Mérgező nárcisztikusok - mit lehet kezdeni velük, ha nem tarthatok távolságot?
Te ott hibázol, hogy laikus pszichológusként a neked nem tetszőket nárcisztikusnak diagnosztizálod, ez egy személyiségzavar és ki van zárva hogy mindenki nárcisztikus, akivel konfliktusod van.
Párodnak nem tudom hányszor próbáltad határozottan megmondani, hogy határokat szeretnél.
Köszönöm mindenkinek a kommenteket! A nárcisztikus jelző onnan ered, hogy évekkel korábban a nárcisztikus rokonom miatt kialakult önértékelési problémák és szorongás jártam pszichológushoz (a pszichológustól hallottam először ezt a jelzőt). Hatalmasat javult a helyzet az életemben. Most viszont ugyanaz kezd ismétlődni párom anyukájánál, mint a rokonomnál (igen, rosszindulatú és álszent: látványos, hatalmas ölelések érkezéskor, aztán pedig a kitolások mennek, ami ha kiderül, akkor csak "jót akart", vagy "nem úgy gondolta").
Nemrégen költöztünk csak messze, előtte egészen közel laktunk a szüleihez. Addig a párom is sokkal önállóbbnak tűnt, csak a költözés óta lett ennyire túlkötődő a szülei felé. Vagy csak nem tudtam, hogy ennyire az, mert mindig csak néhány otthon felejtett cuccáért rohant át.
Tehát nem tudtok semmilyen taktikát? Arról tudok csak, hogy ha nem lehet távolságot tartani, akkor csak hallgatni kell és szépen mosolyogni, valamint lehetőleg elkerülni a manipulatív játszmákat. Hosszabb távon bevált már ez valakinek? A páromat szeretem, és ketten egyébként jól megvagyunk. Meg a családja többi tagjával is, de anyukája sajnos egyre jobban kimutatja a foga fehérjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!