Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi ez az autómánia? Hogy...

Mi ez az autómánia? Hogy értessem meg, hogy Bp Belvárosba csak nyűg az autó?

Figyelt kérdés

Apám és apósom teljesen rá van kattanva a témára, hogy kell nekünk egy autó. Ők vidéken laknak, ott tényleg nagyon hasznos az autó, eljárni bevasarolni 5-10 kmre, bejarni a munkahelyre, ott ahol óránként 1 busz megy. Nem értik meg, hogy itt nincs hely, nem úgy megy a parkolás, mint otthon. Minden beszélgetésben, telefonbeszélgetésben felhozzak, hogy kellene nekünk párommal egy autó.

Hogy ertessem meg, hogy nem kell?

Mondtam már nekik, hogy itt minden elérhető tomegkozlekedessel vagy sétával, hogy nincs parkolohely, ha van, akkor csillagaszati áron, mit mondhatnek még?

Már sok mindenen gondolkoztam, hogy miért mondhatjak, de nem akarom a válaszokat befolyásolni. Szerintetek?

2021. nov. 29. 05:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
21%
Ha ennyire szerettek gyalogolni meg buszozni, akkor csak nyugodtan. Nekem egy ajándék az hogy már 3 éve nem kell ezeket csinálnom mert ott van az autó. Végül is nem szeretheti mindenki a jót.
2021. nov. 29. 08:57
 12/33 anonim ***** válasza:
92%

Én ilyenkor kőkeményen nekik szegezném az alábbi kérdést:

1.) Adtok pénzt a megvásárlására? Ha nem valami benzintemetőt (hogy senki ne kössön belém: üzemanyagtemetőt, üzemanyagzabálót ) akartok venni, akkor azért nem a legolcsóbb csotrogányt kell megvenni. Ez pénz.

Nem adnak? (Merthogy 99,99%-ra garantálom, hogy nem-et fognak mondani.) Akkor meg ne üsse bele az orrát. Pont annyi közöm van a nyomorotokhoz, vagy a luxuséletetekhez, mint nekik. Egy dekával, egy grammal nem több.

2021. nov. 29. 09:12
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Állítsd le őket valahogy.

Amúgy Pesten, belső kerületben nem kell, csak nyűg lenne. Mi VII. kerületben lakunk, lakásból kilépve 3 perc a metróállomás, nincs miről beszélni.

Reptérre kivisz a taxi, közeli országba ha utazunk, ott az eurocity vonat, (távolabbra repülő). Szüleinkhez az agglomerációba 15 perc alatt elrepít a vonat.

2021. nov. 29. 09:35
 14/33 anonim ***** válasza:
38%

Valahogy nehezen tudom elhinni, hogy soha nincs szükségetek autóra... Egy nagy bevásárlást hogy csináltok meg, vagy mindig szaladtok a legközelebbi boltba egy zsugor vízért? De jó lehet minden áldott nap kisboltba szaladni és 2-3x-os áron megvenni ha nincs a közelben egy multi.

Vidékre rokonokhoz hogy jártok le? Szintén busszal? De jó lehet órákat zötyögni és 87x átszállni...

Mindegy! Nyilván ha ti nem akartok autót venni, akkor úgysem fogtok, de a helyetekben elgondolkoznék rajta. Ha viszont egy icipicit is úgy érzitek hogy kellene, akkor elgondolkoznék az elektromos autókon. Budapesten rengeteg töltő van, ingyenesek is, így az "üzemanyag" költség minimális lenne. Jelenleg semmit nem kell utána fizetni, csak biztosítást. Az átírás is olcsó, nekem 35e forint volt az elektromos csodám. Budapestenen jelenleg közterületen ingyen lehet parkolni, így azért sem kell fizetni. Ha egy kicsit nagyobb akksist vesztek, akkor akár vidékre is lemehettek vele. Ha gondoltok egyet, nyugodtan kiszaladhattok pl egy Ikeaban és haza vihettek egy íróasztalt vagy egy műfenyőt (most csak mondtam valamit) Az ilyeneket is végig cipelnéd a városon tömegközlekedéssel vagy rendelsz drága házhozszállítást, esetleg kuncsorogsz valakinek hogy vigyen el?

