Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Attól, mert anyóssal élünk...

Attól, mert anyóssal élünk egy fedél alatt, van joga beleszólni, hogy a saját fizetésemből mikor és mennyit költök magamra?

Figyelt kérdés
2021. szept. 26. 15:26
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%

Köze valóban nincsen.

Viszont a saját házában senki sem tilthatja meg az anyósnak, hogy miről beszéljen.

Ha ezt nem szeretné hallgatni a kérdező, akkor ne menjen oda.

Ja, hogy nincsen sajátja?!

Jaj de ciki.

2021. szept. 26. 22:04
 32/40 anonim ***** válasza:
90%

"Attól, mert anyóssal élünk egy fedél alatt,"

Kérdező! Fordítva ülsz a lovon!

NEM "egy fedél alatt laksz az anyósoddal", hanem a nyakára költöztél.

Ezt tudatosítsad magadban.

Sokat pattogsz kirak mint ahogyan a macskát szokták.

2021. szept. 26. 22:07
 33/40 anonim ***** válasza:
83%
Haszonélvezet erősebb a tulajdonjognál.
2021. szept. 27. 07:58
 34/40 anonim ***** válasza:
40%

31

Mintha mindenki ki tudna csapni farzsebből 20-30 misit egy lakásra...

2021. szept. 27. 07:59
 35/40 anonim ***** válasza:
84%

Érdekesek ezek a reakciók, izgalmas látni, hogy mennyi féle képpen látjuk ugyanazt a pár mondatot.:)

Én külön élek a férjemmel, kettesben lakunk abban a házban, amit ő épített, de már az előtt ráíratta az első házasságából származó gyerekeire, megtartva a haszonélvezeti jogot, mielőtt engem megismert volna. Nekem saját lakásom volt, saját külön-külön lakást vettem a két gyerekemnek is, külön kasszán élünk a férjemmel, figyelembe véve, hogy a ház az övé. Ezeket a körülményeket ismeri minden gyerek, az enyémek is, az övéi is. Mégis megkaptam a napokban a férjem lányától, hogy miért kell nekem ennyi cuccot vásárolnom, jobban kellene spórolnom. ( valóban ott maradt az étkező asztalon kb 400E Ft értékű ruhaszámla, de én évi kétszer vásárolok magamnak, egyszer ősszel, egyszer tavasszal, viszont kosztümös, bőrcipős üzleti tárgyalásaim vannak.) Finoman megjegyztem, hogy ezekre szükségem volt, de úgy látja, hogy ki kellene valamit cserélni a lakásban mert elkopott? Kapaszkodjatok meg , ez volt a válasz: nem találja jogosnak, hogy én dőzsölök, inkább adnám neki, mégis csak az apjával élek.:) Meg kell mondanom, nem volt őszinte a mosolyom, de ha valaki ennyire nem látja a realitásokat, akkor azzal mit lehet tenni? Én minden esetre annyit teszek, hogy az apját nem vonom bele a vitákba, erről se szóltam neki, de nem is izgat, hogy kinek mi a véleménye, pedig a volt feleség is egyetért a lányával ls üzenget is... Visszatérve az eredeti sztorira: annyira nem ír semmit a kérdező a körülményekről, de Ti mégis sarkosan megfogalmazzátok a véleményeteket, de mi alapján? Nem lehet, hogy ott se olyan magától értetődő a helyzet, ahogyan nálunk sem?

2021. szept. 27. 11:33
 36/40 anonim ***** válasza:
87%

"annyira nem ír semmit a kérdező a körülményekről, de Ti mégis sarkosan megfogalmazzátok a véleményeteket, de mi alapján?"

A "nagy számok törvénye" alapján.

Ugyanis kétnaponta van az oldalon hasonló sztori, amikor a hercegnő az anyósa házába költözik, azután úgy szidja, mintha az anyós költözött volna az ő házába.

2021. szept. 27. 17:30
 37/40 anonim ***** válasza:
76%
#36:'A "nagy számok törvénye" alapján.' Ehhez nem tudok hozzászólni, minimálisat olvasok itt:)
2021. szept. 27. 17:34
 38/40 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, még mindig nem írtad, hogy te költöztél oda?

Fizetsz a rezsibe, kajába, vagy ő áll mindent?

Ha mindent fizetsz akkor semmi beleszólása, ha a nyakán élsz,nem fizetsz se a kajába se a rezsibe akkor jogosan szól be!

Képzeld magad a helyébe! A gyereked odakoltoztet egy nőt és te tartod el...

2021. szept. 27. 20:24
 39/40 lewega ***** válasza:
87%
17/38-nak üzenem, hogy ne beszéljen hülyeségeket! Az apa után a gyerek, vagy a gyerekek örökölnek. Tehát, ha a fiú egy szem gyerek, akkor bizony a fél ház az övé lett. A feleség csak akkor örökli a házastárs részét, ha a házasságban nem volt gyerek.
2021. okt. 2. 08:27
 40/40 lewega ***** válasza:
78%
11/39-nek üzenem. Abban igazad van, hogy a haszonélvezeti jog felhatalmaz arra, hogy az anyós eldöntse, hogy ki lakhat ott. De ez csak a haszonélvezeti jog megszerzése utáni időre vonatkozik, és aki már előtte ott lakott, azt nem teheti ki az ingatlanból!
2021. okt. 2. 08:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!