafogni magam.
2022. ápr. 21. 14:32
 14/17 anonim ***** válasza:
92%
Oda is elhet adni v kinek.
2022. ápr. 21. 23:16
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Mielőtt még valami haszonleső és telhetetlen menynek lennék beállítva, szeretném mondani, hogy soha senkitől semmit nem kértünk, nem az ajándékok értékét vagy nagyságát néztük sosem.

Engem csak annyi bosszant, hogy a többi unokájával ellentétben (akik a lánya gyerekei) a mi kislányunk teljesen le van tojva magasról. Hónapok óta nem is érdeklődik iránta, én másfél évig becsülettel kerestem, képeket küldtem, mentem hozzá, sőt volt, hogy anyagilag is segítettünk neki.

A közel két éves kislányunk kapott 6 hónapos gyerekre való ruhát és olyat, amit hordhatatlan az anyaga miatt (ezeket lehet látni 100-150 Ft-ra leakciózva, mert senki nem viszi). Ennek a mérete is olyan, ami már nem jó rá.

A múltkori akciója után szerintem jogos a gondolatom, hogy vagy a másik lány unokának nem kellett, vagy neki vette, csak elfelejtette odaadni (mivel évszaknak megfelelően neki pont jók lettek volna), és így hát akkor elmondhassa magáról, hogy hozott valamit.

Ismétlem, nem kérjük sose! Meg van sértődve, hogy a kislányunk nem hívja mamának, fél tőle, nem foglalkozik vele, de hisz nem is ismeri szinte, mit vár?

Volt, hogy betegen jött ide. Kértem, hogy ha lehet, egy pár hónapos gyereket ne tegyünk már ki ilyeneknek. Ó, csak egy kis megfázás. Erről később kiderült, hogy egy szép kis kovid volt. Hát köszi tényleg. A másikakhoz nem ment, mert őket védeni kell, nehogy betegek legyenek, volt, hogy nem is mehetett hozzájuk, akkor teljesen jók voltunk mi is.

Szóval nem érzem magam gonosznak vagy bármi másnak, szerintem örüljön, hogy nem szégyenítettem meg mások előtt, pedig simán megtehettem volna. A használható ruhákat tovább fogom adni, viszont a másik megy a kukába. szívem szerint bedobnám hozzá, de nem szeretnék eddig lesüllyedni.

2022. ápr. 22. 12:58
 16/17 anonim ***** válasza:
59%

Dobd ki a francba!

A ruhákat meg adományozd el.

2022. ápr. 22. 14:08
 17/17 anonim ***** válasza:
71%
Továbbajándékoznám a többi unokának, azoknak, akiknek jó méret. Tennék rá még külön díszítést, masnit, csipkét, hogy szebb legyen, és látsszon az én törődésem, hogy az a gyerek örüljön neki.
2022. máj. 5. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!