Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek illik egy pár...

Szerintetek illik egy pár hónapos kapcsolatban bemutatni egymásnak a szülőket?

Figyelt kérdés

Barátom apja találta ki nemrég, hogy összehozhatnánk egy találkozót az én szüleimmel és grilllezhetnénk - végre megismerhetnék egymást az "öregek", hogy az ő szavaival éljek ha már tényleg annyira komolynak gondoljuk a kapcsolatunkat. Most leszünk 7 hónapja együtt és bár komolyan tervezünk ( jövőre összeköltözés, gyerek, 1-2 éven belül eljegyzés), de valahogy nem érezzük azt a barátommal, hogy ezt kéne. Igazából eszünkbe se jutott, max az eljegyzés után, ha lesz egy kisebb vacsora vagy ha a távoli jövőben lenne esküvő, akkor ismernék meg egymást.

"Anyósommal" beszéltünk ezután, és ő is meg volt lepve, mert a kedves párja ezt nem is mondta neki, csak nekünk adta elő hirtelen felindulásból, mikor együtt jöttünk haza vonattal.

Az én szüleimet nem hozná lázba az ilyen pofavizit, nem is annyira szimpatikusak a párom szülei nekik - a barátom félig-meddig elmenekült otthonról ( állandóan elköltötték a fizetését, a nővérére meg az utolsó forintot elszórták stb). Amikor júniusban volt a szülinapja, akkor is a szüleimtől tisztességesebb ajándékot kapott, mint otthon ( nem értékben, hanem ízlés alapján).

Viszont felmerült bennem, hogy ez lehet egyfajta hagyomány is vagy mi vagyunk ennyire antiszocok a családommal és talán nyitni kéne feléjük.

24/L

2020. szept. 7. 19:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem pedig a szülők döntsék el, hogy bírják-e egymás társaságát. Ne hallomásból döntsenek. Ha komolyabban terveztek, akkor miért ne ismerhetné egymást a két család? Ha nincs igény a szüleidtől az ismerkedésre, akkor ne erőltesd, de ha ők is benne lennének, miért ne. Lehet, jól kijönnének és akkor az apukád is látná, hova kerül a lánya.
2020. szept. 8. 07:30
 12/20 anonim ***** válasza:
72%
Hát kérdező te tudod, de nálam az eljegyzés azt jelenti hogy a másik azt akarja hogy a felesége legyek, nem csak kapok egy gyűrűt aztán jól van. Nem muszáj annak olyan nagy kiadásnak lenni, de azért mégis nem jobb érzés annak szülni aki a férjed? Szerintem igen
2020. szept. 8. 08:59
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező!

Amíg nem jegyeznek el, addig bizony nem kaptál párodtól komoly, ünnepélyes ígéreted arra, hogy szándékai tisztességesek (házasságot, gyerekeket akar, nem pedig csak legszebb éveidet rabolja, amíg meg nem un).

Ha jegyesség felbomlik, attól nem lesz "elhasználtabb" nő. Ellenben már a menyasszony státusz is egy kis társadalmi megbecsültséget ad. Régebbi korok erkölcseihez szocializálódott öreg rokonok mércéjével sem erkölcstelen már mai világban vőlegény és menyasszony együttélése.

És igen, azért kell ehhez drága gyűrű (legalább a férfi 1-2 havi fizetésének megfelelő árú), hogy a házassági ígéretének súlya legyen, ami nem jár vissza, ha ő akarja bontani a jegyességet úgy, hogy súlyosan kifogásolható dolgot nem tettél (pl. megcsalás), vagy az ő félrelépése miatt bontod.

Esküvőnek nincs szinte semmi költsége sem, ha csak házasságkötő teremben 2 tanúval kötitek. Jó családban nem pénzkidobás az esküvő, fiataloknak csak a gyűrű árába kerül, szülők fizetik az esküvőt, fiataloké a kb. esküvő költségébe kerülő bevétel.

Akkor meg már komikus a rokonságot esküvővel megfejni, amikor ott rohangálnak a páréves gyerekek.

A legújabb trend, hogy pasasok templomi esküvőt, lakodalommal csinálnak csajuknak, utána meg "megfeledkeznek" a polgári esküvőről, ami azt jelenti hogy, ha egy-két gyerekkel otthagyják pár év után a nőt, akkor annak nem jár az ezekben az években elért vagyongyarapodás fele, csak vagyongyarapodásban "szerzéssel arányos" rész, amibe a magyar bírói gyakorlat a háztartás, gyereknevelés munka értékét nevetségesen alacsonyan számolja be.

