Nem merek gyereket vállalni anyós miatt?
Anyósommal és apósommal együtt élünk. Lányukként szeretnek, viazont ha szóba kerül az unoka, anyós rögtön azzal jön, hogy majd ő segít mindenben, mett így meg úgy nehéz a babával, egyedül biztos nem tudnánk. Hogy a testvéreinek is ő ment át megmutatni,hogy kell szoptatni, stb. De én nem akarom ezt majd.Meg csak viccelődésből mondta férjem egyszer,hogy majd ha gyerek mellett nem lesz idő főzni, rendelünk
....erre anyósom megint kezdte az okoskodást, hogy egy kismama nem ehet csípős ételt, hanem sok levest és főzeléket kell majd ennem. Most komolyan meg akarja már ezt is mondani, hogy mit ehetek? Meg nâlam sajnos egészségügyi probléma is van, lehet, hogy,mesterséges úton kell megtermékenyíteni, de erre is pofákat vágott, és mondta férjem, de így hátha ikrek lesznek, erre anyós benyőgi, hogy az ikrek egyszerre sírnak... azért vagyok bajban,mert amúgy jóban vagyunk mint írtam, de ha a gyerektéma van, akkor annyira más lesz... lehet,hogy tényleg csak jó szándék van benne, de nekem az önbizalmam rombolja ez porig és már őszintén elmegy a kedvem az egésztől. Amúgy meg ő nagyon szeretne unokát. Na ez a másik, ha én annyira unokát szeretnék, én bíztatnám a menyem, és nem a kedvét venném el. De az is lehet túlreagálom, szerintetek? Elköltözni nemtudunk, családi házban lakunk,mi az emeleten.
Én költözéssel kezdeném, minél távolabb. Pont, ahogy a 8-as írta, hogy papucsba se tudjon átmenni.
Na utána vállaljatok csak gyereket.
Mindenbe bele fog szólni, már most is azt teszi, okoskodik.
Sok rostos gyümölcslé. Zoldsegfelek vegyesen. Főzelék stb. Ettől lesz normális tejes majd.
A mamânak igaza van, tessék rá hallgatni. Jót akar.
Nem értem miért haborogsz.
Másik kérdésben azért sír a kérdező, mert mama alig alig jár hozzájuk.
Én ebben semmi rosszat nem látok, félt téged, és a legjobbat akarja neked. Segíteni szeretne, mivel nála laktok, így az ő családjába tartoztok. Szó szerint.
Viszont, abban igazad van, hogy így sose lesztek önáló család, illetve lehet, összeveszés lesz a vége, ha így egyben laktok.
Tehát, vagy elfogadod, hogy igen, mindenbe bele fog szólni, még ha nem is rooszindulatúan, de bele fog, vagy pedig törekedtek arra, hogy külön költözzetek, és tőlük külön család legyetek.
Kérdező 13-as, van baj veled is :-)
Nem azt mondta az anyós, hogy semmi mást nem ehetsz, csak leves/főzeléket, hanem azt, hogy sok levest, főzeléket kell enned. (emellett nyilván ehetsz mászt is.
Nem ugyanaz a kettő.
oké, akkor ha azt mondom, ne menj át a piros lámpánál, te megsértődsz? Mert a mama fenti tanácsaid kb ez a szint.
nem sértődök meg senki tanácsán, egyszerűen csak nem érdekel ha nem kérdeztem :) Nem vagyok fogyatékos, tudom, hogy nem megyünk át a piros lámpán....és sztem közel sem jó hasonlat azzal, hogy a mama akarná megmutatni, hogy szoptassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!