Feleségek, az anyósotokat/apósotokat bevonjátok ugyanannyira a családi életbe/gyereknevelésbe, mint a saját szüleiteket?
Úgy látom a tágabb környezetemben, hogy sok családban konfliktust okoz az, hogy a férj szülei csak amolyan "másodlagos" nagyszülőként lehetnek jelen a család életében, még akkor is, ha nem rossz a viszony. Nyilván mivel a férj szüleiről van szó, neki kellene aktívabban bevonni a szüleit, viszont az esetek többségében azért mégiscsak anyuka menedzseli a család életét, főleg abban az időszakban, mikor ő otthon van a gyerekekkel, apuka meg dolgozik.
Most itt ilyen dolgokra gondolok, hogy anyuka elviszi a gyerekeket a saját szüleihez heti 3-szor, de az anyósát meg csak kéthetente láthatják őket, mert a férj akkor tud menni látogatóba munka miatt.
Persze, nem olyan esetekről beszélek, mikor a férjnek tényleg rosszindulatú, pszichés beteg szülei vannak, hanem amikor alapvetően normális a kapcsolat, akkor is, ha a mennyel nem feltétlenül értenek egyet mindenben. Ilyenkor próbáljátok őket is egyenlő félként, ugyanolyan értékű nagyszülőként kezelnikezelni, hogy ne érezzék úgy, ők kevésbé fontosak?
Ugyan még csak terhes vagyok, de sokat gondolkodtam ezen.
Anyukám már nem él sajnos .. apukám és nevelő anyum van .
Egyaránt úgy gondolom nem akarom, hogy bele szóljanak majd .
Én az arany közép utat szeretném elérni.
Így senki nem érzi úgy, hogy bármelyikünk szülei előtérben vannak .
Nem teszek különbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!