Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem látja a párom, hogy...

Miért nem látja a párom, hogy az anyja bele avatkozik az életünkbe?

Figyelt kérdés

23 éves a párom, lassan már 4 éve vagyunk együtt és kezdetektől fogva ez volt, bár mivel ugyan annyi idősek vagyunk, az elején még nem tűnt fel (vagy csak normálisnak gondoltam a korunk miatt, bár az "Édesem, alaposan mosd majd meg a fütyikédet"- már akkor is fura volt)...

Viszont már 2 éve külön élünk, önfenntartók vagyunk, mindent meg tudunk oldani a saját életünkben. Mégis "kötelezőnek" érzi a kedves anyuci, hogy mindenbe bele üsse az orrát, kéretlenül adjon életvezetési/párkapcsolati/intim/egészségügyi tanácsokat. Egyszóval segíteni akar az élet minden területén. Hivogatja a páromat, aki imádja az anyukáját és mindig felveszi neki a telefont/mindent elmond neki. Volt közöttünk egy mosolyszünet részben e miatt is, amikor anyuci megmutathatta, hogy milyen jó anyuka. (Rövid kitekintő: a mosolyszünet egy hónapig tartott, én haza is költöztem, de ezt az időszakot véglegesnek tekintette az anyós és még új lepedőket is vett a kisfiának, nehogy eszébe jussak ha valakivel kalandozni akarna, pedig nem is ilyen a fia...főzött/mosott/takarított rá... Csak nehogy érezze hiányomat vagy saját magát kelljen ellátnia legalább egy hónapig...) Volt egy gáz sztori: egyszer mikor felszaladt hozzánk, hozott valamit, és elköszönéskor nyomott egy hatalmas cuppanóst a párom arcára, majd később mikor én adtam neki, akkor éppen a kedves mama szájfényét nyalhattam le a kedvesem arcáról... Miniszoknya van jár, alig eszik, hogy sovány maradjon és egyből érezteti, ha valaki szerinte nőként nem képviseli az elvárt színvonalat...nem merek melegítőben lenni előtte, pedig egy csinos, magabiztos lánynak vallom magam. Vissza terve a problémákra: mindig simogatja, az izmait fogdossa, ölelgeti és ha ezt szóvá teszem a páromnak, hogy ez engem zavar, akkor megharagszik mert szerinte én rosszindulatú vagyok és sajnálom tőle az anyai szeretetet. Szerintem még nem normális dolgokhoz van hozzá szokva és egy párkapcsolatban élő fiatal férfinak ezt már éreznie kellene. Az is fura, hogy mindig "Életem"-nek, "Édesem"-nek, "Egyetlenem"-nek becézgeti, de a bátyját nem babusgatja ennyire. Előadja a butuskát, mindenen elérzékenyül, azt tetti, hogy kis elveszett Bambi, közben még egy igazi manipulátor...

Egy szó mint száz, nem tudom mit kellene tennem, mert már az idegeimen táncol a nő. Mit tegyek? Nem akarom hogy rámenjen a kapcsolatunk...

2022. febr. 15. 22:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
80%
Pár napja volt egy kérdes, hogy a párja MINDEN NAP egy órát telefonál az anyjával. Huszonsok évesen.. rád is ez var...
2022. febr. 16. 08:54
 22/25 anonim ***** válasza:
87%

Nincs értelme vele beszélni, még a fiának sem.

Az én páromnak is ilyen az anyja. Az volt, hogy rám sokszor tett megjegyzést a fiának telefonba, sokszor nagyon durvákat. Közel egy év után elértem páromnál, hogy beszélje meg vele. Képzeld, ott mindig előadta, hogy mi mindent félreértettünk, ő semmit nem úgy gondolt. Békét akar, békülni akar. Párom meg nagy büszkén hazajött, hogy ő bizony beszélt az anyjával, mindent tisztáztak, félreértés az egész, az anyukája csak jot akar. Ezek után mindig történt valami, amiből kiderült, hogy az anyja még mindig elég durván kavar a családban,nem egy rokontól visszahajlottul, hogy miket mond. Párom ezek után is mindig beszélt vele személyesen, utána hazajött ugyanazzal a szöveggel.

Borzasztó volt. Persze nem hagytam a témát, ebből párszor majdnem szakítás lett, az utolsónál el is küldtem, hogy akkor kötözzön vissza anyucihoz, ha velem van a baj.

Mondtam neki, hogy ha önkéntes vakságba vonul, akkor hagyja, hogy rámenjen a kapcsolatunk az anyja miatt. Erre válasza, hogy miattam meg tő -kre a kapcsolatunk, mert mindent rá fogok az anyjára, aki nem csinál semmit. Ekkor küldtem el. Kocsiba le is pakoltunk. Aztán persze vissza. De valahogy akkor felfogta. Utána az anyja rászállt, szó szerint, megtudta, hogy a fia bent van az egyetemen, és odasietett vele beszélgetni, hogy biztos mérges rám, és én csak fondorlattal vettem rá, hogy maradjunk mégis együtt akarata ellenére. Ő meg kötelességének tekintette, hogy ráébressze a fiát, igazából nem akar velem együtt lenni. Párom meg ott kapcsolt, és kiosztotta. Anyuci azóta kedves,szépeket mond rólam. Szerinte megváltozott. Az agybaj kerülget, de hagyom a fenébe. Örülök, hogy végre szóban leszállt rólam és nem kampányol. Legalábbis nem hallok vissza semmit.

Hozzánk nem jöhet, párom mehet amikor akar és így béke van.

Annyi kell, hogy legalább köztetek legyen őszinteség és harmónia, a mamát meg ki kell zárni a ti életetekből, hogy legalább ott ne mérgezze a légkört.

Nálam lakunk, igy megoldható, nem tudom ti hol, hogyan kinél, de van beleszólásod talán.

2022. febr. 16. 09:25
 23/25 anonim ***** válasza:
54%
Azert ilyen sztorik eseteben jo lenne a masik fel verziojat is meghallgatni, mert a vilag sose ennyire fekete-feher
2022. febr. 16. 11:37
 24/25 anonim ***** válasza:
84%
Fúj
2022. febr. 16. 16:28
 25/25 anonim ***** válasza:
63%
Fúj. Menekülj. Csak rosszabb lesz. Ez a nő beteg.
2022. febr. 16. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!