Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha úgy érzem,...

Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy az anyósom lassan már helyettem akarja megszülni a gyerekemet?

Figyelt kérdés

3 fiú van náluk a családban, de mindig akart egy kislányt, mert hogy ő nagyon nőies nő, a fiúkkal is ezért vitázik annyit a mai napig (25-16-10 évesek). Mikor én összejöttem a párommal, engem kezdett el úgy kezelni, mintha a lánya lennénk. Sok programunk volt kettesben, utaztunk is együtt, volt, hogy heteket. Nagyon jó volt a kapcsolatunk. Volt...

Akkor kezdődtek a bonyodalmak, mikor összeköltöztünk a párommal. Napi szinten bejárkált Budapestre, hogy megnézze, mit csinálunk, rendet tartok-e, főzök-e rendesen ("nem tudja, nem-e nagy falat nekem a háziasszonyság"). Mikor mondtam, hogy nálunk munkamegosztás van, akkor kiakadt, hogy ő nem papucsnak nevelte a fiát és hogy akkor inkább fizet nekünk naponta bejárónőt, de én ne fárasszam a gyerekét ilyenekkel, mikor ő dolgozik és tanul. A párommal is több vitánk volt emiatt, mert engem zavart, hogy az anyja csak úgy megjelent a nap bármelyik szakában hívatlanul, a páromat is zavarta, de azzal jött, hogy hát csak a szüleitől van a lakás, mikor tudna ő magának Budán lakást venni, főleg ilyet. Mikor mondtam, hogyha ez a baja, akkor költözzünk át az én lakásomba, mondjuk fel a szerződést az albérlőimmel, akkor meg azzal jött, hogy hát de akkor a szülei megsértődnek. Nem akart lépni, ezért beszéltem én az anyjával (miután hónapokig járkált hozzánk és már betelt a pohár). Akkor szakadt meg nála a nagy szeretet, azóta elég semleges a kapcsolatunk.

Viszont mióta terhes vagyok, egyre rosszabb...

Pl. Budaörsön laknak, nem távolság egyáltalán. Tehát ha megyünk hozzájuk, nem kell ott aludni, nem kell elvinni a fél házat stb. Ő mégis babaszobát csináltatott lakberendezővel egyeztetve.

Vagy mondta, hogy ő szeretné megvenni nekünk a babakocsit. El is mentünk hárman nézelődni, én már sejtettem, melyik márka melyik modelljét szeretném, de megnéztünk többet. A páromnak is az tetszett, ami nekem, anyósomnak nyilván nem... Ő 20 percig ecsetelte, hogyha most szülne, akkor milyet választana, de mondtam, hogy az szerintem nem szép, nem is praktikus, nem is strapabíró, nem azt szeretnénk, ráadásul azt a Mamas and Papas nem is forgalmazta, így kipróbálni sem tudtuk volna ott és akkor. Jó, megvette végül, amit mi választottunk, majd erre pár hétre mentünk hozzájuk és ott volt az a babakocsi, amiről ő beszélt. Mert hogy megvette magának, hogy majd ő azzal viszi a babát sétálni...

Névügyileg is volt vitánk, mert a kislányunk 2. neve ugyanaz lesz, mint az anyukám keresztneve, ami az én 2. keresztnevem is. És hogy mi erről őt meg sem kérdeztük, miért van az én anyámnak több joga ehhez a gyerekhez, mint neki, meg ilyenek. Meg hogy biztos az anyám hisztizte ezt ki, miközben ő nem is tudta, szóba sem került ez közöttünk.

Folyamatosan rendelte már az elejétől a babaholmikat, babaruhákat, mikor mondtuk, hogy elég lesz, mert még félidőnél sem vagyok, de már nem férünk a cuccoktól, akkor azt hittük, hogy befejezi, de kiderült, hogy csak magukhoz rendelte őket.

Elhiszem, hogy mindig volt benne egy űr, amiért nem született lánya, de azért na... Ne tőlem akarja már elvenni a saját gyerekemet.

2021. szept. 20. 21:14
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%

Én már most felállítanám a párommal IS a határokat, vagy 0-24 ott dekkolsz majd a gyerekkel, vagy anyós járkál át.

Bár én már azt sem tűrtem volna, hogy ellenőrizgessen kedve szerint.

2021. szept. 21. 07:22
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk itt párodnak kellene tenni valamit. Csodálatos kapcsolatba születik ez a gyerek is... Sosem fog kiállni melletted a szüleivel szemben.
2021. szept. 21. 08:06
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

En mar elore sajnallak! Keszulj fel, hogy meg a szuloszobaba is be fogja magat konyorogni, o vagja majd el a koldokzsinort..o veszi elsonek kezbe...

Amikor hazaertek a korhazbol, 5 percre ra mar ott lesz. Percenkent veszi ki a kezedbol a gyereket, mondvan, hogy "o jobban ert hozza, te nem tudsz semmit".

A furdetesnel is ott lesz es jelenlete nelkul szoptatni sem tudsz majd. Mihant picit megerosodik a baba, majd inszisztalni fogja, hogy hagyd nala delutanokra..egesz napra es igy tovabb. O lesz az aki mindent megvesz majd neki, meg azt is amire te anyakent azt mondod, hogy nem. O lesz a kedvenc majd meglatod. A kislanyod o utana fog sirni.

