Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan oldjuk meg az esküvőnket?

Hogyan oldjuk meg az esküvőnket?

Figyelt kérdés

A párommal esküvő előtt állunk. Még csak tervezzük, tehát nagyon az elején járunk a dolognak.

A vőlegényemnek elég összetartó rokonsága van, akikkel rendszeresen összejárnak, tartják a kapcsolatot.

Én inkább visszafogottabb típus vagyok, illetve szinte minden rokonom más-más országban él. Mi is külföldön élünk.

Én mindig egy szerény esküvőre vágytam és őszintén azt sem bánnám, ha csak ketten a vőlegényemmel és a két tanúval bonyolítanánk le. Nemcsak az esküvői költségeket spórolnánk meg, de valahogy nekem nincs kedvem ilyen nagy dáridókhoz. A vőlegényem mindkét irányba húz.

Na most. A jövendőbeli Apósom anyakönyvvezető és amióta megszületett a fia, az a nagy álma, hogy majd ő vezeti le az esküvői szertartást, ha majd nősülni fog. Nem Magyarország amúgy.

Én csípem az Após jelöltet és nagyon jóban vagyunk, egy rendkívül jó szívű ember, illetve a vőlegényem is mindig olyan lelkesen beszél arról, hogy majd az Apja esket minket össze. Amúgy tök jól hangzik, eljön, szépen minden a megbeszéltek szerint történik, nem sieti el, oda jön ahova megkérjük.

Viszont ha tényleg úgy lesz, akkor kénytelenek leszünk meghívni ezt is meg azt is, meg amazt is, mert akkora sértődés lesz, hogy csak na. Minket is mindig meghívtak, meg ebédre is szoktunk járni a rokonsághoz, szóval így kellemetlen is lenne. Amúgy meg nem nagyon szeretek táncolni, főleg az esküvői szokásoktól ráz ki a hideg. Ilyen, hogy menyasszonytánc és így tovább..Brrr..

Ez persze megoldható lenne a csak kéttanús esküvővel, de akkor Após nem játszik. Ha ő jön, akkor Anyós is. Akkor az én szüleim is. Szóval egyre jobban bővülne a kör.

Ez nemcsak az én esküvőm, hanem a mi esküvőnk. Szeretném ha mindketten jól éreznénk magunkat, viszont itt nem nagyon látok arany középutat. Após álmait sem akarom romba dönteni, de valamit ki kell találnom. Ugye még annyi, hogy az én rokonságom nagy része el sem tudna jönni, mert mint írtam ezer irányban vagyunk. Jó, aki nagyon szeretne az megoldja, de ez rájuk nem annyira jellemző. Tehát ha mégis lesz egy kis dáridó, az akkor 90%-ban a párom vendégeit jelenti, míg nekem alig lesz ott valakim.

Ti hogyan oldanátok ezt meg?

2021. nov. 24. 14:38
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Kapóra jön a Covid.

Szülők, esetleg testvérek jelen, többi webkamerán követheti, ha akarja. Aztán ha lecsendesedik a mizéria, szerveztek egy nagy családi kerti partit vagy valamit (vagy nem)

Én így csinálnám.

2021. nov. 26. 13:30
 22/23 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell semmilyen kifogás meg mellébeszélés, hanem meg kellene tanulni kiállnotok magatokért - elvégre házasodni készülő felnőtt emberek vagytok, vagy nem?

Leendő apósod nagy álmát miért rontja el az, ha nincs 100+ fős vendégsereg? Össze tudja adni veled a fiát 10 ember előtt is... Ez az egész arról szól, hogy vastagon bele akarnak szólni mindenbe.

Lehet hozni egy olyan kompromisszumot, hogy szülők, nagyszülők - dédszülők ha még élnek - testvérek (és családjuk), meg néhány barát, akiket tényleg szeretnétek ott látni. Nem is kéttanús esküvő, de nem is rongyrázós lagzi.

Csak ehhez az kellene, hogy ki merjetek állni a saját vágyaitok mellett.

2021. nov. 27. 11:13
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
21-es: Na, ez jó ötlet!!!! Még szimpatikusabb is, mint az enyém, amiben azt írom, hogy a szertartáson csak a szűkkör, ebédre meg jön, aki akar.
2021. nov. 27. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!