Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire vállaljatok fel a...

Mennyire vállaljatok fel a véleményeteket a parod/férjed szüleivel szemben, ha valami nem tetszik?

Figyelt kérdés
És itt most nem a tipikus anyós meny kapcsolat viszajaira gondolok, hanem ahol egyébként jó a viszony, és ha jön valami probléma, ami nem tetszik, azt nyíltan felvallaljatok? Szokott sértődés lenni?
2021. márc. 18. 20:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Attól függ, mi s kérdés. Ha valami apróság, amibe nem fogok belehalni, akkor csak hagyom, nincs értelme vitázni. Ha komolyabb dolog, akkor közlöm hogy mi a véleményem.
2021. márc. 19. 06:29
 12/18 anonim ***** válasza:
44%
Mindig felvállaltam. Ha nem tetszett így jártak, felőlem hisztizhettek. Nem kértem soha bocsánatot a véleményemért, ezután sem fogok.
2021. márc. 19. 09:51
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Mindenkinek meg lehet mondani mindent, csak mindegy, hogy hogyan!
2021. márc. 19. 10:21
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

13-hoz

*javítás:...csak NEM mindegy

2021. márc. 19. 10:25
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

Mindig a kapcsolat és az ebből adódó mögöttes szándék a lényeges.

Alapvetően jó kapcsolat esetén, amikor családként funkcionálunk és családtagként tekintünk a másikra, akkor mindent meg lehet beszélgetni.

Ellenségeskedő viszonyban már egy "Szép idő van!" után is lehet duzzogni, mert a másik létezése is ezt hozza ki belőlünk.

Nem könnyű dolgok ezek!

2021. márc. 19. 10:31
 16/18 anonim ***** válasza:
59%

100%-ban, és pont leszrom, ha megsértődik (exem anyja, ha nem bólogattál minden hlyeségére, már hisztizett mint egy dedós, és ignorált akár napokig is)

Nem fogok kamuzni vagy jópofizni senkivel. Egyenrangú felek vagyunk, felnőtt-felnőtt, és ha azért, mert idősebb, azt hiszi, több nálam, csak sajnálni tudom.

2021. márc. 19. 10:42
 17/18 anonim ***** válasza:
73%

Off: nyilván NEM bunkóskodok, kiabálok, hanem normális hangnemben mondom el a véleményemet, érvekkel alátámasztva.

De van, akinek ez sem jó.

2021. márc. 19. 10:44
 18/18 anonim ***** válasza:
80%
Attól függ, mennyire központi a téma. Én alapvetően konfliktuskerülő vagyok, olyan dolgokban nem kezdtem el vitatkozni anno vitatkozni anyósjelölttel, aminek nem volt közvetlen kihatása az életemre, főleg mert ő meg ilyen helikopter típusú volt kicsit (nem rosszindulatú módon)... szóval amikor elkezdte az ilyenjeit, hogy szerinte hányadék módon néz ki bármilyen totválás, meg a szomszéd muskátlija ronda, ráhagytam, még ha nem is értettem egyet. Amikor mondjuk a munkámmal, szakterületemmel kapcsolatosan mondott valótlanságokat, meg olyan dolgokkal kapcsolatosan nem értettem egyet, amik vagy a páromat, vagy engem jobban érintettek, azért szóltam kulturáltan.
2021. márc. 20. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!