Na mindez akkor fog bekovetkezni, ha nem beszelsz a paroddal es ha nem teszed helyre a mamit. Szuper, hogy lelkes, de te leszel az Anyuka nem o.

Amugy nem vesznek vele ossze, de huznek egy hatart amit nem lephet tul, mert akkor nem leszek tul kedves. A korhazba megnezhetne, de aztan kozolnem (ugy alapvetoen mindenkivel), hogy az elso ket hetben kimeljenek. Teljesen ki fogsz keszulni ha radtelepszik.

Mond meg neki, hogy halasak vagytok a segitsegert es orultok, hogy orul az unokanak, de TI LESZTEK A SZULOK es ti fogtok donteseket hozni!

2021. szept. 21. 09:37
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
A párod anyuci kisfia. Itt a gyökere mindennek, mert véletlenül se szeretne konfrontálódni a szüleivel, ezért lemegy nekik csicskába. Ne csak a babakocsiban, hanem úgy mindenben ki kéne állnia melletted, mert durván rátok van telepedve az anyós. Neki kéne leállítania, hogy ez már sok, amit csinál, és hidd el ennél már csak tényleg minden rosszabb lesz, mert te leszel a szaranya, mert ő már felnevelt 3 gyereket....stb stb. Ha van rá zsé, mert a leírás szerint telik rá, akkor vegyetek közösen egy lakást a pároddal, de ezt se merné meglépni a kedvesed, mert jajj mit szól majd anyukám. Egyszerűen nem sikerült leválnia és ez még nagyon sok konfliktust fog eredményezni, te pedig egyre rosszabbul fogod magad érezni. Szóval a pároddal kéne tudatni, hogy ideje tököt növeszteni a szüleivel szemben, mert hosszútávon rá fog menni a kapcsolatotok.
2021. szept. 21. 09:45
 15/26 anonim ***** válasza:
95%

Bocsi, nem bántani akarlak, de normális ember ilyen "férfinak" nem szült volna. Férfit direkt idézőjelbe tettem, ugyanis neki még nem sikerült leválni az anyjáról érzelmileg.

Amíg az a fontosabb neki, hogy jaj, mit szól a mami, a felesége és a saját családja meg magasról le van sz-rva, addig ez nem lesz jobb, bármit csinálsz is. Készülj fel anyós további durva nyomulására, meg a végtelen konfliktusokra, amiket neked kell megvívnod, mert a férjed nem fog kiállni melletted. Boldog babavárást!

2021. szept. 21. 11:44
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már leírták a lényeget, én még hozzátenném, hogy készülj fel a tökük kapott cuccokkal való lelki zsarolásra, bűntudatkeltésre.

Legyen B tervetek mindenre amit tőle kaptatok, kezdve a lakással.

És az első dolgot, amivel jön, nyomjátok a kezébe, köszönitek szépen, akkor megoldjátok máshogy.

2021. szept. 21. 17:25
 17/26 anonim ***** válasza:
91%

Hú kérdező egy igazi basáskodó anyósod van.

Látszik hogy még most is teljesen ő akarja irányítani a fia és ezáltal a te èletedet is.

Nálam már ott borult volna a bili hogy ellenőrizte hogy hogy éltek és hogy az ő fiacskája nem papucs, nehogy már segítsen a háztartásban

De ez hogy babaszobát csináltatott, saját babakocsit vett meg a nèvválasztásba is beleugatott ez már sok. Kicsit kattant az anyós. Vagy most leállítjátok talán időben vagy teljesen belemászik az èletetekbe végérvényesen...

2021. szept. 21. 19:50
 18/26 anonim ***** válasza:
94%
Barátnőm anyós jelöltje is ilyen. Totál életképtelennek tartotta a "gyerekeket", akik 26 évesek. Aztán mikor jött vendégségbe, akkor a barátnőm a 3. beszólásnál rendezte a dolgot: köszönjük anyuka az észrevételt, ott van az ajtó és most menjen haza. A pasija kb lefagyott, a néni meg jól megsértődött azóta se volt ott, de még a fia se halt éhen.
2021. szept. 21. 20:25
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak..

A fenti kérdésben én vagyok a 29 és 32-es válaszoló. Anyósod olyan típus mint az anyám. "Jó szándékból" tönkre fog vágni mindent. Ne engedd, totál rád fog telepedni, ill a gyerekre. Olvasd el a hozzászólásom és tanulj a hibámból.

2021. szept. 21. 22:50
 20/26 anonim ***** válasza:
81%

Azt ugye vágod, hogy ha sürgősen nem teszek valamit, akkor ha meglesz a pici állandóan a nyakatokra fog járni, így is random időpontokban jelenik meg, hát még akkor, sőt ott is akar majd aludni. Ő mindent jobban fog tudni, mindenbe bele fog szólni. Csak az lesz jó, amit ő kigondol, az, hogy az orvosok vagy védőnő mit mond, az mind hülyeség.

Már most a sarkatokra kell állni, attól, hogy ők adták a lakást, tudomásul kell venniük, hogy ti ott éltek, nem lehet csak úgy véletlenszerűen megjelenni. Meg kell tanulni NEM-et mondani, főleg a párodnak.

2021. szept. 22. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!