Másokat is ennyire lehúznak az idős szülei, anyósa, apósa?
Sziasztok!
5 éve vagyunk házasok a férjemmel. Anyósom minden hónap végére megszorul, kell neki 10-15.000 forint.
Ezen kívül ami adódik a háztartásban, pl kiég egy villanykörte, elromlik valami, stb, azt mind saját költségen csináljuk meg neki. Vannak ebben nagyobb költségek is, pl. Ablakcsere. Nem volna egyébként rossz nyugdíja anyósomnak, csak egyszerűen kifolyik a pénz a keze közül. Az én szüleim már nem élnek, de nagymamám igen, aki kevesebb nyugdíjból valahogy mégis megvan, csinál kertet, és neki még soha egy fillért nem adtunk, sőt nem tudunk tőle üres kézzel eljönni.
Eddig soha egy szót nem szóltam, mert mindkettőnknek normális fizetése van, de hamarosan érkezik az első gyerekünk, én nemsokára táppénzre megyek, de ez sem zavarja, ugyanúgy nem szégyelli magát és kér. Ebben a hónapban már 30.000 forintnál tartunk.
Ez máshol is így működik? Szerintetek jogos a felháborodás Som? Mennyire lenne az gáz, ha mostantól megmondanám hogy nem adunk? Anyósomnak van egy másik fia is, de ő olyan életet él, hogy nem lehet rá számítani semmiben.
Nem volna egyébként rossz nyugdíja anyósomnak, csak egyszerűen kifolyik a pénz a keze közül. “
Mennyi az anyósod nyugdíja?
A lényegen nem változtat, csak érdekel.
170 ezer Ft. Ebből harmincezer alaphangon elmegy cigire. Ez idegesít engem is, mert szerintem ez egyáltalán nem kevés pénz egy hónapra egy embernek, ha 100 000 Ft-os nyugdíjból élne akkor egy szavam nem lenne, de így azért szerintem elég gáz.
Tegnap végülis átmentünk hozzá beszélgetni, miután férjemnek ezt elmondtam, és teljesen igazat adott nekem. Jó nagy veszekedés lett a vége, én voltam a hibás hogy pl. nekem miért nem jó az SZTK orvoshoz járni, miért megyek magánba vizsgálatokra, meg miért kellett a 205 ezer forintos genetikai vizsgálat, régen ilyen se volt.
(Családban van problémás előzmény, ezer javasolta a generikus, nem viccből csináltattam meg).
Fogtuk és ott hagytuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!