Energiavámpír elleni bevált módszer?
Le kell állítani az adott személyt. Én ezt látom az egyetlen helyes és hatásos eljárásnak. A többi csak tüneti kezelés, fél óra múlva kezdődik elölről. Ha megint rákezdi, akkor azt mondanám neki, a szemébe nézve, lassan érthetően, hogy figyelj ide mama/Piri, én nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki kivel mit hogyan, mert én a saját dolgommal foglalkozok. Ha te így akarsz élni, akkor mondd másnak a bajaidat, én ezt a mocskot, ami belőled árad, nem engedem be az életembe. Engem te ne mérgezz ezzel.
Persze lehet ezt a beszélgetést 10 percesre is nyújtani, hogy segítségre van szüksége, menjen pszichológushoz, mert magában kell rendet tennie. Stb. Stb.
Ha elsőre nem érti, akkor annyiszor elmondod neki, ahányszor rákezdi. Én az őszinteséget választanám, aminek az a lényege, hogy mama/Piri, nem vagyok vevő arra, amit mondasz.
Közben pedig megfontolnám, hogy hogyan tudnám távol tartani magam ettől a személytől (költözés).
Szerintem gépiesen egypár "jól bevált" mondatot kellene ismételgetned, amikor elkezdi a rizsát: "én ehhez nem tudok hozzászólni", "értem", "nem tudok mit hozzászólni", "nincs véleményem", "szép/hideg/borult/esős/ködös időnk van ma", "én ezeket az embereket nem ismerem".
A leggyakoribb mondataira valami "elterelő szöveget" bevetve egy idő után le fog arról szokni, hogy veled kommunikáljon ilyenekről. Az ilyen típusú emberek azokat célozzák meg, akikkel jóól lehet továbbfűzögetni a pletykákat, kitárgyalni a másikat, az ilyen-olyan sztorikon a másik fél "jól felháborodik" stb.
Ha mindig le van terelve, egy idő után feladja.
Magánéletedre vonatkozó kérdésekkel kapcsolatos "semleges elterelő mondatokat" is érdemes lenne kitalálni.
Annyira azért nem kibírhatatlan, hogy ne a nyakán lakj
Majd meghúzza magát a saját házában egy pióca miatt.
Nyilván anyós, a kategória alapján.
Nem kell a nyakán élni, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!