Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Energiavámpír elleni bevált...

Energiavámpír elleni bevált módszer?

Figyelt kérdés
Egy házban lakunk ezzel a személlyel. Témája általában mások kibeszélése, számomra ismeretlenek is. Irigység, mártírkodás, “mond milyen dolog ez” meg az “én oda nem megyek mert őt utálom, engem senki sem szeret.” Szófosás, érzelmi vélemény, válasz erőszakos kiváltása mindennapos nála. Az ignorálás nem segít sajnos mert csak még inkább mondja. Levegőt sem vesz. Nem is mernék elsütni egy poént mert vagy teljesen magára venné, vagy felesleges lenne mert meg se hallaná. Próbálom kerülni a társaságát de lehetetlen, úgyhogy lassan már eret vágok én is. A vígasztalást hagyjuk mert büszke és nem fogadja el. Senki sem értheti őt meg és senkise tudhatja jobban a baját nála. Nyilván nekem is meg vannak a gondjaim, de nem érti meg, hogy nem akarok beszámolni róla. A bugyimból kikérdezne ha tehetné. Ha több méterre elsétálok már, akkor is csak hajtogatja. Kivel milyen szomorú tragédia történt, milyen rosszindulatúak egymással a szomszédok. Kimozdulni nem akar, de zavarja ha más igen.

2021. okt. 30. 02:20
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%

Le kell állítani az adott személyt. Én ezt látom az egyetlen helyes és hatásos eljárásnak. A többi csak tüneti kezelés, fél óra múlva kezdődik elölről. Ha megint rákezdi, akkor azt mondanám neki, a szemébe nézve, lassan érthetően, hogy figyelj ide mama/Piri, én nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki kivel mit hogyan, mert én a saját dolgommal foglalkozok. Ha te így akarsz élni, akkor mondd másnak a bajaidat, én ezt a mocskot, ami belőled árad, nem engedem be az életembe. Engem te ne mérgezz ezzel.

Persze lehet ezt a beszélgetést 10 percesre is nyújtani, hogy segítségre van szüksége, menjen pszichológushoz, mert magában kell rendet tennie. Stb. Stb.

Ha elsőre nem érti, akkor annyiszor elmondod neki, ahányszor rákezdi. Én az őszinteséget választanám, aminek az a lényege, hogy mama/Piri, nem vagyok vevő arra, amit mondasz.

Közben pedig megfontolnám, hogy hogyan tudnám távol tartani magam ettől a személytől (költözés).

2021. okt. 30. 08:13
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem gépiesen egypár "jól bevált" mondatot kellene ismételgetned, amikor elkezdi a rizsát: "én ehhez nem tudok hozzászólni", "értem", "nem tudok mit hozzászólni", "nincs véleményem", "szép/hideg/borult/esős/ködös időnk van ma", "én ezeket az embereket nem ismerem".

A leggyakoribb mondataira valami "elterelő szöveget" bevetve egy idő után le fog arról szokni, hogy veled kommunikáljon ilyenekről. Az ilyen típusú emberek azokat célozzák meg, akikkel jóól lehet továbbfűzögetni a pletykákat, kitárgyalni a másikat, az ilyen-olyan sztorikon a másik fél "jól felháborodik" stb.

Ha mindig le van terelve, egy idő után feladja.

Magánéletedre vonatkozó kérdésekkel kapcsolatos "semleges elterelő mondatokat" is érdemes lenne kitalálni.

2021. okt. 30. 08:16
 13/31 anonim ***** válasza:
37%

Annyira azért nem kibírhatatlan, hogy ne a nyakán lakj

Majd meghúzza magát a saját házában egy pióca miatt.

2021. okt. 30. 08:26
 14/31 anonim ***** válasza:
51%

Nyilván anyós, a kategória alapján.

Nem kell a nyakán élni, pont.

2021. okt. 30. 09:03
 15/31 anonim ***** válasza:
28%
Tartsd el magad a saját hazadban és arról beszélgethetsz amiről akarsz. Addig száj alapállasba és lelkesen bólogat
2021. okt. 30. 09:19
 16/31 anonim ***** válasza:
23%
Én beszólnék hogy: Leszarom! Most mi veszíteni való van?
2021. okt. 30. 09:41
 17/31 anonim ***** válasza:
26%
Honnan veszitek, hogy ingyen lakik ott? Gusztustalanok vagytok, utálom ezt a kategóriát. Itt mindenki ingyenélő pióca, aki 18 éves korától otthon vagy a párjánál lakik. Rosszindulat az megy. És nem, nem otthon lakom, sem a páromnál.
2021. okt. 30. 09:57
 18/31 anonim ***** válasza:
65%
Ne állj le, és ne kezdd el hallgatni. Őneki tökmindegy, mit gondolsz a szövegéről, csak kényszeresen nyomja. De ha nem állsz meg, csak köszönsz, hogy "Jó napot", s mész tovább, nincs alkalma rákezdeni sem.
2021. okt. 30. 10:26
 19/31 anonim ***** válasza:
21%
Női nárcisztikus személyiségzavar. Ha profi módon akarsz védekezni, meg kell értened a személyiségének a teljes profilját, keress rá a neten erre, világosan le lesz írva, hogy milyen játszmái vannak, mi a mozgatórugója, milyen védekezési technikák vannak. Ajánlom a szürke kő technikát. Borzasztó nehéz egy ilyen embert elviselni, akkor is ha nem laksz együtt vele, de együtt lakva még rosszabb, hosszú távon nagyon romboló hatása van, nem szabad hagyni magad, nem szabad engedni, hogy belevigyen az érzelmi életébe.
2021. okt. 30. 11:53
 20/31 anonim ***** válasza:
31%
16os mi vesztenivalója van? A mama kidobhatja az utcára es a kerdező cuccolhatna valaki mashoz akinek a nyakára telepedhet.
2021. okt. 30. 13:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!