Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miert nem érti meg anyosom...

Miert nem érti meg anyosom sértődés nélkül hogy nem akarom a családi albumjait huszonegyedszerre is megnezni?

Figyelt kérdés

2020. nov. 30. 06:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%

De, a demencia mindenre magyarázat, vagy ha úgy tetszik mentség!

Ha demens, a szavainak nincs súlya, mert nem tudja mit beszél.

A gyerekről meg:

Szerintem a gond ott kezdődik, hogy a házasságkötés ELŐTT kellett volna egyeztetned az álláspontotokat a férjeddel.

Ha viszont megtettétek és a férjed csak utólag döntött így, neked pedig fontos lett volna a gyerek, akkor ki kellett volna lépni a házasságból.

Ha maradtál, akkor ez a te döntésed volt, a szegény lökött anyósodat nem hibáztathatod.

Hogy később a betegséged miatt már nem is lehetett gyereked, ez gyakorlatilag szinte mindegy, mert ebben a házasságban úgysem szülhettél volna és így talán könnyebb elviselni.

Én elhiszem, hogy rossz neked mások gyerekeit nézegetni és történeteket hallani, de ne felejtsd el, eredetileg ezt a döntést te hoztad és ne egy eteg öregasszonyon akard elverni a port!

2020. nov. 30. 10:22
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
jav: beteg az "eteg" helyett.
2020. nov. 30. 10:24
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
Mi a francnak beszélsz vele kettesben? A titok ami bevált nekem is: párom nélkül soha semmilyen körülmények között sem maradok kettesben egyik rokonával sem. Ügyesen kijátszom. :D első: csak párommal megyek arra. második: ott is mindig a párom s*ggében vagyok mellette :DD hogy semmit ne tudjon szólni más. Mindent hall! Nekem így jó.
2020. nov. 30. 11:44
 14/21 anonim ***** válasza:
76%
Sajnallak, de az hogy nem lehet gyereked ( ez most durva lesz, bocsi) jól jött a férjednek. Latszik hogy alapbol probléma van köztetek ha kvázi atvert a gyerek témában, es az meg nagyon gáz hogy nem mersz nemet mondani anyósnak mert eket ver közétek, magyarul kavarja a szrt. Az ek köztetek van, ő max rab.sz egyet. Erted.. Ne nyeld se a férjed se az ő utálatosságait , meddig akarsz lábtörlő lenni? Hagyd a fenebey ez nem házasság ez nem család.
2020. nov. 30. 14:05
 15/21 anonim ***** válasza:
81%

A másik amit én hozzáfűznék ehhez az egészhez, az az, hogy a férjednek kellene az anyjával beszélni erről. " anya ne cseszegesd már a Marimat, így is elég lelkitörés ez neki, nehéz feldolgoznia hogy nem lehet anya, kérlek hagyd ezt abba, ha nem megy, többet nem jövünk ide"

Ennyi. Nálunk ez nagyon jól bevált, az én családom hülyesége az én problémám, az ő családja hülyesége meg az övé.

Én kiállok érte, ő meg értem.

Ezt is fontos tudni, egy család sem tökéletes, mindenhol van valami nézeteltérés, de kommunikálni kell róla, akkor is ha nehéz és kényes téma.

2020. nov. 30. 14:28
 16/21 anonim ***** válasza:
67%

Egy időben én is vívtam ezeket a csatákat az anyóssal, mígnem meg nem untam és meg nem mondtam a férjemnek, hogy nehogy már nekem kelljen veszekedni a mamával például amiatt, hogy közös döntés miatt nem fogunk náluk szilveszterezni. (Merthogy ilyenkor ő mindig a háttérbe vonult és megvárta, hogy a nők harcolják le a vitát. Na ebből lett elegem.)

Azóta az anyós vissza vett sokkal és ha baja van, akkor a fiához fordul és nem engem támad le.

Ha nem veszi komolyan az anyós, hogy szólsz neki, hogy nem akarod ezt hallgatni, akkor a férjed álljon ki érted/melletted. Ez a dolga.

2020. dec. 1. 17:47
 17/21 Moon_Walker ***** válasza:
0%
lehet, csak sunázásra vágyik
2020. dec. 7. 09:49
 18/21 Moon_Walker ***** válasza:
11-es... ja ez az áldozathibáztatás iskolapéldája.
2020. dec. 7. 09:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Esetleg elmagyaráznád, hogy érthető is legyen, hogy ki az áldozat szerinted?

A Kérdező, aki saját döntése alapján nem szült gyereket? Vagy a demenciában szenvedő anyós?

2020. dec. 7. 10:02
 20/21 Moon_Walker ***** válasza:
#19 a kérdezőre gondoltam. őt szapulta a 11-es
2020. dec. 14. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!