Ha gyerekes nőként nem vagy feleség csak élettárs, akkor a mindennapokban sokszor érezheted, hogy lekezelnek, főleg állami és önkormányzati intézményekben (pl. a nem házas szülő nőkkel az ápolónők tiszteletlenek, apasági nyilatkozat kell).

2020. szept. 8. 09:45
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
13as teljesen igazad van, plusz nem egy olyat ismerek ahol nem voltak házasok, mert a pasi azt mondja annyira nem szerette, hogy elvegye, de azért gyereket csinált neki. Aztán a pasi talált egy új csajt akit hamarosan el is vett és együtt röhögnek az exen, hogy mit pattog a zabigyerekével mikor még csak a felesége se volt.
2020. szept. 8. 09:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszaitokat! Nalunk a szzleim a mai napig sokat segitenek anyagiak szempontjabol, millios tetelekre kell gondolni. A parom szulei alig jonnek ki a ho vegere, igy nyilvan egyikuktol sem varnam el, hogy allja az eskuvo koltsegeit.

Nekem tokeletes lenne egy kettanus eskuvo is, de a parom nagyobbat szeretne. Fura, mert altalaban a nok akarnak nagy kajalast. :DD

2020. szept. 8. 12:08
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

Hát nem tudom, én ezt a kérdést feltettem itt a gyk-n úgy (két éve kb), hogy akkor voltak együtt a lányomék 3 éve, jegyben jártak, együtt éltek, pár hónap múlva esküvő volt kitűzve, és hogy nem kellene-e meghívni leendő vejem szüleit hozzánk egy délután, süti, kávé, stb.

Én itt akkor el lettem hordva mindenféle beleszólós p....ának, szóval most érdeklődve gyorsan visszaolvasom itt a válaszokat, hadd röhögjek:DDDDD

2020. szept. 8. 13:46
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Szívesen!

A helyedben összeköltözés előtt ragaszkodnék eljegyzéshez, gyermekvállalás előtt állami esküvőhöz.

Lakodalom (opcionálisan templomi esküvő) lehet később is, hagy legyen csak pont akkor és pont olyan, amilyet párod akar.

Az sem túl nagy baj, ha elmarad... :)

Ha egy férfi nem beszél nőnek arról, hogy komoly tervei vannak vele, akkor persze nőnek nem szabad sürgetni az eljegyzést sem. De ha az a dumája, hogy gyerekeket is akar tőle, akkor bizony már összeköltözés előtt aktuális az eljegyzés, rá egy évre az esküvő is.

Férfi jellemzően akkor ígér komoly megbecsültséget nőnek, ha szintjéhez mérten nagyon jó nőt sikerül találnia. /Én is akkor ígértem, betartottam. :)/

Ilyenkor tipikus az is, hogy ez a férfi a nőhöz mérten olyan pasas, aki csak akkor érdemli meg őt ("kereslet-kínálati piacon"), ha komolyan megbecsüli, mert a nője laza szórakozásra sokkal sikeresebb pasasokat is kapna (csak persze tőlük meg komoly megbecsültséget nem remélhetne).

2020. szept. 8. 14:37
 18/20 anonim ***** válasza:
35%
Kozel 8 ev alatt egyetlen egyszer sem merult fel bennunk hogy a szulokkel kozosen azaz o szulei-en szuleim vacsorat szervezzunk. Eskuvo utan sem. Nem szukseges.
2020. szept. 8. 15:12
 19/20 anonim ***** válasza:
67%

Pfú a 13-as nagyon maradi és csak a maga szűk világát ismeri. Gondolom falusi és/vagy vénember, ott szokás a megbélyegzés ilyen szintje.

Rengeteg nőt ismerek, aki nem vette fel a férje nevét és semmilyen megbélyegzést nem kap, mert teherbe ejtett leányanyának nézik.

Istenem, ezt a középkori gondolkodást...

Bár ne menjünk messze, bunkó anyós nekem is pofázott, hogy milyen asszony az aki nem veszi fel teljesen az URA!!! nevét.

Mert "csak" zné x y lettem. :DDD

2020. szept. 9. 09:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha nem érzitek azt hogy már kellene, akkor felesleges, majd eldöntitek ketten.
2020. szept. 20. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!