Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki számít közeli hozzátartozón...

Ki számít közeli hozzátartozónak? Mamám új férje ide tartozik?

Figyelt kérdés

#hazzatartozo
2020. nov. 16. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
42%

Ne jogászkodj!... de főleg, fogd fel amit írtam!

Az ELTÉ-n és minden egyetemen a szociális támogatáshoz a közös háztartásban élők jövedelmi viszonyai számítanak bele az elbírálásba.

Teljesen mindegy, hogy közeli hozzátartozó e vagy sem, a közös teherviselés a döntő!

Én sem írom be a 300 km-re élő nagyanyámat, vagy az 1000 km-re, külföldön lakó húgomat, pedig közeli hozzátartozóim.

Így nem is értem, hogy egy támogatási formánál ez miért merülhetett fel, mint kérdés.

2020. nov. 17. 09:48
 12/16 anonim ***** válasza:
54%
11: és hol írta a kérdező, hogy egy háztartásban éltek a nagymamával+annak az új férjével???
2020. nov. 17. 09:50
 13/16 anonim ***** válasza:
plusz: nem véletlenül van a feltételek között a "közeli hozzátartozó" - amit trv. szerinti értelemben kell venni.
2020. nov. 17. 09:51
 14/16 anonim ***** válasza:
91%

Te egyedül vagy ennyire nehéz felfogású, vagy telefonos segítséget kértél?

NEM TUDOM, hogy együtt éltek, vagy sem, PONT EZÉRT KÉRDEZTEM MEG a 9-es válaszomban, amire méltóztattál hülyeséget reagálni és ezt csak azóta is ragozod.

2020. nov. 17. 09:55
 15/16 anonim ***** válasza:
54%
11, közeli hozzátartozó halálára hiavtkozva akkor is kérhető rendkívüli tám, ha nem él vele egy háztartásban, de a vele élők jövedelmi heyzte alapján jogosult.
2020. nov. 17. 11:25
 16/16 anonim ***** válasza:
#11 Azért merülhetett fel, mint kérdés, mert itt nem a renszeres szociális ösztöndíjról van szó (amit valóban úgy számítanak, ahogy írtad), hanem egy rendkívüli szoc. támogatásról, ami pl. közeli hozzátartozó halála esetén igényelhető.
2020. nov. 19. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!