Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csinalnátok abban az...

Mit csinalnátok abban az esetben ha együtt kell élni egy háztartásba valamelyik szülővel és a férj nem bírja elviselni ? Ki lenne fontosabb ? Egy vita kapcsán ki mellé állnátok a saját szülő mellé vagy a társ mellé ?

Figyelt kérdés

#Szülők együttélés
2021. máj. 28. 23:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Miért kéne együtt élni? Költözzetek szét a szülővel mindenki élje a saját életét.
2021. máj. 29. 07:09
 12/22 anonim ***** válasza:
86%

1. Nem élnék egyi szülövel sem egy háztartásban, abból csak konfliktus van.

2. Vita esetén amellé állnék, akinek igaza van, csak azért, mert szülöm vagy társam, nem adok senkinek igazat.

3. Az meg nagyon hülye érv, hogy a szülö mindig van, a társak meg változnak. Egyrészt alapesetben a szülö jóval elöbb meghal, mint a gyerek, utána nincs sehol, másrészt normális párválasztás esetéb nem cserélödnek gyakran. Az, hogy minden második házasság válással végzödik (nem tudom, ez tényleg igaz-e, nem néztem utána, de nekem túl soknak tünik) csak arra mutat, hogy a többség nem átgongolva választ társat, hanem vagy elvakultan, vagy társadalmi nyomásra, mert hogy néz ki, hogy X évesen még nem vagy megházasodva.

2021. máj. 29. 07:45
 13/22 anonim ***** válasza:
97%

Az mellé állok, akinek igaza van. CSak azért, mert valaki a szülőm vagy a társam, nem fogok neki igazat adni.

Anyósom beteg, velünk lakik lassan 20 éve. Apró viták vannak, balhé nincs, de nem fogjuk egymás pártját csak azért, mert elvárás, hogy neki legyen igaza...

2021. máj. 29. 08:08
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Együtt kell élni. Miért kell? Ennek valami nyomós oka van? Mert ha igen, akkor arra törekednék, hogy minél kevesebb konfliktus nélkül tudjunk egymás mellett élni. Ebből következik az, hogy ha mindig csak az egyiknek adnék igazat, az vérszemet kapna, és már csak azért is fúrkálna, a másik pedig miattam is szenvedne.
2021. máj. 29. 09:05
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

Az igazság nem függ a kapcsolati státusztól.

Egyébként sem értem ezt a "Ki lenne fontosabb" kérdést.

A férjem így fontos, a szülőm meg úgy fontos.

Az meg nem igaz, hogy "...ha együtt kell élni egy háztartásba valamelyik szülővel..." mert nem kell!

Millió megoldás van, ha a párnak vannak lakhatási gondjai, vagy a szülőnek. NEM KELL, csak valamelyiküknek így a kényelmes!

Ha a férj nem tudja elviselni ezt az állapotot, akkor intézkedjen valamilyen formában!...ilyen egyszerű

2021. máj. 29. 09:07
 16/22 anonim ***** válasza:
84%
Nem keverném magam olyan szituba, hogy bármelyikünk szüleivel is együtt kelljen élni. Ez lenne a kulcsa a dolognak.
2021. máj. 29. 10:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Az mellé, akinek igaza van
2021. máj. 29. 13:40
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez a vitától függ, nyílván, ha a páromnak nincs igaza nem mellé fogok állni és ez fordítva is igaz.
2021. máj. 31. 13:54
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

1. Akinek igaza van.

2. Pont ezek miatt én nem élnék együtt szülővel a szülő lakásában. Ha a szülőnek lenne gondja, befogadnám, de azt elvárnám, hogy alkalmazkodjon a mi életvitelünkhöz. Ilyen esetekben én a párom mellé állnék, ha csak az életritmusbeli különbségek miatt megy a vita, mert sztem annak kell alkalmazkodnia, akit befogadtak.

2021. jún. 4. 11:03
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Nálunk sajnos ez egy kényszerhelyzet, méghozzá édesanyám kora és betegsége miatt nemtud egyedül élni, képtelen magát egyedül ellátni, ezért 4 éve nálunk lakik.Sajnos elég sokszor van vita mert mindenbe szeret beleszólni. Ebből néha vita alakult ki főleg a párommal vitáznak. Én ilyenkor a kettő között vagyok egy kellemetlen helyzetben.
2021. jún. 4. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!