2021. nov. 29. 09:40
 15/33 anonim ***** válasza:
96%

Nagybevásárlásnál mi pl. házhoz szállíttatjuk, még kényelmes is.

Nálunk pl. nem anyagi oka van, férjem fejlesztő mérnök, én tolmács, szóval anyagilag nem éreznénk meg, ha venni kellene és fenntartani, de minek. (13-as vagyok amúgy.)

2021. nov. 29. 09:43
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Van autóm, de eszem ágában nincs Pestre menni vele. Egyrészt, mert sehol nincs hely, másrészt állandóan csinálnak valamit, harmadrészt magamra nézve nem tartom komfortosnak a pesti közlekedést autóval. Ideges vagyok, ha autóban ülve villamost látok. Így mivel nem akarok balesetet okozni, és mivel ez nem vidék, kímélem a forgalmat a balesettől. Vonattal 30-50 perc Pest. Metróval gyakorlatilag mindenhova el lehet jutni pillanatok alatt ráadásul 5 percenként megy. Vidéken hol van ilyen? Amikor buszra 1,5-2 órát kell várni. És ha javaslatot írsz a volánnak még ők vannak felháborodva, mintha szívességet tennének az embernek a zseniális menetrendjükkel. Én nekem volt komoly problémám a volánnal, ahol az akkori illetékes nekem azt mondta, hogy a mávval együtt fognak menetrendet csinálni, hogy ne legyen olyan, hogy bárki lemarad a csatlakozásról. Ehelyett sem a MÁV sem a Volán nem enged a csökevényes menetrendjéből. Nem bicskei vagyok, de vannak hozzátartozók, akik Bicskén keresztül közlekednek haza. A MÁVnál ha 5p késés van, lemaradtak a buszról, következő 2 óra múlva, vagy fagyoskodjanak 1 vagy 2 órát. És amikor elmondom a volánnak, hogy kisebb kár az, hogy az átszálló településen kelljen várni 45 percet, zseniális okossággal megmagyarázzák, hogy az nem jó, mert hogy a buszok ilyen meg olyan forgásba járnak. De nem értem ott azért ülnek emberek, hogy a problémát megoldják és kitaláljanak megoldást, amire egytől egyig alkalmatlanok
2021. nov. 29. 09:45
 17/33 anonim ***** válasza:
95%
Szilvi valóban roppant élvezetes araszolva haladni a belvárosban csúcsidőben, majd vadászni a parkolóhelyre. De ha neked ez így megfelel, akkor tedd! De attól még nem hülye az, akinek nem derogál metróra/ villamosra ülni, éd gyorsan eljutni a-ból b-be.
2021. nov. 29. 09:50
 18/33 anonim ***** válasza:
85%

Jót mulatok ezeken a válaszokon. Nagybevásárlás két emberre? Nyilván mindketten tanulnak vagy dolgoznak és hét közben nem főznek ebédet. És egy közepes boltban már annyi minden van, hogy tiszta időpocsékolás a város szélére kiautózni a többhektáros hipermarketekbe. Vizet hazacipelni? Megnyitom a csapot, ott van, sose fogy el. Nem mindenkinek zsenánt a csapvizet meginni.

Nagyon is meg lehet élni autó nélkül, pláne, amíg nincs gyerek.

2021. nov. 29. 09:52
 19/33 anonim ***** válasza:
52%
És ha lesz gyerek? :)
2021. nov. 29. 09:55
 20/33 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert valakinek gyereke van/lesz, mindjárt köteles autót tartani? Érdekes mentalitás.
2021. nov. 29. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!