Egy ilyen anyós hozzáállással mit kezdjek?
Férjemmel 4és fél éve vagyunk együtt, van egy másfél éves fiunk.
Anyóst akkor láttam először, mikor a fiunk született. Elsőre kölcsönösen megállapítottuk, nem leszünk egymás kedvencei.
18hónapos a fiunk, eddig kb 5x látta. 4x mi vittük hozzá, 1x ő jött.
Autóval 1 órányira laknak. Nekünk van autónk, neki nincs. Busszal 1 átszállással kb 2óra alatt lenne itt.
Nekem férjem éjjel nappal dolgozik, én egyedül a gyerekkel nem vezetek ennyit. Így nem sokszor jutunk el (amit valahol nem is bánok). Anyós otthon van, mint özvegyi nyugdíjas, pedig csak 50valahány éves, kicsattan az egészségtől. Kirándulgat a barátaival, akár napokig, ahhoz van kedve.
A lényeg, tegnap a fejünkhöz vágta, hogy alig látja az unokáját, járjunk sűrűbben. Mondtuk neki, hogy neki sem tartana semeddig eljönni. Idejéből kitellne. Az lett a vége, hogy nagy veszekedés lett mert mi hogy várjuk el tőle, hogy 2 órát buszozzon?! Még mi voltunk a tosszak.
Végül férjem a fejéhez vágta, hogy akkot látja legközelebb a gyereket, ha eljön. Szerintem teljesen jogos.
Ma írt egy levelet a facebookon nekem, hogy menni fog a gyámügyre, mert eltiltjuk tőle az unokáját...
Szerintetek?
Belegondolva a nagymama tervébe, kicsit viccesnek tűnik az egész.
Bemegy a gyámügyre, ahol előadja magát, hogy el van tiltva az unokától. Ott megkérdezik tőle, hogy miért, hogyan? Erre ő azt feleli, mert nem hozzák el hozzám. De miért nem megy maga? Hát mert a kirándulások után arra már nem marad energiám.
A mamát rendesen kifogják nevetni. Mivel ti egyáltalán nem akadályozzátok a látogatást. A gyámügy ebbe bele sem fog folyni, ne aggódj.
Ha valaki özvegyi nyugdíjat kap, az nem jelenti azt, hogy otthon van. Ha még nem érte el az öregségi nyugdíj korhatárt mikor a férje meghalt ( márpedig 50 valahány évesen ez egyáltalán nem biztos), akkor mindössze 1 évig folyósítják az özvegyi nyugdíjat. Tehát valószínű, hogy anyósod vagy dolgozik, vagy rokkantnyugdíjas.
Azért nem láthatja és ismerheti a gyerek a nagymamáját, mert ti ketten nem tudjátok félretenni a kölcsönös ellenszenveteket. Az utazás mindkét részről kifogás csak. Pedig kár megfosztani a gyereket a nagyszülőtől! De te tudod.
Kedves utolsó, mint írtam, ÖZVEGYI nyugdíjas.
(Nekem anyukám is özvegyit kap, 23 éves kora óta. Ma pont 48... addig kapja, míg újra nem házasodik... )
Csak tudom mit írok le...
Továbbá az adóbevallását is évek óta én készítem
Nugdíjat nem kell bevallani, anyosód otthon van, nem dolgozik, miről készül abevallása???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!